november 2022
Blog

November 2022 | een overzicht

Het is alweer het einde van de maand, dus is het weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. Het was een maand met heel warm weer en winterskoud weer. Ik schreef heel veel deze maand en ik deed wat dingen die ik nog nooit eerder had gedaan. Wat zoal, lees je in deze blog.

November 2022

 • November stond weer in het teken van NaNoWriMo. Voor wie denkt NaNo-watte? NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month. De maand waarin er wereldwijd (‘International’ zou dus beter kloppen) door duizenden mensen heel hard geschreven wordt aan een boek. Het doel is namelijk om tijdens NaNoWriMo 50.000 woorden te schrijven. Als je dat lukt, heb je al een heel goed begin van (bijvoorbeeld) een roman geschreven. Met vandaag erbij zijn er nog drie dagen om het doel te halen en die 50.000 woorden geschreven te hebben. Voor iedereen die nog druk aan het schrijven is om dat doel te halen (ik inclusief!), het is nog te doen, dus houd vol en schrijf door! Succes!
 • Aan NaNoWriMo deed ik dit jaar voor de zevende keer mee. Vorig jaar was het eerste jaar dat ik won en het mij gelukt was die 50.000 te halen. Dit jaar de tweede keer? Nog een paar dagen en dan weten we het… 😉
 • Ook deed ik deze maand iets wat ik juist nog nooit eerder had gedaan. Ik ging op een vroege zaterdagochtend met de racefiets met de trein naar Utrecht Centraal om In Utrecht te fietsen en vandaaruit naar huis. Ik hou erg van lange fietstochten, maar nu het kouder wordt houd ik het geen uren meer vol op de fiets. Zo kon ik toch een rit maken niet dicht bij huis, zonder twee keer zolang op de fietst te zetten. Het was een beleving op zich, haha, vooral ook om te zien dat de conducteur – wiens hok precies was naast waar mijn fiets moest staan – alleen tevoorschijn kwam om op de stations te fluiten en de deuren weer dicht te doen. En ik maar gereed zitten met mijn Ov-kaart en fietskaartje…
november 2022
 • Het was trouwens ook de eerste keer sinds corona, dus sinds maart 2020, dat ik weer eens in een trein zat. Nog steeds heb ik eigenlijk, doordat er (nog steeds!) zo veel mensen om mij heen (door wat dan ook) ziek zijn, niet de behoeften om met veel mensen ‘opgesloten’ te zitten in een kleine ruimte….
 • Ik verplaats mij daarom nog steeds het liefst te voet (als het op wandelafstand is). Op de fiets (als het op fietsafstand is), of in de auto en vermijd bij voorkeur het ov.
 • November in één woord: schrijven! November stond in het teken van NaNoWriMo en heel veel schrijven.
 • Mijn woord voor december wordt dan ook: herschrijven! Want waar geschreven wordt, moet ook herschreven worden. 😉
 • Want dat was toch wel wat ik deze maand het meeste deed: schrijven. Naast alle andere leuke onderdelen van mijn werk dan waar ik zo van kan genieten. Zoals het coachen van schrijvers, de redactie doen van heel veel leuke manuscripten (boeken die binnenkort uitkomen), sparren met schrijvers, sparren met andere ondernemers… en nog veel meer. Ik heb de leukste baan die er is, vind ik dan hè. 😀
 • Zo heb ik deze maand ook weer met verschillende (beginnende) auteurs mee mogen denken over hun boek in een sparringsessie. Waaronder Isolde Boers, over haar nieuwste jeugdboek die volgend jaar uitkomt. Nou ik kan je vast verklappen, dit vervolg wordt ook erg gaaf en spannend. Ik weet niet of je haar eerste boek, Het geheim van het oude strandhuis al hebt gelezen? Zo niet, dan kun je dat nog mooi even doen voor het nieuwe uitkomt.
 • Op 1 november gingen we naar ‘Een avond met Yvonne Keuls’ wat de aftrap was van Nederland Leest. Waarvoor Yvonnes boek Mevrouw mijn moeder opnieuw uitgebracht is en gratis af te halen was/is in de bibliotheken. Het originele boek had ik al, dus die had ik uiteraard bij mij om door de auteur te laten signeren.
 • Ik kom sowieso regelmatig in de bibliotheek, om boeken te lenen of terug te brengen. Of om gezellig met mijn (bijna tweejarige) kleindochter boekjes te kijken.
november 2022
 • Maakte ik vorige maand de meeste foto’s in één maand ooit, was het deze maand toch beduidend minder. Nu de bomen kaal beginnen te worden en de (meeste) paddenstoelen alweer zijn verdwenen, trek ik er duidelijk veel minder op uit. Dat het sommige dagen (vooral met oostenwind) best koud is speelt vast ook mee…
 • Ik ben vanwege het koude – en regelmatig ook natte – weer blij dat ik mijn fietstrainer heb zodat ik ook op dat soort dagen binnen kan sporten om het stijve schrijflijf (dat lijf dat de hele dag achter de computer zit te schrijven 😉) soepel kan houden.
 • Het regent trouwens ook aanmeldingen voor de schrijvers adventskalender die vanaf 1 december elke dag een leuk cadeautje naar je mailbox stuurt. Mits je je aangemeld heb natuurlijk. Nog niet gedaan? Doe dat dan nog snel!
 • Let wel op: na aanmelden krijg je een bevestigingsmailtje in je mailbox. Daar staat een link in waarop je even moet klikken om je aanmelding te bevestigen. Dit ter voorkoming van spam of misbruik van jouw e-mailadres door anderen. Klik je niet op die link om te bevestigen, dan is de inschrijving niet voltooid en sta je dus niet ingeschreven. Dat is fijn om te weten als je toch liever niet de adventskalender ontvangt (Joost mag weten waarom niet…). Maar wel belangrijk dus als je hem wél wilt ontvangen. Let dus even op of je de ontvangstbevestiging gekregen én beantwoord hebt. Zo niet, check dan even je spamfolder (komt de mail helaas nog wel eens in terecht) of neem even contact met mij op. Dat kan via messenger op Instagram (die check ik regelmatig, van andere socials veel minder). Of via e-mail of het contactformulier.
 • Ondanks dat Sinterklaas nog moet komen (we vieren Sinterklaasfeest dit jaar overigens al op 2 december) en de kerstboom pas in huis komt als hij weer terug naar Spanje is, zijn achter de schermen de kerstvoorbereidingen dus al aan de gang.
 • Pff wat mij doet beseffen dat volgende maand alweer het laatste maandoverzicht van dit jaar is!
november 2022
 • Op naar een heel gezellige december maand!
 • En vergeet niet om je nog even aan te melden voor de adventskalender, of even te checken of je de inschrijving voltooid hebt.
 • Een hele goede week toegewenst!

November 2022 favorieten

Boeken:

 • Het huis voor ongewenste meisjes – Joanna Goodman
 • Als ze maar gelukkig zijn – Celia Dodd
 • Superjuffie! (Superjuffie #1) – Janneke Schotveld
 • Geluk zit in de kleine dingen – Hannah Jane Parkinson
 • Kies helende gedachten – Louise Hay
 • De heldere eenvoud van dementie – Huub Buijsen
 • Happy Money – Ken Honda

Gerechten:

 • homemade pizza
 • chili con carne
 • spinaziestamppot
 • tweebonenstamppot

Bakken:

 • pizza

Dankbaar voor:

 • Gave nieuwe projecten en klussen
 • Prachtige boeken waar ik aan mee mocht werken
 • Goede gesprekken en veel gelachen
 • Zonsopgangen of zonsondergangen zien
 • Gezond zijn

Quote: The best thing to hold onto in life is each other – Audrey Hepburn

Mooie ontdekking: Dat je dingen echt prima kan als je ze nog nooit hebt gedaan. (Zoals in de Pippi quote.)

Wat is jouw mooiste highlight van november 2022?

Groetjes, Giovanna

6 Reacties

 1. zegt:

  Mooi overzicht. En gefeliciteerd met het behalen van 50.000 woorden! Een mooie maand gewenst.

  1. Dankjewel! 🙂

 2. zegt:

  Ik heb me nog even snel aangemeld voor je Adventskalender. Super leuk!

  1. Ja leuk! Als het goed is heb je vandaag het eerste cadeautje gekregen. 🙂

 3. zegt:

  Volgens mij ben je behoorlijk druk geweest de afgelopen maand. Ik ben benieuwd of je NaNoWriMo gaat halen. Succes die laatste paar dagen!

  1. Uhm ja beetje wel ja, haha. Soms heb je van die maanden… 🙂
   Dankjewel! En ik heb het gehaald gelukkig! Gistermiddag, laatste dag, ging ik over de 50.000 woorden heen. Zo blij mee.

Reacties zijn gesloten.