november 2021
Blog

November 2021 | een overzicht

Het is alweer het einde van de maand, wat betekent dat het weer tijd is voor een maandoverzicht. November betekende NaNoWriMo, kouder en vooral ook natter weer en herinvoering van de maatregelen. Maar het bracht ook iets langverwachts en wat nieuws. En wat deze maand verder te bieden had, lees je in deze blog.


November 2021

 • November is als je (net als ik) graag schrijft dé maand van NaNoWriMo (National Novel Writing Month). Zoals elk jaar twijfelde ik of ik wel mee zou doen dit jaar, want druk en eigenlijk nog steeds niet echt fit sinds ik ziek ben geweest vorige maand. Maar dan toch, altijd, een paar dagen tot een week voor het begint kriebelt het en doe ik toch mee. Nu besloot ik het pas 2 dagen van tevoren… zonder enig plan. Dit jaar was de 6e keer dat ik mee deed. Ik heb het tot nog toe niet gehaald om 50.000 woorden te schrijven in 1 maand, en ik ben er nog niet. Maar ik ben verder gekomen dan andere jaren, en we hebben (met vandaag erbij) nog 2 dagen te gaan. Maar zoals het er nu uit ziet, haal ik het voor het eerst wel om 50.000 woorden in 1 maand te schrijven! Update 1 december: ik heb het inderdaad gehaald, de 29e ben ik nog even flink gaan knallen en tikte ik de 50.000 aan! Voor het eerst heb ik het gehaald dus!
 • Nog voor ik de knoop doorgehakt had om zelf ook weer mee te doen aan NaNoWriMo, bedacht ik de NaNoWriMo motivatiemail. Voor iedereen die ook mee wilde doen of een volgende keer graag mee wil doen, maar alvast wilde weten hoe het allemaal werkt. De hele maand november kwam er elke dag een mailtje met tips, info en heel veel motivatie om het beste uit NaNoWriMo. Heb je het gemist, maar zou je wel graag dagelijks een motivatiemail over schrijven in het algemeen willen, dan is de 365 schrijftips mailing iets voor jou. Je kunt het hele jaar door instappen en ontvangt dan dagelijks een goede dosis schrijfmotivatie in je mailbox.
november 2021
 • Begin van de maand gingen we naar Diergaarde Blijdorp met mijn zoon, schoondochter en kleindochter. Het weer was (zoals zo ongeveer het hele jaar…) wisselvallig. Maar ondanks een fikse regenbui onderweg naar de dierentuin en af en toe wat druppels hielden we het de rest van de dag droog en hadden we een heerlijke dag. En ondanks dat de kleine meid nog geen jaar is (en je zou denken dat ze er nog niets aan heeft een dagje dierentuin) vond ze het geweldig alle dieren. Ze keek naar ze, lachte, zwaaide of stak haar handjes uit. Bij de wasberen (die toevallig klaar zaten om eten te krijgen) schaterde ze zelfs van het lachen. Zo leuk om te zien!
 • Over kleindochters gesproken, deze maand kregen we er nog eentje bij! Kleinkind 5! Een prachtig en gezond kindje en ondertussen alweer 3 weken oud.
 • Bijna 3 weken geleden ging eindelijk het lang geleden geplande familieweekend door! In september 2019 waren John en ik twee weken op vakantie op de Veluwe. Toen kwam het idee om het jaar erop, oktober 2020, een gezellig weekend daar te organiseren met alle kinderen en kleinkinderen. Een geweldig leuk idee, dus het huisje werd alvast geboekt. Niet wetende dat 2020 een heel ander jaar dan 2019 zou worden… Zo kwam het dus dat het oktober vorig jaar niet door kon gaan, want toen (nog net niet in de tweede lockdown) mochten er al niet meer dan twee huishoudens bij elkaar. Dus moest het verplaatst worden naar april 2021, nog niet wetende dat we dan in de tweede lockdown zouden zitten… Dus moest het wederom verplaatst, naar november 2021 dus. En net de vrijdag dat we daar waren, was er weer een persconferentie en werden de maatregelen heringevoerd, dan wel verscherpt. Dus het had niet een week later gepland moeten staan, want dan had het wederom niet door kunnen gaan omdat je ondertussen al weer niet met zo veel mensen in één huisje mag zitten…
november 2021
 • Dus zijn we heel blij en dankbaar dat het door heeft kunnen gaan en dat we konden genieten van veel gezelligheid, spelletjes doen, zwemmen, wandelen en fietsen in een prachtige omgeving, gourmetten met z’n allen en een geweldig leuke ‘pub quiz’. En omdat net dat weekend Sinterklaas weer aan kwam in het land, en dit voor de oudste kleinkinderen natuurlijk heel erg speelde, werden de schoentjes gezet.
 • Gelukkig kon ik voldoende werken aan hele leuke projecten en klussen deze maand, want afgezien van bovenstaande geweldig leuke dingen, was november toch weer de maand voor het herinvoeren van de maatregelen. Daardoor kon er weer minder, maar vanwege weer steeds meer besmettingen (ook bij mensen die ik ken, of bij hun familieleden) vond ik het ook verstandig om niet veel te ondernemen buiten de deur. Afgezien van af en toe bij familie op bezoek, een noodzakelijk boodschapje en fietsen (wat helaas veel in het water viel deze maand vanwege het weer…) bleef ik voor namelijk thuis. Ach met de kaarsjes en de verwarming aan is dat ook heel knus.
 • Voordeel was natuurlijk ook dat er daardoor genoeg tijd over was om te lezen.
 • In november 2021 las ik 15 boeken (waarvan 7 favorieten, en 5 om te corrigeren voor uitgeverijen en voor particulieren).
 • Heel erg leuk dat ook particulieren mij steeds meer weten te vinden voor redactiewerk. Zoals voor het persklaarmaken of het corrigeren van hun manuscript. Ik doe dit al jaren voor uitgeverijen, maar dus ook steeds meer voor particuliere klanten.
 • Zo had ik de eer om Darina’s boek te mogen redigeren (persklaarmaken) en was ik de eerste die dit boek las! En heel mooi boek dat helemaal bij haar past. En zo leuk dat ze nu gaat beginnen aan het vervolg erop.
november 2021

November 2021 favorieten

Boeken: Zoek de zon op (Happy Ever After #2) – Jenny Colgan; Eindeloos dichtbij (Happy Ever After #3) – Jenny Colgan; Het klaprozenjaar – Corina Bomann; 100 heerlijke hapjes – Elisabeth Scholten; Het geheim van de raadselbriefjes – Rindert Kromhout; Maktub – Paulo Coelho

Ochtendroutine: Meditatie (Headspace), affirmaties, dagplanning doornemen, koffie en aan de slag 😊

Uitjes: Blijdorp; fietsen; weekend Veluwe

Quote: I do believe something very magical can happen when you read a good book – J.K. Rowling

Wat is jouw mooiste highlight van november 2021?

Groetjes, Giovanna

16 Reacties

 1. Gefeliciteerd met de geboorte van jullie vijfde kleindochter!
  Ontzettend leuk dat jullie een familie weekend weg hadden. Erg gezellig lijkt me!

  1. Dankjewel! 🙂
   Het was heel gezellig, voor herhaling vatbaar en een aanrader! (Als het weer kan binnen de coronamaatregelen dan.)

 2. Ik zag het meteen aan de foto je was in Blijdorp. De achterste giraf heet Marian of het is haar kind, ze heeft een hartvormige vlek op haar hals. Ik heb wat uren doorgebracht bij die dieren terwijl ik ondertussen een boek zat te lezen. Leuk die opdrachten die je krijgt en ik blijf me verbazen dat je al kleinkinderen hebt ik schat je jonger in;). Al die schoentjes zo leuk!

  1. Wat leuk dat je de giraffen herkent en daar uren hebt doorgebracht, met een boek erbij. Een heerlijke plek om te vertoeven en zeker ook om te lezen. Ik zit er over te denken om volgend jaar een abonnement op Blijdorp te nemen en afgezien van er fijn rond te lopen er ook te zitten schrijven en misschien ook wel lezen. Heerlijk!
   Haha, ik ben ook nog best jong hoor; jong moeder en dus ook jong oma. 😉 Ik weet niet hoe jong je mij ingeschat had, maar ik ben 47 en kreeg mijn zoon toen ik 18 was, en hij is ondertussen vader. En mijn partner is ouder en heeft iets oudere kinderen die ook al voor de nodige kleinkinderen hebben gezorgd. 🙂
   Ja, schattig hè? Had de oudste kleinzoon voor gezorgd, dat van iedereen bij het weekendje weg een schoen (of slof) neergezet werd.

 3. zegt:

  Wat goed dat je de 50.000 woorden nu wel gaat halen waarschijnlijk! Echt een topprestatie 🙂 En gefeliciteerd met jullie nieuwe kleinkind!

  1. Zeker, en ik heb het gehaald inderdaad! 🙂
   Dankjewel!

 4. Leuk om te lezen weer. Ik las afgelopen maand de Duivel en het meisje van Paulo Coelho. En fijn dat je familieweekend door kon gaan! Wij hebben zo’n weekend een keer gehad met mijn moeder en stiefvader (en beide hun kinderen), daar hebben we nog steeds mooie herinneringen aan. En gefeliciteerd met je kleinkind! 🙂

  1. O, leuk, ik ben nu bezig in Hippie van Paulo Coelho, het vierde boek dat ik van hem aan het lezen ben. De duivel en het meisje wil ik ook nog gaan lezen, is die ook goed?
   Wat mooi dat je nog steeds mooie herinneringen koestert aan dat familieweekend! Bij ons is het ook samengesteld uit zijn kinderen en de mijne en onze kleinkinderen.
   Dankjewel!

 5. zegt:

  Allereerst: gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleindochter! En zo fijn dat het familieweekend door kon gaan. En zo leuk dat je mijn boek noemt. Ik vond het echt zo leuk dat jij de eerste was die het las en ik heb er veel van opgestoken. Wordt vervolgd 🙂

  1. Dankjewel. Ja, zo blij mee!
   Ik vond het erg leuk met je samen te werken aan je boek en een eer dat ik de eerste was die het mocht lezen! Heel veel succes met het vervolg schrijven. 🙂

 6. Weer een leuk overzicht hoor.
  15 boeken lezen, is nogal wat, mij lukt dat écht niet.

  1. Dankjewel! Het is ook best doorlezen. Maar dat ik mag lezen als werk helpt ook. 😉

 7. johanna zegt:

  Leuk overzicht. Overigens als je je niet zo fit voelt, kan ik je Vitamine D (4000 IE) aanraden, en eventueel C en A. Maar vooral D, want dat helpt om virusinfekties in het lichaam optelossen. Ik heb dat vorige week in een symposium voor therapeuten over longcovid gehoord, en ben gelijk begonnen. En voila… sinds een paar dagen merk ik al verschil.
  Leuk dat jij Darina’s boek mocht redigeren. Ze was er in haar mail positief over.

  1. Dankjewel! Bedankt ook voor de tip. Ik slik wel al sinds het najaar vitamine D, maar (ik heb net even gekeken) in een aanzienlijk lagere dosis dan jij aangeeft, namelijk 400 IE per tablet, en volgens het potje is dat 200% van de aanbevolen dagelijkse dosis, dus ik ga het wel even checken bij mijn huisarts binnenkort.
   Ja, heel erg leuk!!

 8. zegt:

  Wat fijn dat het weekend nu door kon gaan! Gefeliciteerd met de nieuwe kleindochter.
  En balen van de foto’s. Ik heb geen idee hoe je dit op kunt lossen. Ik ben ook altijd van: laten we hopen dat het vanzelf weer opgelost wordt…

  1. Ja, zo blij dat het nu door kon gaan! En dankjewel!
   Pff, gelukkig is het nét vanzelf weer opgelost en zijn de foto’s weer zichtbaar! Het hopen daarop heeft geholpen. 😉

Reacties zijn gesloten.