november 2020
Blog

November 2020 | een overzicht

De één na laatste maand van het jaar zit er weer op. En met het einde van de maand is het ook weer tijd voor een maandoverzicht. Ook deze maand was ik vooral heel veel achter de schermen van mijn onderneming bezig en kreeg ik een geweldig leuk idee. Hierover en over andere belangrijke highlights, nieuwtjes en mijlpalen vertel ik je in deze blog.


November 2020

 • Op de eerste dag van november gingen we even lekker op het strand uitwaaien met onze kleinzoons, die een nachtje bij ons logeerden. Ondanks dat we nabij de kust wonen, komen we eigenlijk zelden op het strand. Misschien juist niet omdat het toch ook morgen of overmorgen of de dag erna kan…
 • Het zal je niet ontgaan zijn dat ik een nieuw logo en een nieuwe huisstijl heb. Het plan was om dit pas per januari te gaan gebruiken. Maar toen ik de nieuwe cursus over social media af had, bedacht ik dat ik maar beter meteen het nieuwe logo erin kon zetten, anders zou ik dat over iets meer dan een maand weer moeten doen. En dan kon ik het ook maar beter gelijk in mijn andere cursus aanpassen. Toen ook maar meteen in de te downloaden freebies op de website. En voor ik het wist begon ik het overal al door te voeren haha.
 • Gelijk ook maar een nieuwe banner op mijn blog en Facebookpagina gemaakt. Als ik dan toch bezig ben. 😉
 • En zo was ik ook deze maand dus weer heel druk achter de schermen bezig. Zeker toen er ook nog eens allemaal leuke nieuwe ideeën op kwamen borrelen…
 • Zo kreeg ik begin van de maand ineens een geweldig idee. Ik zat te bedenken dat het mij wel leuk leek om dit jaar eens een adventskalender te kopen. Maar wat voor een? Daarover mijmerend bedacht ik hoe gaaf het zou zijn om er gewoon zelf een te maken met schrijfgerelateerde cadeautjes, zodat ik er anderen ook blij mee kan maken. Om een zeer raar, onvoorspelbaar en onzeker jaar toch nog feestelijk af te kunnen sluiten. Met cadeautjes met liefde door mij bedacht en gemaakt. Van mijn hart naar jouw hart zeg maar, als een virtuele kerstknuffel in de vorm van een cadeautje in je mailbox.
 • In november 2020 las ik 10 boeken (waarvan ook deze maand 5 favorieten). De favorieten kregen elk vier sterren, De alchemist zelfs 5 sterren. Wat een prachtig boek zeg!
november 2020
 • Vorige maand vertelde ik dat ik een onverwacht uitje had naar de eerste hulp/huisartsenpost in het ziekenhuis… Bij een fietstocht door het duingebied viel ik, in een bocht vol met zand, vol op mijn elleboog, vervolgens klapte mijn gezicht hard op mijn arm en ook mijn heup en schouder smakte tegen het asfalt. Voor wie het gemist heeft, mijn elleboog was fors geschaafd en ik had zo veel pijn dat ik er helemaal naar van werd. Dus maar even naar het ziekenhuis. Daar werd ik naar de aangrenzende huisartsenpost doorgestuurd. Waar de wond aan mijn arm schoongemaakt werd en op de eerste hulp werden er foto’s gemaakt van mijn elleboog. Niets gebroken, werd er gezegd. Daar was ik zo blij om dat ik te verbaasd was om wat terug te zeggen toen de huisarts van de huisartsenpost mij meteen na de uitslag de deur uitwerkte met de mededeling dat ik maar een pijnstiller moest nemen en verder alles mocht doen. Te verbouwereerd om te vragen of ze verder mijn arm wilde onderzoeken omdat het toch echt heel erg pijn deed, en toch ook naar mijn schouder wilde kijken, die ook erg zeer deed. Want afgezien van de wond op mijn arm schoonmaken en mij doorverwijzen naar de eerste hulp voor foto’s van mijn elleboog, heeft ze niet naar mijn elleboog en schouder gekeken. Ze heeft alleen mijn gezicht onderzocht omdat ik vertelde dat ik een paar geleden mijn gezicht aan de andere kant gebroken had… Afgelopen donderdag was het vier weken sinds de valpartij en heb ik nog steeds best veel pijn. Er op slapen is lastig, tillen gaat niet echt en mijn jas aantrekken doet ook pijn. Dus maar langs mijn eigen huisarts gegaan. En wat heb ik een spijt dat ik dat vier weken geleden niet meteen heb gedaan! De huisarts concludeerde dat ik waarschijnlijk mijn sleutelbeen gebroken heb, of in ieder geval een scheurtje, waardoor nu het ac-gewricht in mijn schouder ontstoken is en veel pijn geeft… Ook is het nog steeds wat blauw en in mijn onderarm en elleboog heb ik een slijmbeursontsteking. Bij een ongeval als die ik dus vier weken geleden had, raadt zij altijd aan om twee weken een mitella te dragen. Dat heeft vier weken later helaas geen nut meer. Maar dat zou er toen voor gezorgd hebben dat het nu over zou zijn. Door de nalatigheid van de arts bij de huisartsenpost gaat het nu nog zeker 2-4 weken duren voor het over is… Ze vind coronapatiënten of iemand met een open botbreuk waarschijnlijk interessanter…
 • Gelukkig waren er ook veel leuke dingen deze maand, zo kreeg ik er nieuwe cursisten bij, zowel voor mijn schrijfcursus als voor de cursus voor ondernemers.
 • Zo leuk om te zien dat het aantal bezoekers op mijn website elke maand stijgt. November is echt een topmaand geweest.
 • Ook startte ik vorige week met een Facebookgroep, de Over Schrijven Gesproken Community. Voor iedereen die een boek schrijft of dit graag zou doen. De opstart hiervan stond eigenlijk op de planning voor januari, maar door een challenge op Facebook werd ik zo enthousiast dat ik niet wilde wachten, maar de groep nu al meteen startte. Denk je nu: ik schrijf ook een boek of zit er al een tijdje over te denken om een boek te schrijven, kom dan zeker langs op Facebook.
 • En ik ben natuurlijk druk bezig geweest met de Adventskalender die morgen gaat starten. 25 leuke dingen bedenken en weggeven voor de adventtijd. De voorpret is voor mij al een (kerstig) feestje op zich. 😊 Heb jij je nog niet aangemeld voor het ontvangen van de adventskalender? Doe dat dan meteen nog even, vandaag is de laatste dag dat je je in kan schrijven! Na aanmelden krijg jij ook van 1 december t/m 25 december elke dag een cadeautje in je mailbox.
 • Door al deze leuke dingen waar ik heel druk mee was, is het schrijven aan mijn boek tijdens NaNoWriMo november 2020 er minder van gekomen dan ik gehoopt had. Met bijna 40.00 woorden (we hebben vandaag nog, dus misschien komt er nog ietsje bij, maar niet genoeg) heb ik het doel van 50.000 woorden niet gehaald helaas. Volgend jaar nieuwe kans.

November 2020 favorieten

Boeken: De alchemist – Paulo Coelho; Zo schrijf je een goed management boek – Geerhard Bolte; Stoomcursus van jezelf houden – Louise Hay; Zwaar weer ondernemen – Jan Adriaanse & Erik In ’t Groen (vrijdag komt de recensie online!); De Cock en de gebrandmerkte doden – Baantjer
Tijdschriften: Santé
Uitjes: Herfstwandelingen in het bos of park, en strand/boulevardwandelingen
Gerecht
: ovenschotel aardappelpuree, groenten en gehakt; zwarte bonenchili met gehakt en homemade tortillachips
Films gekeken: Stranger than Fiction
Bakken: Maanzaad-citroencake; Perentaart met amandelspijs (recept van Audrey)
Bloem/plant: Amaryllis
Quote: The only way is up – Anonymous

Wat is jouw mooiste highlight van november 2020?

Groetjes, Giovanna

14 Reacties

 1. zegt:

  Veel sterkte met het herstel! <3
  Het meest fijne van November was een vriendinnetje (waar ik al dik 20 jaar mee bevriend ben) weer eens zien. We gingen op afstand met onze mannen naar de speeltuin, zo tof! En ze vonden het zelf ook zo leuk. Fijne Zondag

  1. Dankjewel!
   Wat leuk dat jullie elkaar met afstand konden zien en gezellig met de mannen en kinderen erbij samen konden zijn! 20 jaar vriendschap, wat mooi, dat moet je zeker koesteren!

 2. Oei, dat is een behoorlijke misser van de huisartsenpost. Veel sterkte met het herstel.
  De adventkalender vind ik tot nu toe helemaal leuk! Dank je wel. 🙂

  1. Dankjewel, zowel voor de beterschapswens als je compliment! Helaas is de adventskalender alweer bijna afgelopen voor dit jaar. Maar ik vond het erg leuk om te doen en de reacties erop zijn ook super leuk, dus volgend jaar zeker weer.

 3. zegt:

  Wat balen van die arm/elleboog/schouder! Bij wielrenners zijn problemen met het sleutelbeen toch nogal bekend, zou ik zeggen, dus je zou verwachten dat ze dat even gecheckt hadden. Goed dat je alsnog naar je eigen huisarts bent gegaan, maar wel jammer dat het probleem niet meer te verhelpen was.

  1. Dat zou je inderdaad denken hè? Ik heb er in ieder geval van geleerd dat ik beter eerst naar de huisarts kan gaan dan naar de eerste hulp, én dat ik niet te lang moet door blijven lopen als een arts slecht onderzoekt en zegt dat er niets aan de hand is. Maar ja, dat is achteraf…

 4. zegt:

  Als er niets gebroken is, zou de pijn nu toch over moeten zijn, heel naar dit hoor.

  1. Dat zou je denken inderdaad hè? 🙁

 5. Johanna zegt:

  Leuk maandoverzicht! Ben ik blij, dat ik in een land woon, waar men in het ziekenhuis heel goed doorgecheckt wordt na zo’n ongeluk. En niet eerst via de huisarts. Dat ac-gewricht is waarschijnlijk ook uit balans, en dat komt heel moeilijk meer op zijn plek. Dus beterschap en wees critiser mbt de artsen! Je hebt er uiteindelijk genoeg voor betaald. Beterschap!

  1. Dank je! Wat fijn dat er in Zwitserland beter gecheckt wordt bij zoiets, dan bij mij het geval was… Bedankt voor de tip ook om te letten op het ac-gewricht omdat dat lang nodig kan hebben.

 6. zegt:

  Heel vervelend van je sleutelbeen, ik hoop dat je snel opknapt! En verder heb je een mooie maand beleefd. Ik ben zo benieuwd naar de advent kalender!

  1. Dankjewel! 🙂

 7. zegt:

  Wat vervelend van je sleutelbeen, zeg! De Alchemist is zo zo mooi he 🙂 Enne: superleuk dat je mijn taart hebt gebakken. Viel-ie in de smaak?

  1. Jaaaa hij was heerlijk! En ik ga de taart zeker nog vaker maken! 🙂

Reacties zijn gesloten.