Nieuwe plannen
Blog

Nieuwe plannen en nieuwe diensten

De helft van het jaar zit er alweer op, dus het werd hoog tijd om eens te kijken of ik als schrijfster en ondernemer nog de kant op ging die ik begin van dit jaar voor ogen had. Mijn conclusie was toch wel dat ik begon te stagneren door een zeer drukke parttime baan, die de laatste tijd vooral fulltime neigingen had. Hoogtijd voor een koerswijziging!

Balans was weg

Al een tijdje voelde ik dat de verhouding tussen mijn werk buitenshuis en het werk als schrijfster en freelancer niet meer in balans was. Zieke collega’s, collega’s op vakantie, extra drukte, te weinig personeel…. Telkens was er wel wat waardoor ik meer werkte dan ik wilde. Steeds meer voelde het alsof mijn dromen in het gedrang kwamen. Vooral wanneer ik na een loodzware dag doodmoe uit mijn werk ’s avonds nog wat probeerde te schrijven. Wat natuurlijk meestal niet lukte.

Over mijn grenzen

De blog van Lianne’s Letters deed mij beseffen dat ik al verder over mijn grenzen was dan ik dacht en dat het nu echt tijd werd om het een en ander te veranderen. (Thanks Lianne!) Na nog even wat wikken en wegen en overleggen met het thuisfront, kwam het besluit dat ik vanaf 1 augustus nog maar drie dagen beschikbaar ben voor mijn werk voor mijn werkgever, zodat ik de rest van de week de tijd (en energie!) heb om te schrijven en verder te groeien met mijn onderneming. Mijn doel is Over Schrijven Gesproken zo te laten groeien dat ik er geen parttime baan meer naast nodig heb, maar er volledig mee aan de slag kan zijn.

Bruisende nieuwe ideeën werden nieuwe plannen

Die keuze gemaakt te hebben, en het op mijn werk besproken te hebben, gaf eigenlijk al gelijk wat lucht en ontspanning. Daardoor merkte ik dat ik meteen alweer meer inspiratie en energie kreeg. En vooral na een gezellig middag in de zon met een oud collega/vriendin kwamen de nieuwe ideeën opborrelen.

Nieuwe plannen

Uitbreiden diensten

Tot 1 juli 2018 bestonden de diensten van Over Schrijven Gesproken, mijn onderneming dus, met name uit:

 • Schrijven van teksten
 • Corrigeren en redigeren van teksten
 • Persklaarmaken van manuscripten

Vanaf 1 juli zijn de diensten flink uitgebreid. Het soort teksten dat ik schrijf en corrigeer is ook uitgebreid. Tevens kun je vanaf nu ook bij mij terecht voor:

 • Content creation
 • Quick scan website
 • Ghostwriting
 • Schrijven van e-books
 • Vertalen

Op de pagina Diensten vind je uitgebreide informatie over alle diensten die ik lever. Toch nog vragen? Neem dan vooral even contact met mij op.

Ik schreef net al dat ik bruis van de ideeën, wat betekent dat er nog veel meer nieuwe plannen zijn die ik aan het uitwerken ben. Na de zomer komen er nog meer diensten bij. So stay tuned.

Verander jij wel eens van koers halverwege het nieuwe jaar?

Groetjes, Giovanna

Photo credits: Prisca Visser

2 Reacties

 1. Wat goed dat je deze beslissing hebt genomen! Ik ben heel benieuwd naar je plannen!

  1. Dankjewel Darina, heel lief!
   Binnenkort kan ik meer vertellen, eerst nog wat dingen uitwerken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.