NaNoWriMo
Blog

NaNoWriMo – hoe staat het ermee?

Wie mij op social media volgt had het begin november al gelezen, ik doe ook dit jaar weer mee met de NaNoWriMo. De National Novel Writing Month. Vanuit Amerika overgekomen en dus eigenlijk al jaren heel erg internationaal. Het doel is in één maand 50.000 woorden te schrijven aan een nieuw boek, zodat je aan het eind van de maand al een heel groot deel van je boek klaar hebt. Daar kun je dan in december mee verder, met als doel begin van het nieuwe jaar je boek – in eerste versie – af te hebben. We zijn over de helft van de maand, dus ik dacht dat het wel leuk zou zijn om te delen hoe het er voor staat.

2019 is het vierde jaar op rij dat ik mee doe, en helaas heb ik voorgaande jaren de 50.000 woorden nog niet aan mogen tikken. Mijn verwachting lag dan ook niet zo heel hoog dit jaar. Daar komt bij dat ik het op verschillende vlakken te druk heb (vooral in mijn hoofd) met werk, een studie (die na deze week klaar is! Yeah!) en mijn vader die dit jaar onverwacht terminaal ziek werd. De feestdagen zal hij zeer waarschijnlijk niet meer mee maken. Volop aan een nieuw boek werken lukt mij dus niet helemaal, helaas.

NaNoWriMo

Mijn NaNoWriMo de afgelopen jaren in cijfers:

 • 2018 eindigde ik met 18.937 woorden;
 • 2017 eindigde ik met 21.889 woorden;
 • 2016 eindigde ik met 11.183 woorden.

Dat ik daar dit jaar, halverwege de maand, met 27.723 woorden sowieso al over heen ben, vind ik echt super. Ondanks de omstandigheden, heb ik dus wel heel veel geschreven. Daarvan zijn ongeveer 2.000 woorden aan mijn nieuwe kinderboek geschreven.

Waar heb je die andere ruim 25.000 woorden dan over geschreven, vraag je je nu natuurlijk af. Zeker de helft aan nieuwe blogs, en de andere helft ging, onverwachts, zitten in het opschrijven over het leven van mijn vader en de afgelopen periode dat hij ziek werd. Gewoon voor mijzelf, als verwerking van het hele gebeuren. Geen idee of ik er ooit iets mee ga doen (een roman van maak misschien), of dat het voor mijzelf blijft, maar het moet er blijkbaar uit en dat dat tijdens de NaNoWriMo is, komt natuurlijk goed uit.

Ik weet nog niet of ik de 50.000 ga halen dit jaar, maar ik ben al heel blij met dit resultaat en alles wat er nog bij gaat komen.

NaNoWriMo

Doe jij mee aan de NaNoWriMo?

Groetjes, Giovanna

P.s. verder niet relevant voor de NaNo, maar wel leuk om te vermelden: dit is de 150e blog op mijn website! 😊

3 Reacties

 1. Dankjewel! Ik had eigenlijk een blog met ’50 tips voor…’ als mijn 150e blog in gedachten, maar toen kwam deze blog onverwachts uit mijn vingers. Zo gaat dat soms met schrijven.
  Heel lief en hartverwarmend, dankjewel!
  Dit is een van mijn favoriete notitieboekjes, ook al zijn er wat penvlekjes op de voorkant gekomen in de loop der jaren. Hij is vol geschreven met mooie quotes, pakkende korte zinnetjes en inspirerende Tweets. Dus ook inhoudelijk is hij favoriet.

 2. zegt:

  Gefeliciteerd met je 150e blog 🙂 En wel fijn dat je zoveel woorden hebt kunnen schrijven voor NaNoWriMo, maar wat een heftig bericht van je vader, zeg! Veel sterkte de komende tijd!
  En wow, dat notitieboek is prachtig!

 3. zegt:

  Wat gaaf dat je dit zo kan zien! Nu ben ik ook wel benieuwd geworden..

Reacties zijn gesloten.