minireview #11
Boekrecensies

Minireview #11 juni

Het is weer tijd voor een nieuwe minireview met een selectie van 5 boeken die ik de afgelopen maand las. Omdat van alle boeken die ik lees een volledige review schrijven niet haalbaar is, deel ik maandelijkse een minireview van een aantal boeken. Ik las boeken in verschillende genres, en las een paar hele leuke. Ik had vakantie, dus feelgood was het wel meest gelezen genre afgelopen maand. Benieuwd wat ik las? Je leest het hier.

1. Breibabes (The Shop on Blossom Street) (Blossom Street #1) – Debbie Macomber

Waardering: 4 uit 5.

Het verhaal:

Het kleine wolwinkeltje van Lydia vertegenwoordigt haar droom van een nieuw leven, een leven zonder kanker en met nieuwe kansen op liefde. Ze verkoopt wol, pennen en patronen en geeft breiles aan Jacqueline, Carol en Alix die elk om hun eigen reden de cursus volgen.

In het winkeltje aan de Blossom Street doen deze zo verschillende vrouwen onder het breien onverwachte ontdekkingen die leiden tot aanvaarding, vriendschap en liefde, tot lachen en dromen. Ontdekkingen die alleen vrouwen met elkaar kunnen delen…

Hoe ik het boek vond:

Ondanks de slecht vertaalde/slecht gekozen titel en het boek zelf hier en daar niet zo top is vertaald, vond ik het een mooi boek. Ik heb bewust de oorspronkelijke titel er hierboven bij gezet, omdat de originele titel de dekking wél laadt. Terwijl de vertaalde titel een misleidende indruk van het boek geeft. Het verhaal draait om de winkel, breiwinkel, in Blossom Street. Er zit geen enkele ‘babe’ in het verhaal. Wel gewone vrouwen, die stuk voor stuk worstelen met het leven, en soms zelfs ‘beschadigd’ zijn. Ik vermoed dat deze titel is gekozen vanwege dat in de tijd dat het boek uitkwam breien ineens weer hot was, en dat ze dachten dat ze er dan ook maar een ‘hot titel’ van moesten maken. Heel jammer.

2. Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Waardering: 4 uit 5.

Het verhaal:

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Hoe ik het boek vond:

Een leuk, origineel en echt Marijke Vos verhaal. Dus wat kan ik er nog meer over zeggen? O ja: aanrader!

3. Moord in de camper (Sofia’s camping #1) – Susanne Hanika

Waardering: 4 uit 5.

Het verhaal:

Deel 1 in de serie Sofia’s camping. Sofia wil de camping verkopen die ze als erfenis van haar Beierse grootmoeder kreeg. Maar wie koopt er een camping als er een moordenaar vrij rondloopt? Want al gauw ontdekt ze een dode campinggast. Hij ligt koud en naakt in de camper van Evelyn. Maar hoe kwam hij daar? En wie heeft hem vermoord? Evelyn heeft geen idee – en Sofia is wanhopig. Ze wil tenslotte gewoon die camping verkopen die ze als erfenis van haar Beierse grootmoeder kreeg. Maar wie koopt er een camping als er een moordenaar vrij rondloopt? De lokale politie biedt weinig uitkomst, aangezien ze Sofia’s overleden grootmoeder als de vermeende dader aanwijzen… Sophia moet zelf op onderzoek uit en de moordenaar vinden voordat hij weer toeslaat. Daarbij wordt ze nogal afgeleid door die enorm charmante rechercheur Jonas Schneider…

Hoe ik het boek vond:

Ik kwam dit e-book tegen bij Kobo, toen ik net terugkwam van vakantie, waar we in Frankrijk op een paar campings hadden gestaan, dus snel nog even gaan lezen in deze cosy crime. Een leuk en vooral humoristisch geschreven verhaal over nou ja, een moord op de camping dus. 😉

4. De citroen op de taart – Mirjam Mieserius

Waardering: 4 uit 5.

Het verhaal:

Kookboekenschrijfster Maria wordt door haar uitgever Lucy naar Zuid-Frankrijk gestuurd om inspiratie op te doen voor haar tweede kookboek. En inspiratie heeft ze nodig: nadat haar verloofde Paul haar na het succes van haar eerste boek achterliet met een gebroken hart – waardoor ook haar nieuwe idee Kookboek voor newlyweds de prullenbak in kon – is Maria zichzelf niet meer en komt ze alleen haar bed nog uit voor de maaltijdbezorger. Eenmaal aangekomen in het huisje in Frankrijk blijkt dat Maria meer uit haar reis zal halen dan alleen nieuwe recepten: ze ontmoet al snel schatzoeker Thom, die naast knap en charmant, meer verrassingen voor haar in petto heeft dan ze kan vermoeden.

En dan is er ook nog de mysterieuze chef van het plaatselijke restaurant. Hij laat de meest verrukkelijke taartjes bij Maria’s deur achter, voorzien van een speciale boodschap, die haar smaakpapillen én fantasie doen prikkelen. Ineens heeft Maria meer om zich zorgen over te maken dan citroentaart… Vindt ze naast het perfecte recept ook de liefde?

Hoe ik het boek vond:

Ik had het boek ook al even genoemd in 10 zomerse boeken om te lezen, maar aangezien dat alleen boekentips zijn en geen reviews, deel ik hier ook nog de review. Ik heb genoten van het boek en Mirjams fijne schrijfstijl. Ondanks dat het plot niet erg verrassend was, was het een heerlijk verhaal met fijne personages en een mooie setting. En kijk ik uit naar haar nieuwste boek, Bestemming Parijs, dat deze week uitkomt.

Alles is uitvogelbaar

5. Alles is uitvogelbaar – Marie Forleo

Waardering: 4 uit 5.

Het verhaal:

Marie Forleo zorgt dat je stopt met uitstellen en helpt je je dromen achterna te gaan. Alles is uitvogelbaar geeft lezers de moed om, ondanks hun angsten, hun dromen waar te maken en significante veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Het geloof in ons eigen kunnen staat daarbij centraal. Alles is uitvogelbaar maakt korte metten met disfunctionele overtuigingen en belemmerend gedrag. Forleo neemt je stap voor stap mee in de achtbaan van creativiteit, verandering en vooruitgang. Dit meesterwerk helpt je boven alles jouw innerlijke kracht aan te boren.

Hoe ik het boek vond:

Een leuk, opbouwend en motiverend boek, met praktische stappen en tips. Ook al was het niet heel vernieuwend voor mij (dat heb je als je al veel non-fictie boeken gelezen hebt en daarnaast al een tijdje onderneemt en best wat levenservaring hebt), ik haalde er toch best wat goeie tips uit. En een mooie bijkomstigheid vond ik dat ik anders ben gaan kijken naar keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt. Waar ik vroeger het gevoel kreeg (vaak door mijn omgeving) dat ik keuzes maakte uit koppigheid, eigenwijsheid of dwarsigheid, weet ik nu dat dat vastberaden gevoel dat ik dan had terwijl ik zei dat ik dat ging doen (ondanks dat ik het nog nooit had gedaan, mensen zeiden dat ik te jong was, te onervaren, te dromerig, er geen geld voor had of wat dan ook), dat het mijn innerlijke stemmetje was die wist dat alles uitvogelbaar is. Ik was niet eigenwijs bezig, ik was aan het uitvogelen!

Want dat is de essentie van het boek: dat je kan uitvogelen én uitvoeren hoe je kan doen wat jij wilt doen, ondanks beperkingen als onervaren, gebrek aan kennis, achtergrond, opleiding, inkomen etc. etc.

Welke boeken las jij afgelopen maand?

Groetjes, Giovanna

4 Reacties

  1. zegt:

    Nog nooit iets gelezen van Marijke Vos, maar dit klinkt als een heerlijk boek. Ik zet ‘m op mijn lijstje.

    1. Leuk, ik ben heel benieuwd hoe je het vindt.

  2. zegt:

    Mooie boeken. De Citroen op de taart vond ik ook erg leuk en ik kan je alvast verklappen dat Bestemming Parijs! ook echt heel leuk is om te lezen 🙂

    1. O, heel fijn om te weten! Moet ik er toch maar heel gauw in gaan beginnen haha!

Reacties zijn gesloten.