mei 2022
Blog

Mei 2022 | een overzicht

Het is alweer het einde van de maand, dus is het weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. Mei 2022 was voor mij een zeer gevarieerde maand in allerlei opzichten. Met veel leuke en mooie dingen. Maar de maand mei werd ook de maand van nieuwe dingen doen. Benieuwd wat allemaal? Je leest het in deze blog.


Mei 2022

 • De maand is voor mijn gevoel omgevlogen en was zoals ik in de intro al aangaf in allerlei opzichten een gevarieerde maand.
 • Om te beginnen het weer, dat aan het begin van de maand haast zomers was, dan weer fris lenteachtig en soms zelfs herfstig met storm en bewolking en soms ook regen. Dat laatste was na lange tijd van droogte ook hard nodig. Maar dat de laatste week van mei zo frisjes eindigde was wat minder. Hopelijk wordt juni weer een heerlijke zonnige, zomerse maand.
 • Ook qua werk was het een heel gevarieerde maand, met verschillende (beginnende) schrijvers te mogen coachen, manuscripten persklaarmaken en manuscripten corrigeren, teksten redigeren, samen met tekstschrijver Marloes (die onlangs de stoere stap heeft gezet voor zichzelf te beginnen, dus check haar website!) de webteksten voor een complete website verzorgen en een boek ghostwriten. En daarnaast nieuwe plannen bedenken en voorbereiden voor na de zomer.
mei 2022
 • Iets nieuws wat ik al eerder had bedacht, kon eindelijk plaatsvinden deze maand, om precies te zijn afgelopen zaterdag. Het plan zat al ruim twee jaar in de pijplijn, maar vanwege de coronajaren met lockdowns, wel weer iets kunnen organiseren, dan weer niet, dan weer wel etc., heb ik de lancering ervan uit moeten stellen. Tot nu.
 • Wat dan?! hoor ik je denken en ik zal je dan ook niet langer in spanning houden. Zaterdag was de eerste live coachingsdag, een volle coachingsdag op locatie voor mijn coachingsklanten! Met vier van mijn zes coachingsklanten (de andere twee konden er helaas niet bij zijn) hadden we een topdag. Het leuke was dat we elkaar zaterdag allemaal voor het eerst ontmoetten. Mijn coachingsklanten kenden elkaar nog niet, dus het was heel leuk dat zij elkaar konden ontmoetten, én dat ik hen voor het eerst in het echt ontmoette. Uiteraard spreken mijn coachingsklanten en ik elkaar heel regelmatig via de telefoon, e-mail en WhatsApp, maar tot nu toe dus nog niet eerder live. Met name vanwege corona en deels ook omdat mijn coachingsklanten door heel Nederland wonen.
 • De dag was superleuk, gezellig, mooi en inspirerend (ook voor mij)! En absoluut voor herhaling vatbaar. Na de zomer organiseer ik (als corona niet weer de boel op stelten gaat zetten, uiteraard…) een volgende live dag voor iedereen die bij mij in een coachingstraject zit.
 • Voor mij was de voorpret natuurlijk al groot de afgelopen weken bij het voorbereiden van de dag inhoudelijk, met het bakken van een cake de avond ervoor en met het alles klaar leggen op de dag zelf, voordat ze kwamen. Ik kon de locatie van een opdrachtgever met wie ik regelmatig samenwerk huren, zodat we de rust en ruimte hadden deze dag. Ik had deze geweldig leuke notitieboekjes laten drukken bij Studentendrukwerk, nadat ik het ontwerp in Canva gemaakt had. Met een mooie pen erbij was het natuurlijk helemaal af en kon wie wilde tijdens de dag er aantekeningen in maken, of (ook herkenbaar) het hardcover notitieboekje nog even nieuw houden.
notitieboekjes
mei 2022
 • Ik had een programma voor de hele dag gemaakt (inclusief lunch), met daarin ruimte voor schrijfonderwerpen waarover ze hadden aangegeven meer te willen weten (plotten en uitgeven o.a.), dieper op in te willen gaan (motivatie) of beter onder de knie te krijgen hoe je er praktisch mee aan de slag kan (plannen en schrijfroutine o.a.). Marion, Esther, Shirley en Colinda, super dat jullie er waren!
coachingsdag
mei 2022
 • Het was niet mijn bedoeling om hier de halve blog mee te vullen, (en ik zou er nog veel meer over kunnen vertellen) maar je snapt dat ik hier nog helemaal vol van ben en er ook heel veel over te vertellen heb daardoor. 😊
 • Mei in één woord: gevarieerd!
 • Mijn woord voor juni wordt: zomers! Omdat we allemaal wel toe zijn aan een heerlijke, onbezonnen zomer!
 • Iets anders nieuws in deze gevarieerde maand was dat ik voor het eerst in mijn leven naar een voetbalwedstrijd ging. 😀 En ik zo waar halverwege deze maand in het ADO-stadion zat om naar de wedstrijd ADO-NAC te kijken. Wie had dat ooit gedacht. Een hele beleving, en een hele show, waar het maar deels om het voetbal draait, haha. Ik ging met John en zijn jongste zoon (die voor de coronatijd graag samen naar voetbal gingen) en diens vriendin, voor wie het ook de eerste keer naar een voetbalwedstrijd was. Een leuke en bijzondere dag/avond, waar de ‘goede patat’ en het heerlijke, stralend zonnige weer ook een goede hand in hadden.
 • Ook maakte ik weer een heerlijke, lange fietstocht met mijn zoon naar mijn moeder/zijn oma. Zoals we ook vorige maand met Pasen deden. Ook al werkte het weer niet mee op de dag, Hemelvaart, dat we gingen, met veel wind (kracht 3-4) die in de middag toenam tot stormachtig (kracht 6), terwijl we hem tegen hadden. Dat was helaas al weken voorspeld, en lang hoopte we natuurlijk dat het mee zou vallen, of dat de wind gunstiger zou draaien. Want verzetten was vanwege mijn zoons werk eigenlijk niet haalbaar. Maar zo waar klopte de twee weken geleden verwachting als een bus… Het laatste stuk was pittig, tot zeer pittig en daardoor vermoeiend. Maar wat hebben we genoten van veel nieuwe weggetjes (we reden een andere route dan vorige keer), de natuur, de goede gespreken en het verbreken van ons beider record van langste rit. We reden in twee provincies en tikten 21 gemeenten aan. Na om 5.45 uur van huis vertrokken te zijn, en met een koffiestop bij mijn moeder, kwamen we tegen 17.00 uur moe maar voldaan weer thuis aan.
 • Heerlijk waren ook de andere fietstochten die ik maakte deze maand met John. Bijna elk weekend hebben we de fietsen op de fietsendrager van de auto gezet en reden naar een plek in Nederland, wat verder van huis, om vanuit daar een mooie ronde fietsen. Ze fietsten we deze maand een tocht vanuit Alkmaar, Houten, Roosendaal en vorige week vanuit Heiloo. Heel gaaf om zo andere, prachtige gebieden in ons mooie land te mogen ontdekken.
mei 2022
mei 2022

Mei 2022 favorieten

Boeken:

 • Lichter dan ik – Dido Michielsen
 • Miljonair met een gewone baan – Oeds-Jan Postma
 • Wat houdt je tegen? – Louise Hay
 • De Cock en de levende dode (#85) – Baantjer
 • Ginevra – Simone van der Vlugt

Gerechten:

 • Nasi
 • Risotto met spinazie + ei
 • Captain’s dinner
 • Ratatouille
 • Ovenschotel spinazie + gehakt + aardappelpuree

Nieuwe gerechten gemaakt:

 • Linzensoep
 • Risotto met spinazie + ei
 • Mediterrane groentestoof met ei + aardappelpuree

Bakken:

 • Maanzaad-citroencake

Dankbaar voor:

 • Gezondheid en fitheid om heerlijk te kunnen fietsen.
 • Leuke gevarieerde klussen/opdrachten.
 • Afgelopen maand maar liefst twee nieuwe coachingsklanten erbij!
 • De coachings live dag die ik voor mijn coachees kon organiseren!
 • Wederom nieuwe aanmeldingen voor de 365 schrijftipsmailing erbij, zo gaaf dat de lijst blijft groeien.
 • Heel dankbaar voor de positieve en leuke reacties op de mailtjes ook!

Quote: A winner is a dreamer who never gives up – Nelson Mandela

Uitjes: High tea, naar voetbalwedstrijd, heerlijke fietstochten in het zonnetje

Wat is jouw mooiste highlight van mei 2022?

Groetjes, Giovanna

*Deze blog bevat een samenwerking met Studentendrukwerk, wat niet wegneemt dat mijn mening over het product een eerlijke en oprechte is.

10 Reacties

 1. Ontzettend leuk om te lezen. Heerlijk weer zo’n fietstocht met je zoon. Ik doe het jullie niet na. Mooi ook om te lezen dat je zo hebt genoten van de coachingsdag!

  1. Dankjewel! Ja was beide echt super.

 2. zegt:

  Wat een fijne maand en hoe leuk dat je een live dag hebt georganiseerd. Leuk om elkaar dan in het echt te spreken en beter te leren kennen. Ik hoop dat juni ook een mooie zomerse maand wordt, ook omdat ik een weekje naar Texel ga 🙂

  1. Dat was zeker heel erg leuk. Wat heerlijk dat je een weekje naar Texel gaat, mooi eiland. Alvast een hele fijne vakantie en heerlijk zomers weer toegewenst!

 3. Dat was een rijk gevulde maand, Giovanna! Mooie foto’s en een bonte verzameling ervaringen.
  Het was fantastisch en inspirerend om bij de live dag te mogen zijn. Een volgende keer ben ik zeker weer van de partij.

  1. Dat was het zeker, en mooie verwoording, bonte verzameling ervaringen.
   Super dat je bij de live dag was én een volgende keer er ook weer bij zal zijn. Ik heb er al veel zin in en zit alvast een beetje te brainstormen over de inhoud. 🙂

 4. Wildcard zegt:

  Héél mooie foto’s 🙂

  1. Dankjewel! 🙂

 5. zegt:

  Die livedag ziet er fijn én productief uit. Lijkt me toch heerlijk om dat dan na twee jaar echt te kunnen doen. Ik hoop met je mee dat juni zomers wordt. Na de zomer van vorig jaar (die ik herfstzomer noemde) ben ik wel toe aan écht zomer.

  1. Dat was het zeker!
   Haha, ja dat is de juiste benaming voor vorig jaar zomer: herfstzomer. Ik geloof dat mijn slippers en korte broek amper uit de kast zijn geweest. 😉

Reacties zijn gesloten.