mei 2020
Blog

Mei 2020 | een overzicht

De vijfde maand van het jaar is alweer voorbij. Een maand met heel veel zonuren en weinig regen. Met veel tijd om te lezen en om te werken. Al bijna drie maanden wordt – wereldwijd – ieders leven beheerst door de coronacrisis. Ondanks dat we volgens mij allemaal wel een beetje corona-moe zijn ondertussen, is het toch onmogelijk om het er niet over te hebben in dit overzicht. Corona zit nog steeds in ieders (dagelijks) leven verweven. Toch waren er ook mooie hoogtepunten deze maand. En ook die deel ik graag met je.


Mei

 • 5 mei 2020 was misschien wel een van de meest bijzondere en ongewone dodenherdenkingen die ik ooit op tv gezien heb. Een stil en verlaten Dam, met slechts de minister, burgemeester en uiteraard de koning en koningin. Heel indrukwekkend. Ik heb niet alles gezien, maar wel de mooie en krachtige speech van Willem Alexander.
 • Corona beheerste zoals gezegd ook in de maand mei nog steeds ieders leven. Vanaf begin mei zijn de maatregelingen versoepeld en gingen de basisscholen, bibliotheken en steeds meer winkels open. Toch blijft de anderhalvemeterregeling van kracht en ook de kans op een tweede uitbraak van het virus is niet weg. In winkels zie je nog steeds schermen, afzetlinten, routepijlen en andere voorzorgsmaatregels tegen verdere verspreiding van het virus. Vanaf half mei mocht er wel ook weer naar kappers, pedicures en dergelijke gegaan worden. Toch blijft het nog oppassen; het virus is niet weg.
 • Door de coronacrisis is het gebruik van het openbaar vervoer eigenlijk geen optie. Er wordt geadviseerd om het alleen te gebruiken als je echt niet anders kunt om bijvoorbeeld naar school of werk te gaan. Daarnaast zit je in een afgesloten ruimte met anderen op elkaar gepakt wat, vind ik, een onnodig groot risico op besmetting geeft. Omdat ik nog niet over de vliegreis vanuit Portugal halverwege de maand maart (maar al volop in de coronacrisis) heen ben, vermijd ik het OV zo lang als mogelijk is. Misschien voor de rest van het jaar wel, als dat verstandiger en veiliger is.
mei 2020
 • Dat maakte het wel lastig om naar mijn moeder te gaan die een eindje bij mij vandaan woont, zo’n 60 km. Daar wandel je niet even naar toe. Ik heb nog niet zo heel lang mijn rijbewijs (een jaartje) en rijden op de snelweg was er nog niet van gekomen. (Toegegeven, hoe langer het duurde hoe meer ik er tegenop ging zien.) Ik had niet eerder een reden of noodzaak om verder dan buiten mijn woonomgeving met de auto te gaan. Ondanks dat normaal met de tram-trein-bus naar mijn moeder gaan wat langer duurde, had het wel altijd het voordeel dat ik onderweg een boek kon lezen of een blog kon schrijven. Maar toen het thuis bezoeken van 70-plussers begin mei 2020 weer mocht, en ik dus niet met het OV wilde, trok ik de stoute schoenen aan en reed voor het eerst met de auto een lange rit over de snelweg. En later deze maand nog een keer. Uiteraard ging het prima, en is er dus weer een drempel overwonnen.
 • In april schreef ik al dat er gelukkig, sinds de dip door de coronacrisis, weer nieuwe opdrachten bijgekomen zijn en zelfs wat nieuwe opdrachtgevers en klanten! In mei zette dat gelukkig door. Ook al zit ik als zelfstandig ondernemer nog niet aan het aantal werkopdrachten dat ik in februari – het pre-coronatijdperk – had, het klimt gelukkig wel.
 • Voordeel is wel dat ik daardoor dus nog wat ruimte en tijd heb voor nieuwe klussen! Dus ben je op zoek naar iemand voor het schrijven van je blogs of artikelen, of naar iemand die met een scherpe blik naar je manuscript kijkt, neem dan contact met mij op! Of misschien ben je nu eindelijk met je boek bezig omdat je meer tijd hebt om te schrijven, en loop je tegen dingen aan of ben je misschien wel helemaal vastgelopen. Met schrijfbegeleiding maken we samen een plan om je weer op weg te helpen en te zorgen dat je boek afkomt en coach ik je door het proces heen.
mei 2020
 • Omdat het nu wat rustiger is qua werk, heb ik wel heel veel tijd om te lezen. En doordat het zulk lekker weer is al drie maanden, deed ik dat dan ook heel veel op het balkon in de zon.
 • Ik plaatste in de maand mei negen blogs, elke maandag en vrijdag eentje.
 • Op vrijdag 22 mei 2020 zelfs de 200e blog!
 • In mei plaatste ik ook mijn eerste freebie op de website, die kun je downloaden via de Free downloads. Heb jij hem al gedownload?

Mei 2020 favorieten

Boeken: Een weeffout in onze sterren – John Green; Verkikkerd (Verkikkerd #1) – Lisette Jonkman; Mijn verhaal: Becoming – Michelle Obama
Gelezen voor de challenge: Happy Lifehacks 365 van Kelly Weekers
Tijdschrift: Santé
Uitje: Heerlijke fietstocht van 75 km in de provincie Utrecht
Gerecht: Pannenkoeken
Fruit: Aardbeien, frambozen en wilde perziken
Bakken: Gevulde koeken
Bloem/plant: Pilea
Quote: Reading gives us someplace to go, when we have to stay where we are – Anonymous
Doel: Te blijven groeien met mijn onderneming, ondanks de coronacrisis

Wat is jouw highlight van de afgelopen maand?

Groetjes, Giovanna

15 Reacties

 1. zegt:

  Een mooi overzicht en fijn dat je meer opdrachten hebt en je ook lekker veel hebt kunnen lezen.

  1. Dank je! Ja, echt zo fijn!

 2. Klinkt als een fijne maand en fijn dat je weer meer opdrachten hebt. Bij mij beginnen ze ook weer binnen te druppelen, wat wel heel fijn is na even een coronastilte te hebben gehad.

  1. Wat fijn dat jij ook weer meer opdrachten krijgt! Langzaam gaan we weer de goede kant op allemaal.

 3. Naomi zegt:

  Fijn dat je ondanks alles toch een beetje door kan blijven werken. Het is toch maar afwachten allemaal in deze tijd. Nog gefeliciteerd met je 200e blogpost!

  1. Dank je wel! Ja is zeker afwachten allemaal, blijft nog best onzeker allemaal hoe deze crisis af zal lopen.

 4. johanna zegt:

  Leuk dat je toch weer meer opdrachten hebt. Het is niet te voorspellen welke invloed de lockdown heeft. Verder vind ik het bemoedigend te horen dat jij op latere leeftijd je rijbewijs hebt gehaald. Ik overleg het me nog steeds.

  1. Dat is zeker niet te voorspellen, net zo min als wat de nasleep zal zijn en hoelang dit nog zal duren.
   Het is nooit te laat om je rijbewijs te halen hoor, dus wie weet ga jij er over een tijdje ook voor!

 5. Villasappho zegt:

  Meer werk ondanks of door corona, dat is leuk voor je! Ik vond het maar een rare maand die erg snel is gegaan.

 6. zegt:

  Supergoed dat je toch de snelweg op bent gegaan. Ik vind het zelf juist heerlijk, op de snelweg rijden. Ik miste het zelfs in de coronatijd:).
  En ja, de herdenking op de Dam is er één die ik ook nooit meer zal vergeten. Zó indrukwekkend.

  1. Ik vind het ook heerlijk, rijden op de snelweg, maar zag op tegen de eerste keer alleen de snelweg op gaan. Komt denk ik door mijn rijinstructeur, een aardige vent, maar op de snelweg werd ik altijd erg nerveus van hem. Dan liet hij mij op lastige plekken, en op drukke momenten, invoegen en schreeuwde dan dat ik meerrrr moest gassen (Plankgas nu! Tot de bodem!) en liet mij dan ook meteen nog even twee banen naar links opschuiven en kort daarna twee naar rechts… om er dan vervolgens na 1 km alweer af te gaan…
   Zo zelf op de snelweg was stukken relaxter haha!

 7. Lianne zegt:

  Wat stoer dat je toch ondanks alles over de snelweg bent gaan rijden! Herkenbaar hoor, ik wil ook nog lang niet met het openbaar vervoer reizen. Ik heb ondanks dat ik weinig heb gewerkt een hele goede maand gehad. Ik zag eindelijk mijn verhalenbundel-project, waar ik een jaar aan gewerkt heb, echt in e-bookvorm verschijnen. Dat was wel bijzonder!

  1. Wat fijn dat je een hele goede maand hebt gehad! En nogmaals gefeliciteerd met je verhalenbundel!!

 8. zegt:

  Heerlijk om te lezen dat je toch een fijne maand hebt gehad! En supergoed dat je de snelweg op bent gegaan! Voor mij was het hoogtepunt van mei wel dat mijn nieuwe serie (eindelijk) een officiële titel heeft.

  1. Ja super leuk dat je nieuwe serie een officiële titel heeft!

Reacties zijn gesloten.