blogonderwerpen voor ondernemers
Blog

25 nieuwe blogonderwerpen voor ondernemers

Als ondernemer is het belangrijk om regelmatig blogs te plaatsen op je website. Zo laat je aan je (toekomstige) klanten nog beter zien waar jouw onderneming voor staat en wat jouw expertise is. Ook leren ze de persoon achter jouw onderneming beter kennen. Maar waar blog ik dan over? vragen veel ondernemers zich af. Ik ben ondernemer, geen schrijver, werpen ze dan tegen. Maar schrijven kun je leren, zeker als je een paar goede items bedenkt. Met onderstaande blogonderwerpen help ik je alvast op weg.

Eerder deelde ik al 45 blogonderwerpen voor ondernemers. Maar omdat er nog zo veel meer voor jou als ondernemer is om over te bloggen, deel ik vandaag een lijst met nieuwe onderwerpen.

25 blogonderwerpen voor ondernemers

1. Deel je USP (Unique Selling Point); wat maakt jouw bedrijf uniek? Laat ze weten waarom ze voor jou moeten kiezen en niet voor een concurrent.

2. Maak een lijst met praktische links binnen jouw branche. Zoals Tekstbureau Inge Marleen in deze blog deed bijvoorbeeld. Hele handige links naar schrijf gerelateerde sites.

3. Blog over het proces van het ontstaan van een nieuw product of een nieuwe dienst.

4. Hergebruik je eerdere blogs. In een eerdere blog heb je misschien meerdere items aangetipt, zonder daar verder over uit te wijden. Kies zo’n item – of zijstraat in je eerdere onderwerp – uit en schrijf daar een uitgebreide, nieuwe blog over.

5. Schrijf over de ‘to do’ en de ‘to don’t do’s’ in jouw branche.

6. Deel een blog over hoe jij je planning en administratie doet. Zoals Romy dat in deze inspirerende blog op haar website Vaker Vrolijk deed.

7. Leg in een mooi artikel uit waarom jij gekozen hebt voor die ene techniek of die bepaalde grondstof voor jouw producten.

blogonderwerpen voor ondernemers

8. Schrijf een recensie over een voor jouw branche relevant product of dienst.

9. Organiseer een inspirerende challenge.

10. Beschrijf een veel voorkomend probleem van je doelgroep en zet daar een ultieme tip tegenover.

11. Deel maandelijks ‘De beste artikelen’ over jouw niche die je online bent tegengekomen.

12. Deel een paar leuke anekdotes over jouw onderneming en het werk dat je doet.

13. Geef een inkijkje in het ontwerpproces van een nieuw product. Anna Jirina laat regelmatig het ontwerpproces zien van haar mooie ontwerpen.

14. Laat een gastblogger iets schrijven over een onderwerp uit jullie niche. Een andere schrijver heeft vaak een net wat andere insteek.

15. Verklaar bepaalde definities uit jouw branche.

16. Zet een ander uit jouw branche (of uit een andere branche) eens in de spotlight. Iemand waar je wat van geleerd hebt, wiens blog je graag leest of waar je graag mee samenwerkt.

17. Schrijf een verzamelartikel over een aantal blogs binnen hetzelfde onderwerp

18. Kondig je nieuwsbrief aan en geef een sneak peak over de inhoud.

19. Schrijf over de trends in jouw branche en deel je kennis hierover.

20. Speel in op die trends (duurzaamheid, technologische ontwikkelingen, social media trends) en schrijf daar een artikel over.

21. Schrijf een speeddate-blog, waarin jij je voorstelt en je lezers uitnodigt om dat via het reactieformulier ook te doen.

blogonderwerpen voor ondernemers

22. Deel je vijf beste tips om…

23. Geef een inkijkje in jouw dagelijkse werkroutine.

24. Zo ook met een inkijkje over je werkplek of je favoriete flexwerkplek.

25. Schrijf over jouw droomproduct. Welk product (of dienst) zou je heel graag nog willen ontwerpen/maken/bedenken/ontwikkelen?

Blog jij als ondernemer al?

Groetjes, Giovanna

Wil je graag blogs voor jouw onderneming op je website, maar heb je geen tijd of genoeg handigheid om daar zelf blogs voor te schrijven? Laat mij dat dan voor je doen! Wekelijks schrijf ik blogs voor de bedrijven van een aantal vaste klanten.

Photo credits: Prisca Visser

16 reacties

 1. zegt:

  Ha, wat een leuk en handig artikel dit! Daar kan ik ook nog heel wat toffe ideeën uit halen voor mijn blog 🙂 En wat lief dat je mijn blogartikel noemt. Dank je wel!

  1. Leuk dat er ideeën voor je bij zitten. Een klein ideetje kan zo tot een leuke blog uitmonden. 😉
   🙂

 2. Wat leuk dat je me noemt, Giovanna! Dank je wel! 🙂

  Goede tips om het zakelijke een persoonlijk tintje te geven, dat vind ik ook altijd belangrijk.

  1. 🙂
   Jij geeft jouw blogs inderdaad ook altijd een leuk persoonlijk tintje. Dat maakt het herkenbaarder en prettig te lezen.

 3. Villasappho zegt:

  Mooi lijstje en wat een mooie foto van je, die laatste vooral! Ik schrijf over veel maar nooit over werk en toch kan ik wel wat met je lijstje.

  1. Dankjewel! 🙂
   Wat leuk om te horen dat je er toch ook wat mee kan!

 4. nicole orriens zegt:

  Mijn werk als ondernemer is mijn blog : ) dus bij mij gaat het vanzelf omdat het mijn ‘business’ ook is.

  1. Wat leuk dat jouw blog je werk is! Dan gaat het bloggen je als ondernemer zeker goed af. En een leuke blog heb je!

 5. zegt:

  Hele handige tips met goede ideeën!

  1. Fijn dat je er wat aan hebt!

 6. zegt:

  Blogs op zakelijke websites vind ik echt leuk. Ze geven het een persoonlijk tintje. Ik heb er zelf altijd van gedroomd om op de website van de school waar ik werkte te bloggen. Gewoon, leuke (uiteraard geanonimiseerde!) anekdotes en kijkjes achter de schermen. Het is er nooit van gekomen helaas.

  1. Ja, vind ik ook, dat het een persoonlijk tintje geeft. Jammer dat het er nooit van gekomen is om voor de school waar je werkte te bloggen. Misschien dat je ooit – op je eigen site? – toch nog iets kan doen met alle leuke anekdotes en verhalen die je in al die jaren gehoord hebt?

 7. Roxanne zegt:

  Dit soort lijstjes zijn handig. Ik blog nog niet op mijn zakelijke website, maar dat komt omdat ik die helemaal aan het vernieuwen ben. Als de basis klaar is (is een website ooit echt af?) dan ga ik zeker ook wel denken aan af en toe een blog artikel.

  1. Een website is nooit af nee, helaas. Leuk dat je ook wil gaan bloggen op je zakelijke website, geeft altijd een leuk kijkje in je onderneming en de persoon erachter.

 8. zegt:

  Hier zitten nog wel wat leuke ideeen bij voor op mijn werk! 🙂

  1. Leuk dat er wel wat bij zit voor je voor op je werk.

Reacties zijn gesloten.