maart 2022
Blog

Maart 2022 | een overzicht

Het is alweer het einde van de maand, dus is het weer tijd voor een maandoverzicht. Maart roerde zoals het gezegde luidt zijn staart. Zo hadden we prachtig (bijna zomers) lenteweer, maar op de valreep ook nog sneeuw. En ook in andere opzichten bracht maart wat verrassingen. Wat zoal, lees je in deze blog.


maart 2022

Maart 2022

 • In maart deed ik iets wat ik anders nooit doe, sterker nog: ik had het nog nooit gedaan. (Nee geen Pippi-actie.) Ik nam een weekend vrij van mijn website/blog en plaatste vanwege een heerlijk weekend weg (daarover straks meer) op de vrijdag en maandag rond dat weekend eens geen blog. Want ook al schrijf ik de blog van tevoren en plan ik ‘m alvast in, op de dag van publiceren ben ik er toch ook altijd nog wel wat tijd mee kwijt, met name door het delen op social mediakanalen. Sommige kunnen automatisch, sommige gaan wat minder makkelijk en doe ik handmatig. En nu wilde ik eens niet op vrijdagochtend eerder op moeten staan en snel voor vertrek nog ‘even’ achter mijn pc hoeven duiken. Maar eens een keertje opstaan en voor vertrek al in de weekendmodus kunnen komen. En zo gebeurde het.
 • Maart in één woord: onstuimig! Zowel qua weer, als erg veel werk, als qua dingen op persoonlijk vlak, en dan met name bij een aantal dierbaren. Zoals je begrijpt kan ik over die eerste twee wel uitweiden, over dat laatste vanwege de privacy van anderen, uiteraard niet.
 • Mijn woord voor april wordt dan ook: hoop!
 • Op de blog van Saskia van iliveformydreams las ik de term ‘Bewust bloggen’ en vanwege privacy niet alles delen. Dat vind ik een mooie term, die alles samenvat. Nou heb ik altijd al bewust gekeken naar wat ik deel en wat niet, alleen heb ik dat nooit bewust zo op mijn site gezegd. Misschien omdat het voor mij vanzelfsprekend is dat ik niet alles online deel, vanwege privacy, vanwege dat het niet op mijn website past, maar ook vanwege dat het niet nodig is om alles maar online te gooien. Het zit niet in mijn aard om alles tegen iedereen te zeggen, ook niet offline, en zeker niet als een ander daar toch niets mee kan. En zeggen dat het met mensen om mij heen niet goed gaat, maar dat ik daar niets over kan zeggen, is iets waarvan ik altijd dacht: dat roept dan toch alleen maar vragen bij anderen op, die onbeantwoord blijven? Misschien wel, misschien niet. Maar omdat ik het wel belangrijk vind om duidelijk te maken dat het nooit mijn bedoeling is om de indruk te wekken dat ik ‘een perfect leven’ heb, wat ik beslist niet heb (wie wel?) omdat ik niet alles deel, leek het mij goed om eens te benoemen dat ik bewust blog en vanwege privacy, van mezelf en anderen, niet alles deel.
 • Goed, na dat gezegd te hebben, over naar de leuke dingen van deze maand. 😊
maart 2022
 • Zo werd ik onlangs weer eens benaderd voor een leuke samenwerking. Bij Fotocadeau.nl mocht ik iets testen en ik koos voor een deurbord. Afgezien van het huisnummerbordje aan de gevel, en een plantenbak, hadden we nog niet iets hangen naast onze deur. Dit naambordje deur paste er daarom perfect bij. Ik gaf aan dat als het zou lukken dat ik het binnen een week in huis kon hebben, ik hier in deze blog kon delen wat het was geworden. Nou, ik kan zeggen, de levering was supersnel: binnen twee dagen stond de bezorger voor de deur. (Helaas was ik het weekend weg haha, en kon ik het de maandag erop ophalen bij het pakketpunt in de buurt.)
 • Ook het ontwerpen ging snel en eenvoudig. John mocht de vorm kiezen (rond) en ik koos het design. De keuze uit verschillende lettertypes en vormgeving van tekst was ook prettig. Ik koos voor het ontwerp met bovenaan groot het huisnummer en daaronder onze namen. Maar zoals je zult begrijpen uit het eerdere stukje over bewust bloggen, heb ik vanwege privacy het huisnummer van de foto gelaten. Maar naast onze deur hangt het bordje-met-huisnummer dus mooi te shinen. Ik zeg het niet omdat het een samenwerking is (als ik ontevreden was, zou ik dat eerlijk zeggen), maar ik ben zeer tevreden met het product van goede en mooie kwaliteit, het gebruiksgemak van de bestelsoftware en de goede levering. Ook niet onbelangrijk trouwens: het naambordje was super stevig verpakt, waardoor het onbeschadigd ons huis bereikte (wat tegenwoordig niet altijd het geval is).
 • Lente! Wat hebben we deze maand kunnen genieten van heerlijk lenteweer en de ontluikende natuur, hè? Dat de maand op de valreep met wintersweer eindigde mag de pret niet drukken. Maar echt hè, de hele winter valt er geen sneeuw, en de lente is goed en wel een week op gang en het gaat sneeuwen!
maart 2022
 • Ik ben heel blij en dankbaar dat dit niet een weekje eerder het geval was, want toen waren we dus een weekendje weg. Mijn zoon, schoondochter en kleindochter waren twee weken op vakantie in Gelderland en wij waren uitgenodigd om het weekend, waarin hij jarig was, gezellig ook te komen. Het waren drie dagen van gezelligheid, lol, ontspanning, wandelen, fietsen, uit eten en taart eten.
 • Thuis had ik vooraf appeltaart gebakken (helaas vergeten een foto te maken) en meegenomen naar het weekend. Meestal maak ik een traditionele appeltaart met vlechtwerk erop (altijd lekker), maar nu besloot ik bij het maken spontaan om het anders te doen. Hetzelfde recept, geen vlechtwerk maar het deeg volledig gebruiken voor een dikkere korst en bodem, en wat grovere appelstukjes voor de (open vulling).
 • Maart 2022 was ook de maand waarin we konden stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Omdat mijn zoon en schoondochter juist op vakantie waren en je alleen in je eigen gemeente op je eigen gemeente kan stemmen (volg je het nog?), hadden ze mij gevraagd of ik via een machtiging namens hen wilde stemmen. Zo kwam het dat ik deze maand met maar liefst drie stembiljetten (en één potloodje, je moet niet overdrijven) het stemhokje in ging.
maart 2022
 • Nou, hopelijk kunnen na vandaag de snowboots, schaatsen, sleeën, sjaals en mutsen voor de rest van het jaar weer de kast in!
 • Een heel fijn weekend gewenst!

Maart 2022 favorieten

Boeken:

 • Miss Merkel en een onverwachte wending – David Safier
 • De moord op Windsor Castle (Hare Majesteit de Queen onderzoekt #1) – S.J. Bennett
 • Floor goed geregeld (Floor #13) – Marjon Hoffman
 • Zwart op wit – Mhairi McFarlane
 • Haaientanden – Anna Woltz

Gerechten:

 • Paprika + kipfilet in zoetzure saus + noodles
 • Broodje hamburger
 • Ovenschotel spinazie, aardappelpuree, gehakt
 • Groene lasagne met tuinerwten, spinazie en mozzarella
 • Tomatenrisotto
 • Ovenschotel met gehakt, groenten en aardappelschijfjes

Nieuwe gerechten gemaakt:

Bakken:

 • Appelflappen
 • Bosvruchtenplaattaart
 • Appeltaart

Dankbaar voor:

 • De lente!
 • Weekendje weg
 • Een paar nieuwe samenwerkingen
 • Afgelopen maand maar liefst twee nieuwe coachingsklanten erbij
 • Wederom nieuwe aanmeldingen voor de 365 schrijftipsmailing erbij
 • Fijne mensen om mij heen bij wie ik mijzelf mag zijn

Quote: Don’t let yesterday take up too much of today – unknown

Uitjes: Uit eten bij de Argentijn, weekendje Gelderland, fietsen in het zonnetje, Museum Beelden aan Zee, uit eten bistro

Lijkt het jou ook leuk om je eigen naambord te ontwerpen? Een leuke tip is dan het naambordje voordeur met foto.

Wat is jouw mooiste highlight van maart 2022?

Groetjes, Giovanna

5 Reacties

 1. zegt:

  Wat heerlijk dat je er even uit bent geweest. Goede timing! En wat een leuk naambordje. Die staat erg leuk zo bij de deur en je hebt een heel mooi design uitgekozen.
  Sterkte met de persoonlijke dingen <3

 2. zegt:

  Ik snap het heel goed dat je niet alles online deelt, ik doe dat ook niet. Ik benoem geen namen en geen zaken die te herleiden zijn. Ik vind privacy ook belangrijk. Fijn van het weekendje weg, het is zo belangrijk om eens even afstand te nemen en te genieten en alles op een rij te zetten.

 3. Sterkte met de dingen die spelen rondom je dierbaren.
  Heerlijk dat je met dat prachtige weer een weekendje weg was. Een goede reden om je blog even te laten voor wat het is. 🙂

 4. zegt:

  Heel begrijpelijk dat je over bepaalde zaken niet blogt. Ik deel veel van mezelf wel (en veel ook niet overigens), maar zodra het over anderen gaat, blog ik niet. Daardoor zie je een beperkt stuk van mijn leven, maar ik vind dat alleen maar logisch.
  Hier zie ik bij jou een mooie maand maart, maar tussen de regels door lees ik dat het óók een pittige maand was, dus ik hoop dat april beter wordt voor je.

 5. zegt:

  Een mooi blog, en leuk om te lezen hoor.
  Voor mij had maart geen hoogtepunten hoor.

Reacties zijn gesloten.