Maart 2021
Blog

Maart 2021 | een overzicht

De eerste maand van de lente zit er weer op. En met het einde van de maand is het weer tijd voor een maandoverzicht. Maart was een maand van groei en bloei, zowel in de natuur als op het ondernemersvlak. Wat maart verder te bieden had, lees je in deze blog.

Maart 2021

 • Joepie het is lente! Overal kleuren bloeiende bloembollen de natuur en ook de bomen krijgen weer kleur door blad of bloesems.
 • Dat zorgde voor heerlijke wandel- en fietstochten en zelfs af en toe heerlijk zomers zonnen en lezen in de zon.
 • Niet alleen wandelde ik (net als iedereen denk ik sinds corona) meer dan ooit, maar in de maand maart 2021 fietste ik ook de meeste kilometers in de maand maart sinds ik op de racefiets zit (deze maand 7 jaar).
 • Vorige maand vertelde ik dat het sinds kort ook mogelijk is om een losse schrijfcoachsessie, te boeken i.p.v. een heel coachingstraject af te nemen. Ideaal voor een korte coachingsvraag, bijvoorbeeld om het starten van je boek op poten te zetten, om te sparren, of om (een deel van) je verhaal mee te laten lezen. Zo is het dus mogelijk om coaching op maat te krijgen. Waarbij jij zelf bepaalt hoe de coaching om jou te helpen je boek te schrijven eruit komt te zien. Zo gaaf dat er meteen al dankbaar gebruik van gemaakt is door zeer tevreden klanten.
 • Deze maand was mijn zoon jarig, voor het tweede jaar op rij een coronaverjaardag. Nou vindt hij zijn verjaardag vieren nooit zo boeiend, maar als moeder wil je dat toch niet zo maar voorbij laten gaan. Dus maakte ik een taart voor hem om het toch een beetje feestelijk te maken.
 • Ook lukte het om ondanks de lockdown toch alle vier onze kleinkinderen minstens een keer deze maand te zien, en vierde de een-na-jongste zijn eerste verjaardag deze maand.
Maart 2021

Maart 2021 favorieten

Boeken: Café Zon & Zee – Jenny Colgan; Wintereiland – Jenny Colgan; Vegan voor iedereen – Merel Wildschut; Happy Lifehacks 365 – Kelly Weekers (herlezen); Je gedachten te hulp roepen – Louise Hay
Tijdschriften: Santé
Tv-serie kijken (op dvd): Murder, She Wrote seizoen 1 (half)
Uitjes: Fietsen; wandelen in de buurt; een enkele keer een winkel bezocht op afspraak; boeken ophalen bij de bibliotheek… (tja, nog steeds de lockdown hè.)
Gerecht
: Tweebonenstamppot; pasta met paprika en tomatensaus en gehakt; nasi
Bakken: Verjaardagstaart voor mijn zoon
Bloem/plant: Narcissen, krokussen, sterhyacinten, bloesem aan de bomen
Quote: Keep reading. It’s one of the most marvelous adventures that anyone can have. – Lloyd Alexander

Wat is jouw mooiste highlight van maart 2021?

Groetjes, Giovanna

14 Reacties

 1. Hoewel de lente vandaag even ver te zoeken is hebben we al mooie dagen gehad. En het is inderdaad prachtig om alles weer in bloei te zien staan.
  Helaas was maart voor mij vooral een hele zware maand.

  1. Ja helaas is het winterse weer weer even terug… Hopelijk mogen we gauw weer van de lente genieten. Wat naar voor je dat maart voor jou een hele zware maand was. Veel sterkte en kracht gewenst!

 2. zegt:

  Mooi overzicht. De taart ziet er prachtig uit. En fijn dat het op werkgebied zo goed gaat!

  1. Dankjewel! 🙂

 3. Ja, nog steeds een lockdown hè;-) Ik las laatst een interessant artikel, dat ging over hoe het toch kwam dat veel mensen vinden dat de tijd zo snel voorbij gaat sinds die lockdown, over hoe dat dan kwam. Iemand vertelde daarover dat omdat er juist weinig of veel minder hoogtepunten zijn vanwege de lockdown alle dagen een soort grijze massa worden. Je kijkt dus terug op een heleboel dagen die er grotendeels hetzelfde uitzien en daarom schijnt het te voelen alsof de tijd heel snel gaat. Ik ervaar dat zelf ook zo;-) Maar natuurlijk zijn er genoeg leuke dingen, zo ben ik de afgelopen dagen lekker veel in de tuin bezig geweest, heerlijk zo met het zonnetje;-)

  1. Wat interessant, daar had ik helemaal niet bij stilgestaan dat dat zo kan werken ja. Dat alle dagen een soort grijze massa worden vanwege de lockdown, alle dagen er voornamelijk hetzelfde uitzien en de tijd daardoor sneller lijkt te gaan. Ik zou juist verwacht hebben dat de tijd dan trager zou gaan als alle dagen op elkaar lijken, maar grappig dat dat niet zo werkt. Maar ik merkte wel met dit overzicht dat ik doordat er weinig gebeurd en de dagen op elkaar lijken, ik minder te vertellen had dan andere maanden… Wel genieten we meer van de dingen die we wel kunnen doen, zoals heerlijk in het zonnetje in je tuin bezig zijn inderdaad. 🙂

 4. zegt:

  Leuk weer zo’n overzicht! Misschien kun je elke maand iets bakken in plaats van elke week. Dan hoeft het doel niet helemaal geschrapt te worden, maar is het alleen een beetje anders 😉

  1. Ja goed plan, bedankt voor de tip! Sommige doelen blijken in de praktijk toch minder haalbaar dan andere. 😉

 5. zegt:

  Leuk zo’n overzicht hoor, alsnog gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon, vond hij de taart lekker?

  1. Dankjewel! Ja, hij vond hem heerlijk. 🙂

 6. zegt:

  Het klinkt als een fijne maand voor je. Heel leuk dat het op werkgebied ook zo goed gaat en blijft gaan, ondanks de coronacrisis.

  1. Ja heel fijn inderdaad!

 7. zegt:

  Fijn he, die lente! Ik vind de verjaardagstaart wel erg leuk geworden.

  1. Dankjewel! 🙂

Reacties zijn gesloten.