Frankrijk
Blog

Juni 2022 | een overzicht

De maand juni zit er alweer op, dus is het weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. Juni bracht de nodige regen, steeds meer zonneschijn en uiteindelijk ook de zomer. Met overigens ook de nodige regen. De maand bracht leuke nieuwe projecten, opdrachten en klanten, én een welverdiende vakantie. Waar we naartoe gingen en hoe de maand verder voor mij was, lees je in deze blog.


Juni 2022

 • Het weer was wisselvallig de eerste helft van de maand, met nogal wat storm en (wel hoognodige) regen. Jammer genoeg was het ook zo’n regen- en stormdag op Tweede Pinksterdag waardoor de geplande volgende fietstocht met mijn zoon in het water viel. Morgen een nieuwe poging.
 • Gelukkig waren er de afgelopen maand verder wel veel mooie dagen waarop er gefietst kon worden en maakte ik samen met John vanuit verschillende plaatsen weer een mooie fietstocht. Fietsen op de fietsendrager en rijden naar Enkhuizen bijvoorbeeld, om vandaaruit een mooie tocht te maken in een gebied waar we anders niet makkelijk komen om te fietsen. En zo maakten we ook een mooie tocht door Brabant.
 • Na zesenhalf jaar besloot onze vaatwasser begin van de maand dat warmte zo passé is en dat hij best zonder kon. Koud wassen en niet meer drogen. Nou ben ik nog steeds geneigd om te vinden dat zo’n apparaat (net als vroeger) toch minstens 20 jaar mee hoort te gaan. Maar helaas hebben een aantal jaren geleden fabrikanten besloten dat het voor hun inkomsten veel duurzamer is om apparaten zo te maken dat ze gemiddeld zo’n vijf jaar mee gaan (die van ons was – als je het zo bekijkt – dus al best oud). Ik kan daar zeer verontwaardigd over zijn in een tijd waarin we als consumenten als grote vervuilers aangekeken worden en duurzaam moeten zijn. Maar dat verandert helaas niets aan hoe het blijkbaar tegenwoordig werkt. Repareren wordt afgeraden, omdat je zo een paar honderd euro kwijt bent en er gegarandeerd een ander onderdeel binnenkort kapot gaat omdat het hele apparaat zo gemaakt wordt dat het maar een korte levensduur heeft. Als je een apparaat hebt dat nu pak ‘m beet minimaal ouder is dan 8-10 jaar dan heb je mazzel, die kan zeker nog een paar decennia mee gaan. Die is nog van de oude garde. Maar jonger is nu het nieuwe oud, zullen we maar zeggen.
 • Dat betekende dus een nieuwe vaatwasser kopen na het nog een week aangekeken te hebben en telkens dingen op de hand af te hebben moeten wassen. En sowieso alles wat eruit kwam af te moeten drogen. Het is een verademing om te zien dat met de nieuwe alles er schoon en droog (op een uitzondering na) weer uitkomt!
 • Begin van de maand ging ik heel gezellig met mijn schoondochter en kleindochter naar Blijdorp, gewoon lekker met z’n drietjes. En hoewel het natuurlijk heerlijk is om de kleine meid (1 jaar en bijna 5 maanden) vol blijdschap en enthousiasme naar alle dieren te zien kijken (ze heeft duidelijke voorkeuren), vind ik het zelf toch ook altijd weer erg leuk om de dieren te zien. Ik heb zo’n vermoeden dat we over een tijdje weer een keer gaan.
juni 2022
 • De laatste twee weken van juni 2022 genoten we van een welverdiende vakantie. Gisteravond kwamen we terug uit Frankrijk. Voor het eerst in twee jaar zijn we weer naar het buitenland geweest. We hadden een autorondreis geboekt die ons de afgelopen twee weken naar vier campings in de Dordogne, in de regio Occitanie leidde. Het was een heerlijke vakantie met zowel wisselende omgeving als wisselend weer.
 • Zo kwamen we aan het begin van onze vakantie op de eerste camping aan in een hittegolf. Onderweg zagen we boven de snelweg al waarschuwingsborden met: hittegolf, code oranje, en op de camping hoorden we dat het anders nooit zo heet is daar in Frankrijk in juni. Gelukkig had de caravan airco en zaten we vlakbij een heerlijk zwembad. Want het ging al gauw tegen de 40 °C. Na een paar dagen en ’s nachts een fiks storm- en regenbui koelde het de dagen erna gelukkig wel iets af naar net wat boven de 30 °C. We hadden onze fietsen mee en hebben dus ook heerlijk gefietst. Daarnaast natuurlijk ook gewandeld en mooi stadjes bezocht.
juni 2022
 • Erg mooi vond ik Rocamadour. Met op verschillende plateaus o.a. het middeleeuwse stadje, een kerk met kapellen en boven op de rots een burcht. De stad is ook een bedevaartsplaats. Een andere bedevaartsplaats die we bezochten was Lourdes, toen we met onze rondreis al meer de Pyreneeën in gingen. Ik ben dol op oude gebouwen en steden en fotograferen, dus ik kon daar mijn lol op. Met een prachtige, gigantische kathedraal als middelpunt was er veel te zien. Ook zagen we af en aan stoeten met mensen in rolstoelen en begeleiders en nonnen die kwamen voor genezing.
 • Daarna gingen we naar de laatste camping, nog wat meer de Franse Pyreneeën in. Daar hadden we een paar dagen onwijs koud (14 °C), grauw en nat weer. Gelukkig werd het onze laatste dag daar weer warmer en heerlijk zonnig, waardoor we een prachtige fietstocht maakten door de bergen en twee cols beklommen. Wat een ervaring weer, en wat een fenomenaal uitzicht!
 • De terugweg (1200 km) reden we in twee etappes met een overnachting nabij Orléans. Wat een prachtig, oud centrum heeft deze stad! Het was dat we de volgende dag door moesten naar huis, anders hadden we daar zeker nog langer willen rondwandelen.
vakantie 2022
 • En zo zit het er weer op en is het werkende leven meteen weer van start gegaan. Een nadeel van zelfstandig ondernemer zijn is dat je werk (en daarmee je inkomsten) voor een groot deel stil ligt in je vakantie. Gelukkig zijn er meerdere doorlopende klussen én stroomde op vakantie de nieuwe opdrachten binnen. Dus vandaag gelijk weer een drukke werkdag.
juni 2022
 • Juni in één woord: rust! Voor een heel groot deel uiteraard door onze vakantie. Met veel (actieve) rust. Maar zeker ook door mijn voornemen voor meer balans deze maand. Een sterkere verdeling tussen bezig zijn en ontspannen en meer balans in werkzaamheden.
 • Mijn woord voor juli wordt dan ook: opruimen! Dingen die onnodig zijn, onrust geven of zorgen voor disbalans op te ruimen.
 • In juli wil ik wel ook wat meer balans nog in op tijd stoppen met werken, schrijven of wat dan ook op de computer en op tijd naar bed. Soms lukt dat wel en lig ik er om half tien in met een goed boek voor de rust en ontspanning tot het tijd is om te slapen. Maar de helft van de tijd lag ik – voor de vakantie in ieder geval – er vaak pas om half elf in nadat ik dan net de computer uitgezet had. Met als gevolg weinig tijd over om te lezen en een te vol hoofd waardoor ik vaak nog lang wakker lag…
vakantie

Juni 2022 favorieten

Boeken:

 • De citroen op de taart – Mirjam Mieserius
 • Alles is uitvogelbaar – Marie Forleo
 • Rust in uitvoering – Alex Soojung-Kim Pang
 • Gedachten zijn creatief – Louise Hay
 • Breibabes [The shop on Blossom Street] (Blossom Street #1) – Debbie Macomber
 • Wedden dat ik blijf – Marijke Vos
 • Ik pleit voor jou! – Marijke Vos
 • Stekken en meer – Judith Baehner

Gerechten:

 • Rijsttafel (uit eten)
 • Spitskoolstamppot
 • Mediterrane groentestoof met ei + aardappelpuree
 • Pannenkoeken
 • Linzensoep
 • Pasta vegetarien (uit eten op vakantie)

Dankbaar voor:

 • De zomer!
 • Vakantie
 • Goede gesprekken
 • Gezondheid!

Quote: Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are – Mason Cooley

Uitjes: Blijdorp, uit eten, heerlijke fietstochten in het zonnetje, vakantie!

Momenten: Vakantie met stadjes bezoeken, fietsen en lekker veel lezen

Wat is jouw mooiste highlight van juni 2022?

Groetjes, Giovanna

6 Reacties

 1. zegt:

  Een heerlijke vakantie heb je beleefd en fijn dat het een wat rustigere maand was, daar is een mens soms gewoon even aan toe.

  1. Helemaal waar! 🙂

 2. zegt:

  Wat heerlijk, zo’n rustige maand en die vakantie ziet er ook fantastisch uit. Dat van die vaatwassers wist ik niet, dat vijf jaar tegenwoordig al een oudje is. Echt heel stom, vind ik. Ik heb er één van tien jaar oud, dus ik hoop dat ik de mazzel heb dat die nog van de oude lichting is en nog een poosje meegaat.

  1. Ja stom is dat hè? Zou toch eigenlijk niet moeten mogen, doelbewust dingen van zwakke kwaliteit maken… Dat denk ik dan wel, dat jij er nog een van de oude lichting hebt, die dus wellicht nog tien jaar mee kan gaan.

 3. Ontzettend leuk het dagje dierentuin! Fijn ook dat jullie even lekker op vakantie zijn geweest. Jullie hebben een hoop moois gezien als ik zo de foto’s bekijk.

  1. Dank je, ja dat hebben we zeker.

Reacties zijn gesloten.