juni 2021
Blog

Juni 2021 | een overzicht

Het is alweer het einde van de maand, wat betekent dat het weer tijd is voor een maandoverzicht. Juni was qua weer een beetje het omgekeerde van de vorige maand: het begon lekker warm en zonnig, maar ging toen terug naar wat koud, bewolkt en regenachtig weer. Helaas niet zo veel genieten in het zonnetje nog dus. Wat het dan wel ideaal weer maakte om binnen te blijven en te werken en lezen. Wat deze maand verder te bieden had, lees je in deze blog.

Juni 2021

 • Juni betekende dat het (meteorologisch gezien in ieder geval) zomer werd. Het was regelmatig ook zonnig en lekker warm, wat een heerlijkheid was na de lang koude lente. Helaas zakte het weer zoals ik in de intro ook schreef al gauw weer in.
 • Ach, zo werd het een sport om toch optimaal te kunnen genieten van het zonnetje als die er wél was.
 • Ook betekende deze maand voor velen de langverwachte versoepeling van de coronamaatregelen, waarbij sommige maatregelen – zoals de mondkapjesplicht – geheel of bijna geheel afgeschaft zijn. En ook al betekent dit dat we weer meer richting het ‘normale’ leven gaan, het blijft denk ik voorlopig toch nog wel verstandig om voorzichtig te blijven doen. Ik ben dan ook blij dat de anderhalvemetermaatregel nog blijft bestaan.
 • Ik ben blij dat ik deze week de tweede coronavaccinatie heb gekregen, wat toch een stuk meer veiligheid geeft.
 • Geheel toeval natuurlijk, maar zowel toen ik de 1e prik ging halen, als toen ik de 2e prik een maand later kreeg, stortregende het heel erg. Zo hard dat de ruitenwissers het amper bij konden houden.
 • Van de week stond er ook een tent bij de vaccinatielocatie, waar je een vaccinatieboekje kon halen. Dat vind ik reuzehandig eigenlijk, want wie weet wat voor prikken ik ooit verder nog krijg in mijn leven en na verloop van tijd heb je geen idee meer wanneer je wat kreeg.
 • Ik heb er zelf meteen maar bijgezet wanneer ik ook weer een tetanusprik heb gehad, nadat ik na een ongeval in het ziekenhuis terecht kwam. Zeven jaar geleden alweer, dus die prik is nog drie jaar geldig. Altijd handig om in zo’n boekje te hebben staan.
 • Overigens is zo’n boekje al eeuwenlang – oké, iets minder lang – heel normaal voor mensen die regelmatig naar het buitenland reizen en dan met name naar Azië en Afrika. Mijn moeder heeft er eentje waar al haar prikken voor reizen naar met name Azië vanaf vele jaren terug in staan.
 • Toch ben ik ondanks de vaccinatie en de versoepeling van de maatregelen nog niet van hot naar her gerend om van alles wat weer open is te bezoeken. Ik weet niet of ik er al aan toe ben om volledig uit m’n bubbel te stappen…
 • Wel vind ik het een verademing – letterlijk en figuurlijk – om weer zonder mondkapje boodschappen te kunnen doen. Zeker toen het vorige maand zo warm was, vond ik het erg benauwd met zo’n ding op.
 • Het eerste echte uitje wordt denk ik een dagje naar de dierentuin met de twee oudste kleinkinderen. En voornamelijk buiten, dus dat voelt toch het meest verstandige nog momenteel. Bioscopen en andere gesloten ruimtes waar je met meerdere mensen langere tijd verblijft, vermijd ik voorlopig liever nog.
 • Ook besloten we eerder dit jaar al dat we dit jaar eveneens nog in Nederland op vakantie gaan, nog voor de versoepelingen vonden we al dat dit voor dit jaar nog de verstandigste optie is. En zo boekten we vorig weekend drie weekjes in eigen land voor in september. Fietsen mee, boeken mee, laptop/schrijfgerei mee, barbecue mee; ik heb er al zin in!
 • We hadden al een mini-vakantie, dat wil zeggen een weekendje weg, twee weken geleden. Ik had van mijn moeder heel lief twee VVV-bonnen gekregen en kon daar mooi een hotelovernachting van boeken. We gingen naar een hotel in het Brabantse De Kempen en maakte zowel zaterdag als zondag een lange fietstocht, beide zowel door Brabant als door België.
juni 2021
 • Ook op andere mooiweer-momenten gingen we fietsen of trok ik eropuit om foto’s te maken van al het natuurschoon. Ligt het nou aan mij (misschien let ik er nu meer op?) of is het dit jaar groener, bloemiger en uitbundiger dan anders?
 • Het regenweer de rest van de tijd kwam wel goed uit, want ik had veel werk te doen en heb daarnaast (deels ook voor het werk) veel gelezen deze maand.
 • In juni 2021 las ik 19 boeken (waarvan 4 favorieten, en 7 om te corrigeren voor uitgeverijen en voor particulieren).
 • Bij de boeken om te corrigeren zaten prachtige boeken, binnenkort, als ze uit gekomen zijn, zal ik er wel wat van laten zien. Maar een van de boeken, verklap ik vast, is het nieuwste kookboek van Yotam Ottolenghi voor Uitgeverij Fontaine.
 • Maar ook het redactiewerk voor particulieren, het persklaarmaken of het corrigeren van hun manuscript, is erg leuk om te doen. Het zijn vaak erg mooie en bijzondere verhalen, waar hun liefde en passie voor het schrijven ervan afstraalt.
 • Zo leuk dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om een losse schrijfcoachsessie te boeken. Ideaal voor een specifieke coachingsvraag, bijvoorbeeld om het starten van je boek op poten te zetten, om te sparren, of om (een deel van) je verhaal mee te laten lezen. Zo is het dus mogelijk om coaching op maat te krijgen. Waarbij jij zelf bepaalt hoe de coaching om jou te helpen je boek te schrijven eruit komt te zien.
 • Ook kwam er deze maand iets nieuws bij in het schrijfcoaching aanbod. Op verzoek van een aantal schrijfcoachklanten, die na hun traject van 6 maanden graag nog meer coaching wilde bij het schrijven van hun boek, maar niet een begintraject opnieuw wilde nemen, is er nu de mogelijk om na de coaching een vervolgtraject te nemen. Specifiek voor schrijvers die al eerder coaching gehad hebben. Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid om een jaartraject te volgen als je liever gelijk een jaar schrijfcoaching wilt.
 • Binnenkort komt er nog een ander soort schrijfcoachingstraject bij, eentje waarbij je naast de coaching ook elke maand een nieuw geschreven stuk of hoofdstuk in kan sturen voor feedback.
 • Om de een of andere reden at ik in de maand juni best vaak taart… Het was te merken dat de terrasjes weer open waren gegaan en het zeker in het begin van de maand best terrasweer was. Gelukkig waren de meeste keer taart eten tijdens een koffiestop tijdens het fietsen, dus dat compenseerde weer een beetje. 😉
 • In Juni plaatste ik 8 blogs:
 • Mocht je nog benieuwd zijn naar wat voor taarten ik at: 2x een carrot cake (waarvan 1 ve-ruk-ke-lijk en 1 een grote tegenvaller), een zalige appeltaartje en een (helaas ook tegenvallende) red velvet cake. O, en een zalige, warme appelcake (zie foto, die met dat muntblaadje), tijdens een fietstocht in Brabant. Of was het in België? Afijn, als ik het zo opschrijf, valt het eigenlijk nog best mee, 5 gebakjes in 4 weken. 😉
 • Alvast een fijn weekend en op naar een warme en zonnige maand juli!

Juni 2021 favorieten

Boeken: De vliegeraar – Khaled Hosseini; De acht bergen – Paolo Cognetti; (De eerste vier delen van) De weddingplanner – Marijke Vos; Duizend schitterende zonnen – Khaled Hosseini
Ochtendroutine: Meditatie (Headspace), affirmaties, dagplanning doornemen, koffie en aan de slag 😊
Uitjes: Fietsen, o.a. langs Kinderdijk, door Brabant, in Utrecht en in België; 2x een coronavaccinatie halen, wat familiebezoekjes en koffie mét op terrasjes
Gerecht
: Oeps, geen idee… Niet bijgehouden deze maand…
Bakken: Helemaal niets gebakken deze maand; misschien maar goed ook met al die taarten die ik toch al at.
Bloem/plant: Klaprozen (wat een genot om al die prachtige velden vol te zien!), margrieten, korenbloemen en lavendel Quote: A fresh start isn’t a new place, it’s a new mindset

Wat is jouw mooiste highlight van juni 2021?

Groetjes, Giovanna

12 Reacties

 1. Zo fijn dat we van de mondkapjes verlost zijn!
  Heerlijk dat je even lekker een weekendje weg bent geweest.

  1. Zeker weten! 🙂

 2. zegt:

  Wat een heerlijk overzichtje heb je gemaakt 🙂 Ah en dierentuinen, wij gaan er met onze Noa ook zeker deze zomer vaker heen. Hij genoot zo

  1. Dankjewel! Ja zo leuk en zelf ook zo genieten als je ziet hoe je kind/kleinkinderen ervan geniet/genieten. 🙂

 3. Och Kinderdijk blijft mooi! Te zien aan het schattige Belgiebordje zat je niet in mijn hoek maar wel lekker om even een weekendje weg te zijn. En vakantie in Nederland is om meer redenen super, Nederland is prachtig mooi.

  1. Absoluut! Ik weet niet meer waar het precies was, maar het was op een fietspad dat soms in eens weer in Nederland was, dan weer in België, dan weer Nederland, dan weer België haha. Dat is het zeker!

 4. Ik heb vorige week mijn eerste prik gehad maar ik ben er goed ziek van geweest. Toch ben ik blij dat ik hem nu wel heb, en ook dat de mondkapjes niet meer verplicht zijn. Ik vond het maar vervelende dingen;-)

  1. Vervelend dat je van de eerste prik goed ziek was. 🙁 Hopelijk van de tweede niet.

 5. zegt:

  Wat een fijn overzicht en mooie maand heb je beleefd! Lekker hoor al die taartjes, ik ben er ook gek op!

  1. Dank je! Hihi, ja lekker genieten. 🙂

 6. Een leuk overzicht hoor.
  Heerlijk om weer een dagje naar de dierentuin te kunnen met de kleinkinderen hè?

  1. Dankjewel! Zeker, we kijken ernaar uit!

Reacties zijn gesloten.