juni 2020
Blog

Juni 2020 | een overzicht

Met het eindigen van de maand juni, is tevens de zomer begonnen. De zomer van 2020. Ook betekent het einde van de maand juni dat het weer tijd is voor een overzicht. In mijn maandoverzicht praat ik je bij over de highlights van afgelopen maand, zowel op persoonlijk als op werkvlak. Lees je mee?


Juni 2020

 • Het is moeilijk het niet over corona te hebben, aangezien het nog steeds in meerdere of mindere mate effect heeft op ieders leven. Gelukkig zijn er sinds deze maand wel nog weer meer maatregelingen versoepeld. Zo mocht vanaf 2 juni 2020 de horeca weer open. En zo gingen wij halverwege juni ook – eindelijk – weer uit eten! Heerlijk een biefstukje met friet eten aan de boulevard. #vakantieineigenland 😉
 • En ging ik – na vier maanden – eindelijk ook weer naar de kapper. Weg coronakapsel! 😊
 • Ook het eerste koffietje mét bij een strandtent dit jaar is een feit. Zo blij dat het weer kan!
 • Eind juni 2020 zijn er zelfs nog weer meer maatregelen versoepeld, sommige al per direct, andere zullen vanaf september ingaan.
 • Ik had op de planning om in april/mei mijn eerste workshop te gaan geven, door corona was dat niet mogelijk. Ook al mag het met kleine groepen weer – met in achtneming van de anderhalvemetermaatregel – ik vind het nog te vroeg om nu al een datum te prikken voor in september/oktober. Daar is het nu nog allemaal even te onzeker voor, na de zomer is er beter zicht op. Ik houd jullie op de hoogte.
 • Ze stonden al een tijdje op ons wensenlijstje, maar in juni kwamen ze er eindelijk: drie nieuwe, zwarte Billy boekenkasten van Ikea erbij. Deze kwamen in de achterkamer op de plek van twee oude, chocoladebruine boekenkasten, die daarop naar onze computerkamer verhuisde. Daarmee creëerden we in de computerkamer een mooie plek voor ons beider bedrijfsadministraties, boeken over taal, boeken over schrijven en over vertalen, woordenboeken en al wat een schrijver en een vertaler samen nodig kunnen hebben. De computerkamer wordt steeds meer een heuse werkkamer. En in de achterkamer begint het steeds meer op een heuse bibliotheek te lijken.
 • Tevens besloten we dat het, na jaren, tijd was voor een nieuw servies. Het oude servies had meer stukjes eraf dan dat er borden in totaal waren… We bestelden het gelijk bij Ikea met de boekenkasten mee, een lekker wit en basic servies.
juni 2020
 • Nog even over werk en werkkamers gesproken. Ik werk alweer ruim zes maanden fulltime als schrijver, redacteur en schrijfcoach. De jaren daarvoor werkte ik parttime als schrijver en redacteur, maar eind vorig jaar zegde ik mijn parttimebaan op. Zo kreeg ik meer tijd om mijn diensten eindelijk uit te kunnen breiden met schrijfcoaching.
 • Waarom ik naast mijn andere werkzaamheden ook als schrijfcoach wilde werken? In deze blog vertel ik er uitgebreid over. Mocht je voor nu liever voor de korte versie gaan: in het kort komt het er op neer dat ik al lang een wens koesterde om beginnende schrijvers te helpen met dat waar ik ook jaren geleden als beginnende schrijver mee geworsteld heb. Maar ook kunnen sparren met iemand over je boek is iets wat ik toen miste. Dat kan anders, dacht ik toen. Wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb (en nog steeds bijleer!) deel ik graag met anderen. Via mijn blogs, door middel van tips in de nieuwsbrief en via het geven van schrijfcoaching.
 • Dit is dus iets waar ik al langer mee bezig ben, maar het moest nog een goed plekje op de website krijgen. De oplettende lezer heeft misschien al gezien dat er afgelopen week wat veranderd is in het menu helemaal bovenaan de pagina. Er zijn twee nieuwe pagina’s aan het menu toegevoegd: schrijfcoaching en gratis.
 • Onder schrijfcoaching lees je alles over wat schrijfcoaching inhoudt en wat ik als schrijfcoach voor jou kan betekenen.
 • Op de pagina gratis vind je twee leuke gratis downloads die je kunnen helpen tijdens het schrijven. Ook lees je hoe je een gratis schrijfcoachsessie met mij in kan plannen. Misschien droom je er al jaren van om een boek te schrijven, maar weet je niet hoe te beginnen. Of je bent wel begonnen met je verhaal, maar bent vastgelopen. Of je schrijft vaak, maar maakt nooit iets af. Dan is zo’n schrijfcoachsessie wat voor jou! Samen kijken we wat het is waar je tegenaan loopt. Door te weten wat je struikelblokken zijn en hoe je ze aanpakt, kun je weer gemotiveerd verder aan je boek werken.
juni 2020
 • Ook fietste ik in de maand juni meer dan sinds lange tijd. Toen ik twee jaar geleden een knieblessure kreeg heeft het fietsen periodes van maanden stil gelegen. Maar na lang trainen – en regelmatig terugvallen – zit er eindelijk weer merkbaar verbetering in. Vroeg in de ochtend fietsen, voor de drukte en warmte uit, is ook heerlijk ontdekte ik vorige week. Zo zat ik al voor 7 uur ’s ochtends op de racefiets en fietste ik o.a. over een nog slaperig en rustig Binnenhof. Wat niet alleen een heerlijke rit opleverde, maar ook mooie foto’s.
 • Nu de maatregelen steeds meer versoepeld zijn is het ook weer mogelijk om met elkaar af te spreken. Gisteren kwamen al onze kinderen en kleinkinderen dan ook gezellig weer eens bij ons eten. Zo fijn om na zo’n lange tijd weer allemaal bij elkaar te zijn!
 • Ik las een paar prachtige boeken in de maand juni. Zoals De verloren kinderen van Diney Costeloe (hartverscheurend mooi), Miracle Morning van Hal Elrod, Mindgym van Wouter de Jong (fijn praktisch) en Spaar de spotvogel van Harper Lee. In de laatste ben ik nog bezig, maar wat een prachtig boek.
 • Ik plaatste in de maand juni wederom negen blogs, elke maandag en vrijdag eentje.

Juni 2020 favorieten

Boeken: Mindgym – Wouter de Jong; Verknocht (Verkikkerd #3) – Lisette Jonkman; De verloren kinderen – Diney Costeloe
Gelezen voor de challenge: Verlangen naar verbinding van Brené Brown
Tijdschrift: Santé en Schrijven magazine
Uitje: Uit eten aan de boulevard van Scheveningen; koffie mét bij een strandtent; wat drinken op een terrasje tijdens een lange fietstocht
Gerecht: Biefstuk met friet; homemade kipshoarma; homemade lasagne
Fruit: Granaatappel, kaki en watermeloen
Bakken: Maanzaad citroencake
Bloem/plant: Rozen en stokrozen
Quote: Old ways won’t open new doors – Anonymous
Doel: Meer de focus te hebben op het geven van schrijfcoaching

Wat is jouw mooiste highlight van de afgelopen maand?

Groetjes, Giovanna

18 Reacties

 1. zegt:

  Klinkt als een fijne maand! En als ik van iets kan genieten, is het wel nieuw servies! Ik kocht ook onlangs nieuw servies en ik heb er echt maanden over gedaan om iets uit te kiezen dat niet te duur was, maar toch iets speciaal. Haha. I’m freaky als het komt op tafelgerei.

  1. Wat leuk dat je ook onlangs een nieuw servies hebt gekocht! Haha, nee leuk juist dat je er de tijd voor hebt genomen om iets uit kiezen wat niet te duur was, maar wel helemaal naar je smaak! Ik ben daar helaas te ongeduldig voor geweest… 😉

 2. zegt:

  Oh wat heerlijk dat je bij een strandtent gezeten hebt. Daar kan ik ook wel echt weer naar uitkijken! Gelukkig wordt alles weer een beetje normaal, waardoor we dit soort dingen weer wat gemakkelijker kunnen doen.
  Kaki heb ik laatst voor de eerste keer gehad en ik vond het verrassend lekker!

  1. Hopelijk heb jij ondertussen ook alweer bij een strandtent of een ander leuk plekje kunnen zitten en genieten. 🙂
   Leuk dat je voor het eerst een kaki hebt gegeten! Hoe rijper hoe lekkerder. Als ze heel rijp zijn is het net een zoete abrikoos.

 3. Villasappho zegt:

  Gave plek om je fiets te fotograferen ondanks de ‘bewoners’ toch een mooi stukje Den Haag. Succes met je bedrijf het zou leuk zijn als je dat binnenkort op kan pakken.

  1. Zeker een fotogenieke plek! Haha, toch nog een voordeel eraan. 😉
   Bedankt!

 4. Ilona Wielinga zegt:

  Zo fijn dat alles langzaam weer wat ‘normaler’ wordt. Wel slim om nog even te wachten met de workshops, alles op zijn tijd 😉

  1. Ja, gelukkig wel hè? Hoewel het allemaal nog lang niet normaal is, is dit al heel fijn. Precies, alles op z’n tijd. 😉

 5. zegt:

  Fijn om zo’n maandoverzicht te lezen. Heerlijk dat jullie weer samen konden zijn met familie! En wat fijn dat je weer meer hebt kunnen fietsen!

  1. Leuk, fijn om te lezen. Zeker, ben ik ook heel blij om!

 6. zegt:

  Een hele fijne maand heb je beleefd. Fijn ook om weer samen te zijn en te genieten.

  1. Zeker heel fijn! 🙂

 7. johanna zegt:

  Fietsen geeft een gevoel van vrijheid, en dan nog in zo’n mooie omgeving. De foto’s zijn super. En naar die workshop ben ik benieuwd. Fijn dat je eigen bedrijf zo goed loopt en bevalt. Succes!

  1. Dat geeft het zeker! Dankjewel!!

 8. zegt:

  Fijn dat het langzaam weer een beetje de goede kant op gaat, en familie bezoek weer mogelijk is.
  Dat was genieten om samen te eten hè?

  1. Absoluut! Zo fijn wat er allemaal weer kan en geopend is! Hoewel ik de anderhalve meter afstand in winkels en restaurants toch nog wel heel prettig vind.

 9. zegt:

  Heel begrijpelijk dat je nog even wacht met het plannen van workshops. Het is allemaal nog zó onzeker. De versoepelingen vind ik ook echt heerlijk. Eindelijk weer naar familie en (hoewel in kleine groepjes) een verjaardag gehad. Zo fijn!
  Leuk dat je weer aan het fietsen bent. Even je schrijvershoofd legen af en toe kan vast geen kwaad;).

  1. Klopt, het blijft allemaal erg onzeker. Fijn dat jij ook weer familie hebt kunnen bezoeken en ook naar een verjaardag geweest bent. Een verjaardag in shifts (dat was aan het begin van de versoepeling de eerste soort verjaardag die we bezochten) of in kleinere groepen heeft ook wel wat.
   Het schrijvershoofd even leeg fietsen is zeker heerlijk! 🙂

Reacties zijn gesloten.