juli 2022
Blog

Juli 2022 | een overzicht

Vandaag is het alweer de eerste dag van een nieuwe maand, dus tijd voor een maandoverzicht over afgelopen maand. Juli 2022 was een onstuimige maand, met zeer zomers weer, maar ook met herfstig weer. Of het op persoonlijk en ondernemend vlak ook onstuimig of juist rustig was, lees je in deze blog.


Juli 2022

 • Het weer ging alle kanten op deze maand, zo eindigde de maand gisteren met een natte, winderige maar toch niet koude dag. En waren er best frisse dagen met temperaturen onder de 20 °C.
 • Maar natuurlijk was er ook die onverwachte hitte, twee weken geleden. En ook al was het op 19 juli tropisch warm met gemiddeld temperaturen tussen de 35-40 °C toch was het geen hittegolf, gelukkig.
 • Dat ik zo specifiek weet dat het juist op 19 juli 2022 zo onwijs heet was, was omdat ik die dag jarig was en nog nooit zo’n hete verjaardag heb meegemaakt. Hoewel in 1994 op mijn verjaardag een hittegolf begon, was het die dag nog niet zo heet als dit jaar.
 • Toch gingen we die dag naar de Zaanse Schans, iets wat ik al een tijdje wilde doen. Toerist in eigen land zijn en leuk dit stukje Nederland bekijken met z’n leuke molens en musea. Gelukkig was er in die molens en musea airco, en in de auto trouwens ook, dus dat maakte het nog best te doen. Ik denk niet dat het in de schaduw in het park minder plakkerig warm was geweest. Het was leuk en ik kan het afstrepen van mijn bucketlist.
 • Erna dineerden we heerlijk in een restaurant (met airco!).
juli 2022
 • Verder was mijn verjaardag dit jaar toch weer een blokjesverjaardag. Niet vanwege corona, maar omdat dat een nadeel is van jarig zijn midden in de zomer(vakantie): iedereen is net op vakantie, gaat bijna of komt terug. Ik heb in de week voorafgaand aan mijn verjaardag, inclusief de dag zelf, verspreid over verschillende dagen het gevierd. Ach ja, had ook wel weer wat.
 • In tegenstelling tot wat ik altijd doe, bakte ik dit jaar geen taart voor mijn verjaardag, maar haalde ik op de dagen dat er iemand kwam wat lekkere taartpunten bij de bakker. Om meerdere keren een hele taart te bakken in de week voor een klein groepje verjaardagsgasten per keer (waarna je dan telkens zelf de overgebleven taart of opeet of weggooit) leek me niet zo handig. En op mijn verjaardag zelf was het ook te warm ook een taart te bakken…
 • Gelukkig was het op de zondag ervoor, 17 juli 2022, niet zo heet nog. Want toen reed ik de Wendy & Leontien Ladies Ride met Marloes. Wat een heerlijke dag was het! Het was heerlijk zomers weer, en pas halverwege de middag best heet, dus goed fietsweer. De route was mooi en gevarieerd. We reden de 80 km rit en gingen ook nog met Leontien op de foto.
Ladies Ride
 • Extra leuk was het dat, ondanks dat Marloes en ik elkaar al een paar jaar online kennen, we regelmatig contact via e-mail en WhatsApp hebben, we aan een leuke klus samengewerkt hebben, we elkaar bij deze rit voor het eerst in het echt ontmoetten. Dat was superleuk en net als dat we online nooit uitgekletst zijn, waren we dat nu ook niet. We hadden overigens wel al een paar keer samen gefietst, online via Zwift. 😉
 • Deze tocht was trouwens in meerdere opzichten een topprestatie van Marloes. Ze had nog nooit eerder een rit van 80 km gereden, 50 km in één rit was tot dan toe haar meeste. Ook had ze nog niet eerder in een groep gereden, én was het slechts een paar dagen voor haar bruiloft. In een groep rijden was trouwens vooral tijdens de start, en tot aan de tussenstop, dat was gezellig. Maar het was ook heel gezellig om stukken met z’n tweetjes te fietsen, te kletsen en van de natuur te genieten. Dit gaan we zeker vaker doen.
juli 2022
 • Juli in één woord: gevarieerd! Zowel qua weer, als qua de dingen die gedaan heb.
 • Mijn woord voor augustus wordt: vernieuwing! Tijd voor wat nieuwe dingen en leuke ideeën uitwerken.
 • En geweldig leuke uitvinding naast de minibieb, is de plantenbieb. Daar kun je dus in plaats van boeken planten en stekjes ruilen. Sinds ik weet dat er hier in de buurt een is, heb ik al een paar plantjes geruild en ben ik de afgelopen weken stekjes gaan kweken van verschillende planten zodat ik weer nieuw ruilmateriaal heb. Het leuke vind ik dat je zo én hele andere plantjes in huis krijgt, én dat ik voor de stekjes (van planten die soms jongen als konijnen…) een goede bestemming heb. Want om nou op een gegeven moment 40 pilea’s in huis te hebben, of 30 aloë vera’s… Heb je daar namelijk net de stekjes vanaf gehaald, zitten er zo weer nieuwe. Maar dat is nu dus perfect ruilmateriaal!
 • Heb ik nu eindelijk een avocadoplant opgekweekt uit een avocadopit. Uit de minibieb, geruild voor een ander plantje. Na zelf iets van vier keer geprobeerd te hebben uit een pit een plantje te kweken, dacht ik dat het misschien toch niet mogelijk was. Ook al heb ik ‘m zelf niet gekweekt, ik vind super om nu een avocadoplant te hebben.
 • Het leuke is ook dat ik nu anders kijk naar planten en potentieel ruilmateriaal. Zo kocht in laatst in een plantenwinkel een hele grote pilea. Ik zag meteen al dat er heel veel babyplanten in zaten. De plant moest sowieso verpot worden, want het was alleen nog een kluw wortels in de pot, dus perfect moment om de stekjes ervan te scheiden.
juli 2022
 • Ik ben heel blij met weer een nieuwe coachingsklant erbij, ze start over twee weken na haar vakantie. Niet alleen is het voor mij leuk dat het aantal coachees groeit, ook voor de groep onderling is het leuk dat er nieuwe mensen bij komen. Zowel in de appgroep als in het live contact. In het najaar ga ik weer een live trainingsdag geven voor al mijn coachees en ik kijk er al naar uit om gezellig een dag met elkaar samen te zijn en het heel veel over schrijven te hebben.
 • Coaching is denk ik wel een van de leukste dingen in mijn werk: het motiveren, steunen en begeleiden van (veelal beginnende) schrijvers bij het schrijven van hun boek. Ze te helpen de bomen weer door het bos te zien, ze helpen richting te vinden en die richting op te blijven gaan, zonder alsmaar de richtingwijzer aan te zetten en een andere afslag te nemen dan je bedoeling was. Daar kan een van mijn coachees, Marion, over meepraten en dat doet ze dan ook in deze leuke blog. En wat Marion ook schrijft, dat het contact ook nog eens gezellig is, is waarom ik het belangrijk vind dat er een wederzijdse klik is voor we een coachingstraject samen aan gaan. En die was er overduidelijk meteen.
juli 2022
juli 2022

Juli 2022 favorieten

Boeken:

 • Terug naar Insulinde – Elle van Rijn
 • De dood gaat op kamp (Sofia’s camping #2) – Susanne Hanika
 • De dood houdt geen siësta (Sofia’s camping #3) – Susanne Hanika
 • You are a badass at making money – Jen Sincero
 • De Cock en de schaduw van de dood (#87 ) – Baantjer
 • De Cock en de eenzame dood (#89 ) – Baantjer
 • Het geheim van de vergeten tunnel – Annet Jacobs & Finn Dijkstra
 • Het geheim van de verdwenen kinderen – Frank van Pamelen
 • Mi Cocina – Rick Martinez
 • De weg van de boog – Paulo Coelho

Dankbaar voor:

 • Zomerse dagen
 • Heerlijk buiten zijn en fiets- en wandelweer
 • Weer een nieuwe coachingsklant erbij per komende maand, voor het jaartraject
 • Leuke nieuwe projecten en klussen
 • Mensen bij wie ik af en toe mijn ei kwijt kan

Quote: ‘If you’re not prepared to be wrong, you’ll never come up with anything original.’ – Ken Robinson

Uitjes: Uit eten; dagje Zaanse Schans

Fijn om te doen: Fietstochten maken en genieten van de natuur

Momenten: Ladies Ride rijden met Marloes en samen op de foto met Leontien van Moorsel

Wat is jouw mooiste highlight van juli 2022?

Groetjes, Giovanna

10 Reacties

 1. zegt:

  Wauw, wat knap dat je 80 km gefietst hebt! Ik doe het jullie niet na. Ja, een plantenbieb ken ik ook. Tenminste, er was er eentje bij mij in de buurt, maar helaas zijn deze mensen onlangs verhuisd. Jammer…

  1. Wat jammer dat die plantenbieb er niet meer is bij jou in de buurt. Helaas verhuizen plantenbiebs en minibiebs mee als mensen verhuizen. Misschien in het voorjaar er zelf eentje beginnen?

 2. zegt:

  Geweldig die fietstocht, een hele mooie prestatie! Je hebt een mooie en actieve maand beleefd.

  1. Zeker, dankjewel.

 3. zegt:

  Wat een prachtige zomerse foto’s! Die tocht samen met Marloes vind ik zó leuk. Echt een topprestatie van jullie allebei.

  1. Dankjewel! Het was echt heel leuk ja.

 4. Je bent weer lekker aan het fietsen geweest, leuk!

  1. Ja klopt, heel leuk! 🙂

 5. zegt:

  Heerlijk om je zo door de maand heen te volgen. Wat was je weer actief, ondanks het warme weer! En dat kiekje met Leontien van Moorsel is leuk. Ik dacht al, ik kén haar ergens van haha. Goed dat je het bij je ‘momenten’ vermeldde.

  1. 🙂 Dank je! Haha, grappig dat ze je wel bekend voor kwam. Was ook leuk om met haar op de foto te gaan.

Reacties zijn gesloten.