juli 2021
Blog

Juli 2021 | een overzicht

Het is alweer het einde van de maand, wat betekent dat het weer tijd is voor een maandoverzicht. Juli kende zonnige en zomerse dagen, maar ook veel regen. Ik had soms hele drukke dagen met een strakke planning, en soms rustige dagen waarbij ik wel kijk wat ik eerst ging doen. Ook deed ik wat dingen voor het eerst. Benieuwd wat? Je leest het in deze blog.


Juli 2021

 • Ik trapte de maand gelijk goed af door op mijn racefiets een giga fietstocht naar mijn moeder te maken. Dat het begin juli zonnig maar niet te warm was, kwam mij dus goed van pas. Ik ging om kwart over 10 van huis en rond 1 uur was ik bij mijn moeder, waar ik gezellig lunchte. Na de lunch moest ik wel weer gelijk weg, ik had nog een terugrit van bijna 3 uur voor de boeg. Mocht je benieuwd zijn hoeveel kilometer ik fietste, het waren er 141 in totaal. Lekker op mijn eigen tempo gefietst, af en toe gestopt voor een foto of een hapje eten en een lunchbreak. In totaal 5 uur en drie kwartier erover gefietst, pauzes niet meegerekend. Ik heb wel vaker een 100+ km fietstocht gemaakt, op een racefiets en met aangenaam weer is dat goed te doen, maar nog niet eerder 140+ km.
 • Al fietsende kwam ik deze maand heel veel nieuwe tunneltjes en elektriciteitshuisjes tegen die erg mooi beschilderd zijn. Vooral de street art met natuurvoorstellingen zijn bij mij favoriet.
 • Ik verfde voor het eerst ‘happy stones’. Nou ja, onze oudste kleinzoon verfde ze en ik assisteerde hem. En voorzag hem van een onderlegger, stenen, verf, kwasten, vernis en aanmoediging. Naast het verven zelf, een niet te onderschatten taak.
 • Mijn grootste happy hoogtepunt deze maand (misschien wel van dit jaar): ik kocht een auto! Mijn eerste auto. Reuze spannend en ik bleef lang twijfelen. Niet eens zo zeer over wat voor auto, ik had een paar modellen op het oog, maar meer waar en hoe regel je dat dan. Ik wilde een tweedehandse, maar hoe oud is een auto nog een goede auto? Dat hangt natuurlijk weer af van het aantal gereden kilometers. Maar waar kijk je dan meer naar, het jaartal of de kilometers? En het moest ook nog een auto zijn die ik leuk vind en die niet te groot is maar wel ruim genoeg, gewoon een compacte 5-deurs. Om te voorkomen dat ik nog jaren in de ‘uitzoek fase’ zou blijven hangen en het kopen nog jaren uit zou stellen, maar de knoop doorgehakt. Mijn oog viel op een auto waar ik eigenlijk meteen weg van was. Afspraak voor proefrit gemaakt, maar toen bleek die al verkocht. ☹ Nou kon ik weer terug gaan naar het opnieuw twijfelen en uitstellen, of gewoon denken: dan een andere. En er niet te lang over na gaan denken. Het werd uiteindelijk een zilverkleurige Citroen C3.
 • Ik maakte er al vrij snel wat ‘medische ritjes mee’: ik reed mijn schoondochter naar een corona vaccinatielocatie buiten de stad. En ik reed mijn moeder ermee naar het ziekenhuis waar ze moest zijn voor wat onderzoeken.
 • Over ritjes gesproken, toen mijn schoondochter haar eerste vaccinatie kreeg wandelde ik gezellig met mijn kleindochter tot haar moeder klaar was. De week erop had ik weer wandeltijd met de kleine Laura en verkenden we alle hoeken van het park. Dat wil zeggen: ik verkende het park twee uur lang. Zij sliep de meeste van de tijd. Maar dat mag als je 6 maanden oud bent. 😉 Wel was ze weer wakker toen we langs de hertjes liepen. Zo schattig hoe ze geïnteresseerd zat te kijken.
 • Had ik al verteld dat we nog een kleindochter krijgen? Ons 5e kleinkind, en 2e kleindochter. Haar moeder is begin november uitgerekend, wat betekent dat ik weer aan de slag mag met het maken van een geboortequilt. Ik zit mij er al helemaal op te verheugen en mooie stofjes bij elkaar uit te zoeken.
 • We boekten begin deze maand onze vakantie. Ondanks dat we allebei de beide vaccins al hebben gehad, vinden we het niet verstandig om naar het buitenland te gaan. Er is nog zo veel onzekerheid en ook de veiligheid (kleurcodes) voor andere landen verandert telkens. Dus blijven we lekker drie weekjes in eigen land. Heerlijk in een huisje, nou ja drie verschillende eigenlijk. We gaan een weekje naar Noord-Limburg, een week naar Drenthe en een week naar Groningen. Zoiets hebben we vorig jaar ook gedaan en zolang naar het buitenland gaan nog erg onzeker is, bevalt ons dit ook prima.
juli 2021
 • Ongeveer halverwege de maand vierde ik mijn verjaardag. Gelukkig dat het weer kan, meer dan één of twee mensen op visite te hebben. Groot verschil met vorig jaar. Toch gaf ik geen grote party, maar vierde ik het enkel met het grootste gedeelte van onze kinderen en kleinkinderen. Helaas konden ze niet allemaal erbij zijn.
 • Des te leuker was het toen we de week erop wél met alle kinderen en kleinkinderen gingen barbecueën in het park. Voor het eerst in bijna anderhalf jaar dat we met z’n allen weer bij elkaar waren. Dat het de hele week zonnig was behalve op onze barbecue-dag, mocht de pret niet drukken. En de door mijn schoondochter geleende en meegebrachte partytent was niet alleen een uitkomst tegen de regen, maar zorgde ook voor meer sfeer. 😉
 • Voor het eerst in lange tijd gingen we met z’n tweetjes, voor mijn verjaardag, uit eten. Afgezien van een lunch op een terras in de afgelopen maanden, is uit eten gaan iets van vorig jaar geloof ik… Lange tijd was de horeca dicht natuurlijk, en toen was het lange tijd nog steeds niet mogelijk om binnen in een restaurant te zitten. Fijn dat het weer kan!
 • In juli 2021 las ik 21 boeken (waarvan 8 favorieten, en 5 om te corrigeren voor uitgeverijen en voor particulieren). Nou moet ik wel zeggen dat ik De weddingplanner-delen en delen uit de serie Liefde natuurlijk als luisterboek geluisterd heb. Dus vandaar dat het aantal boeken deze maand hoger is dan anders.
 • Opvallend vond ik deze maand trouwens dat ik een paar boeken las waar ik echt in moest komen en waarvan ik aan het begin verwachte dat het hooguit een 2-3 sterren notering zou worden, maar die dan toch ineens wel leuk/pakkend/goed/verrassend of iets dergelijks werden. En dus toch 4 sterren kregen. De weddingplanner vond ik overigens meteen leuk en alle delen kregen van mij 4 sterren.
 • Ik moet ook wel doorlezen trouwens, want ondanks de stapel nog-te-lezen-boeken in mijn kast, kwam ik de afgelopen maand een paar keer met een stapel boeken bij de bibliotheek vandaan. Geen idee wat er gebeurde, ik ging alleen maar een boek terugbrengen…
 • Het leuke boekenlampje op de foto kreeg ik trouwens voor mijn verjaardag. ’s Avonds in bed liggen we te lezen met dit lampje aan.
 • In juli plaatste ik 9 blogs:
  • Juli 2021 | overzicht
 • Morgen, de laatste dag van juli 2021, gaan we naar de dierentuin met de twee oudste kleinkinderen. We kijken er al een maand naar uit, dus je begrijpt dat we er alle vier erg zin in hebben. Voorafgaand (vandaag dus) komen de jongens gezellig een nachtje logeren.
 • Nou, op naar een zonnig en vooral drogere maand augustus! 😉

Juli 2021 favorieten

Boeken: De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn; Het geheim van de tweeling – Annet Jacobs; De boot gemist – Jill Mansell; Champagneglazen en tranentrekkers (De weddingplanner #9) – Marijke Vos; Bierbrouwers en wijnvaten (De weddingplanner #8) – Marijke Vos; Picknicks en catwalks (De weddingplanner #7) – Marijke Vos; Wat houdt je tegen? – Louise Hay; Marathons & mokkataart (Liefde natuurlijk #3 Abigail) – Susan Muskee; Liefdevolle meditaties – Louise; Glitterkanonnen en bridezilla’s (De weddingplanner #6) – Marijke Vos
Ochtendroutine: Meditatie (Headspace), affirmaties, dagplanning doornemen, koffie en aan de slag. Soms eerst sporten, soms meteen werken. 😊
Uitjes: Fietsen; uit eten bij de Indo; naar de dierentuin (morgen)
Bakken
: appeltaart en een carrot cake (voor mijn verjaardag)
Bloem/plant: klaprozen, pioenrozen, boterbloemen, margrieten, korenbloemen
Quote: If it would be easy, anyone would do it.

Wat is jouw mooiste highlight van juli 2021?

Groetjes, Giovanna

12 Reacties

 1. zegt:

  Wat fijn om weer te lezen! En wat leuk dat jullie er weer een kleinkind bijkrijgen! Wat een mooie foto’s ook weer en het boek/leeslampje is echt supertof!

  1. Dankjewel! Ja zo leuk, nummer vijf alweer! 🙂 En het lampjes is echt een aanwinst, zo leuk en sfeervol, ik moet soms uitkijken dat ik tijdens het lezen niet meer naar dat lampje staar dan in mijn boek kijk. 🙂

 2. zegt:

  Zo leuk dat er een kleinkind op komst is! Gefeliciteerd. Mooie fietstocht heb je gemaakt en wat leuk van de auto!

  1. Dankjewel! Ja heeel blij mee allemaal! 🙂

 3. Wauw, dat was een behoorlijke fietstocht!
  Super leuk dat je opnieuw oma wordt, gefeliciteerd. 🙂

  1. Dank je! Ja, was best flink haha.
   Dankjewel!

 4. zegt:

  Wow die fietstocht … Gek! Haha, ik zou niet eens zo ver kunnen fietsen :p Super leuk dat jullie er een kleinkind bij krijgen en zo tof dat je een geboortequilt gaat maken!

  1. Haha, ja best wel hè! Ik dacht, laat ik eens iets zots doen en zo geschiedde. Nou nee, eigenlijk stelde ik het eerst twee weken telkens uit omdat ik er toch wel tegen op zag haha, maar na die twee weken dacht ik serieus wel: joh ik ga het gewoon doen, doe eens gek! 🙂
   Ah leuk, ik heb er ook erg zin in om de quilt te gaan maken. De stofjes zijn uitgezocht en in blokjes gesneden ondertussen.

 5. Ik heb dat boeklampje al vaker gezien wat een mooi licht geeft dat ding. Zo leuk je eerste autootje wens je hele mooie ritje toe!

  1. Ik ben er elke avond als we het lampje aan hebben, nog weer verbaasd over hoe mooi licht het geeft. En het leuke is dat er drie verschillende lichtstanden zijn, dit is de meest sfeervolle en mijn favoriet.
   Dankjewel! Het autotootje en ik moesten nog best aan elkaar wennen in het begin, maar dat begint gelukkig met elk ritje meer te komen.

 6. Geweldig dat jullie er een kleinkind bijkrijgen.
  Met 5 is er vast wel eentje, die jullie later een pannetje kippensoep komt brengen, in de aanleunwoning.

  1. Ahh wat leuk dat je dat zegt, wat een geweldig en lief idee!

Reacties zijn gesloten.