juli 2020
Blog

Juli 2020 | een overzicht

De zevende maand van het jaar zit er alweer op! Juli 2020 is weer voorbij. Een mooie, zonnige maand waarin weer veel gebeurd is. Zowel op zakelijk als op privégebied. Ik neem je graag mee langs de belangrijkste highlights, nieuwtjes en mijlpalen. Lees je mee?


Juli 2020

 • De maand juli 2020 begon al meteen goed: ik viel in de prijzen bij de winactie van Romy op Vaker Vrolijk. Twee maanden lang mag ik Tijdschrift.nl uit proberen. Dat is heerlijk zomers lezen! Zoals je aan het einde van de blog bij mijn juli favorieten wel kunt zien, heb ik al heel veel leuke tijdschriften gelezen. Met zelfs een nieuwe ontdekking. Het blad Noorderland kende ik nog niet; wat een leuk blad met prachtige foto’s van mooie, leuke plekken in Nederland. Maar goed ik loop op de zaken vooruit. 😉
 • In deze eerste volle zomermaand kwamen onze twee oudste kleinzoons (4 en 2 ½) gezellig een nachtje logeren. Helaas was het weer alles behalve zomers en vielen onze plannen om met ze naar het strand te gaan in het water. Maar ook binnenshuis konden we ons prima vermaken met spelletjes doen, knutselen, boekjes (voor)lezen, spelen en poffertjes bakken/eten.
 • Ik vertelde vorige maand dat het geven van een workshop voor afgelopen april/mei op de planning had gestaan, maar helaas door de coronacrisis niet door kon gaan. Ondertussen zijn we weer een maand verder en is er – wel met in acht neming van de anderhalvemetermaatregel – steeds meer mogelijk. Daarom heb ik besloten dat ik na de zomer, in oktober, de workshop ga geven. Ik ben druk met de voorbereidingen bezig en zodra er een geschikte – coronaproof – locatie gevonden is, wordt de definitieve datum geprikt. Mocht je je afvragen waarom de workshop pas in oktober, en niet in september al gegeven gaat worden? Je leest het in het volgende punt. 😉
 • In september hebben we drie weken vakantie! Na lang wikken en wegen hebben we besloten om dit jaar vanwege corona niet naar het buitenland te gaan. Ik weet dat er mensen zijn die het wel doen – en het heerlijk hebben gehad – maar wij vinden het risico toch te groot. Je moet er niet aan denken dat je ziek wordt en in het buitenland in het ziekenhuis op de IC komt te liggen, terwijl je de taal amper spreekt…
 • Nederland is ook prachtig, dus een straf is vakantie in eigen land zeker niet. We moeten er nog een week of vijf op wachten, maar dan gaan we welverdiend genieten, relaxen, veel lezen en heel veel fietsen. We touren in drie weken het land door en verblijven elk een week in drie verschillende provincies in een heerlijk huisje. Met open haard! (Die hebben we zelf niet.)
 • De nieuwsbrief van de maand juli had een leuke aanbieding: de mogelijkheid om (een deel van) je verhaal (max. 5000 woorden) naar mij op te sturen en voorzien van feedback terug te krijgen, de hele maand augustus gratis! Mocht je nog geen abonnee van de nieuwsbrief zijn en vanaf nu geen nieuwtjes en aanbiedingen willen missen, meld je dan onderaan deze blog meteen aan!
 • Nog meer leuke dingen vind je op de pagina gratis: twee leuke gratis downloads die je helpen tijdens het schrijven. Ook lees je hoe je een gratis schrijfcoachsessie met mij in kan plannen. Een een-op-een coachcall die je helpt je boek af te krijgen. Je droomt er al jaren van om een boek te schrijven, maar weet niet hoe je daar mee moet beginnen. Of je bent wel al begonnen met schrijven, maar bent vastgelopen. Of je schrijft vaak, maar maakt nooit iets af. Dan is zo’n schrijfcoachsessie zeker wat voor jou! Samen kijken we waar je tegenaan loopt. Door te weten wat je struikelblokken zijn en hoe je ze aanpakt, kun je weer gemotiveerd verder aan je boek werken. Ik geef je direct tips waar je mee aan de slag kunt.
juli 2020
 • Vanaf juli 2020 heb ik weer een aantal nieuwe schrijfcoachklanten mogen verwelkomen. Zo leuk om samen te zorgen dat dat boek er gaat komen! Wil je meer weten over wat een schrijfcoach doet of hoe schrijfcoaching kan helpen? Lees dan zeker de gehighlighte artikelen.
 • Voor het eerst in maanden ga ik vandaag weer eens lunchen met een vriendin! De laatste keer was voor de coronacrisis. Dit is iets wat ik echt gemist heb de afgelopen tijd!
 • Ook heb ik een paar hele leuke nieuwe opdrachten én een paar leuke nieuwe samenwerkingen erbij. Ik ben super enthousiast en kan niet wachten tot ik jullie er meer over mag vertellen.
 • In de maand juli fietste ik op mijn racefiets nog weer meer dan de maand ervoor. Het was alweer een tijd geleden, sinds ik twee jaar geleden een knieblessure kreeg, dat het mij weer lukte om 500 kilometer in de maand te fietsen. Een geweldige mijlpaal die laat zien dat de aanhouder wint! Het heeft lang trainen, veel pijn en moeite – en regelmatig terugvallen – gekost om weer terug te komen. Mijn volgende doel is om weer een fietstocht van 100 kilometer te kunnen maken. Voor de blessure maakte ik wel een paar keer per jaar zo’n tocht, dat nu weer kunnen zou een enorme mijlpaal zijn. Fingers crossed dat dit deze zomer voor het eerst in jaren weer gaat lukken!
 • We zochten het ook nog even klein op in het kleinste stadje van Nederland: Madurodam, waar we de twee oudste kleinzoons mee naar toe namen. Ik was er alweer jaren niet geweest, maar het blijft een leuke en bijzondere miniatuurstad om te bezoeken. En ook het park zelf met overal prachtige planten, bloemen en zelfs echte mini-perenbomen mét vruchten is mooi om te zien. (De foto’s bij deze blog zijn in Madurodam gemaakt.)
 • Ik plaatste in de maand juli 2020 wederom negen blogs, elke maandag en vrijdag eentje.
juli 2020

Juli 2020 favorieten

Boeken: Cranberryzomer – Irene Hannon; Adres Onbekend – Susin Nielsen; Scones & spotlights – Susan Muskee; Ondernemen is net reizen – Oscar Bulthuis
Gelezen voor de challenge: De kracht van betekenis van Emily Esfahani Smith
Tijdschrift: Santé, Vriendin (papieren versies); Via de Tijdschrift.nl app: Noorderland, Margriet, Margriet Extra, Libelle, Libelle Living, Libelle Gezond, Libelle Lekker, Libelle Tuin & Zo, Libelle Zomer Vakantieboek, Libelle Home made, +gezond, Elegance, Flair & Viva Zomer, Viva, Linda, Elle Decoration, Wieler Revue, Zomerspecial Wieler Revue, Bicycling, Flow, Ariadne at Home, Eigen Huis & Interieur, VT Wonen, Landleven, Lonely Planet, Marie Claire, Quest Psychologie, Harper’s Bazaar, Vogue, Vogue Living, Nouveau, VakantieJAN, &C, Happy in Shape en Women’s Health
Uitje: Uit eten; en uit lunchen tijdens fietstocht
Gerecht: Biefstuk met friet; carrot cake
Fruit: Watermeloen en mango
Bakken: appeltaart (voor mijn verjaardag)
Bloem/plant: Rozen (van mijn lief!) en een mooi gemengd boeket (beide gekregen op mijn verjaardag)
Quote: Change doesn’t come from comfort – Anonymous
Doel: Zakelijk meer processen van te voren in te plannen

Wat is jouw mooiste highlight van de afgelopen maand?

Groetjes, Giovanna


Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief:

Subscribe

* indicates required

16 Reacties

 1. zegt:

  Ik ben benieuwd welke locaties je hebt uitgezocht voor jullie vakantie in eigen land! Ik was sowieso al niet van plan om dit jaar op vakantie te gaan, maar nu zou ik het inderdaad helemaal niet aandurven om naar het buitenland te gaan.

  1. We gaan naar Gelderland, Drenthe en Limburg. Drie keer een huisje in een prachtige provincie, elk weer anders en met zijn eigen mooie natuur en steden/dorpen.
   Dat scheelt wellicht wel, dat je toch al niet van plan was op vakantie te gaan, hoef je ook niet te wikken en wegen of het wel verstandig is of niet. En thuis is het ook heerlijk genieten van de zomer!

 2. Liesbethblogt zegt:

  Madurodam is zo leuk, ook door de historie ervan. Niet op vakantie gaan of in de buurt blijven is wel het meest verstandige hier. Niet iedereen kan 2 extra weken wegblijven van werk. En wat als je weg bent en iemand thuis ziek wordt. Er zijn genoeg voorbeelden en toch staan er weer kilometers file. Ik hoop dat je op vakantie kan, ik hoop het echt.

  1. Ja klopt, het heeft ook een rijke historie, waar je hier en daar ook nog wat terug van vindt in het park.
   Vind ik ook hoor! En inderdaad je moet er ook niet aandenken dat je ver weg bent er juist thuis iemand ziek wordt.

 3. Lianne zegt:

  Klinkt als een mooie maand! Groot gelijk heb je hoor, dat jullie nog niet naar het buitenland gaan. Dat durven wij ook nog niet aan. Hoe graag we het ook zouden willen. Maar in Nederland zijn inderdaad ook zat leuke plekken! 🙂 Madurodam lijkt me ook leuk om ooit nog een keer te zien!

  1. Verstandig dat jullie ook niet naar het buitenland gaan, hoe groot het verlangen ook. Ik vind het ook heel jammer, maar het is niet anders. Des te meer genieten wordt het volgend jaar. 🙂
   Moet je zeker eens naar toe hoor, Madurodam, echt leuk!

 4. Johanna zegt:

  Leuk verslag, en ja… Madurodam… is toch altijd leuk. Overigens geloof ik, dat je op een IC niet veel hoeft te praten. De meeste mensen liggen daar in een kunstmatig koma aan de beademing. Dus geen kans op praten. Maar mijn angst zou zijn, om ziek te worden in een land, dat met zijn ziekenhuiscapaciteit nu al aan zijn grenzen zit. Vermoedelijk sturen ze de toeristen ook eerst naar huis, om de plaatsen voor de eigen bevolking te reserveren. Maar daar is geen duidelijkheid over. Dus ook wij blijven hier, hooguit in de herfst nog in de buurlanden kijken, maar dan weten we meer. Genieten en op adem komen kan men ook thuis!

  1. Haha, ja zo had ik het nog niet bekeken, dat als je daar ligt je er zo slecht aan toe bent dat je niet eens kan praten. Maar als je er binnen wordt gebracht en nog wel even kan praten is communiceren niet echt mogelijk. En ook niet met mensen van het ziekenhuis als je partner er ligt… Maar gelukkig is dat niet aan de orde nu we hier blijven. Verstandig dat jullie ook in eigen land blijven!

 5. zegt:

  Wat een mooie maand was dat voor je! En heerlijk, zo’n vakantie in het vooruitzicht. Nederland is prachtig, vind ik, dus dat wordt vast en zeker genieten.

  1. Vast en zeker!!

 6. zegt:

  Leuk zo’n overzichtje hoor, wat kan er in één maand een hoop gebeuren hè?
  Een dagje Madurodam, moet je een keer gedaan hebben toch?

  1. Dankje! Nou inderdaad! Ik sta er zelf aan het einde van de maand ook van te kijken.
   Absoluut, Madurodam moet je minstens één keer in je leven gezien hebben.

 7. zegt:

  Leuk om te lezen en je hebt fijne dingen gedaan. Ik vind de tijdschrift app ook heel fijn. En een fijn vooruitzicht om drie weken vakantie te hebben in september. Ik heb de laatste twee weken vrij en blijf dit keer ook in Nederland.

  1. Wat leuk dat jij ook de tijdschrift app gebruikt! En heerlijk dat je ook nog vakantie hebt, lekker in eigen land. Met het weer zit het hier voorlopig wel goed. 😉

 8. zegt:

  Wat een fijn overzicht weer! En heerlijk dat jullie in september op vakantie gaan, geniet ervan! Heel veel plezier met de voorbereidingen van en de uiteindelijke workshop, klinkt heel erg leuk! En wat is Madurodam mooi!

  1. Dankjewel! We kijken erg naar de vakantie uit, dus ik hoop dat het gauw september wordt.
   Heb erg veel zin in de workshop, maar inderdaad het voorbereiden is ook al erg leuk. 🙂
   Madurodam is zeker mooi, een aanrader als je een keer in (de buurt van) Den Haag bent.

Reacties zijn gesloten.