keukenhof
Blog

Januari en februari 2020 | een overzicht

Precies twee maanden geleden ging ik aan de slag als fulltime ondernemer. Dit na twee jaar parttime ondernemer geweest te zijn naast een parttime baan (die nogal eens fulltime neigingen had). In de maanden die eraan vooraf gingen was er zeker twijfel, was het reuze spannend, zegde ik toch mijn baan op en met knikkende knieën ging ik ervoor. Hoe het nu, twee maanden later, gaat? En wat ik verder allemaal dit nieuwe jaar deed? Tijd voor een update!

Januari

 • Niks geen vakantie voor mij, op 2 januari ging ik meteen vol aan het werk. Helemaal klaar voor het fulltime ondernemen.
 • Toch begonnen de eerste 2 weken van januari nog best rustig. Voordeel dat veel opdrachtgevers en klanten wel nog vakantie hadden.
 • Dat gaf mij mooi de gelegenheid om mijn website bij te werken en alle blogs voor januari alvast te schrijven en in te plannen. In totaal plaatste ik in januari 8 blogs én een kort verhaal.
 • Ook maakte ik een bedrijfspagina op LinkedIn aan. Hoewel ik nog niet echt een idee heb wat ik daar dan moet plaatsen…
 • Begin januari startte ik met een coachingstraject bij een ondernemerscoach, om het beste uit mijzelf en mijn onderneming te halen.
 • Daarvoor reisde ik naar de andere kant van het land voor een paar uur durende startsessie met mijn coach. Aan de hand daarvan maakte ik een persoonlijk actieplan en stelde ik concrete doelen.
 • Door mijn coaches input en feedback kreeg in januari het schrijfcoachtraject dat ik sinds kort aanbied steeds meer vorm.
 • Halverwege januari stroomde bij mij de opdrachten binnen. Zo veel zelfs dat ik drie weken lang 7 dagen per week aan het werk was. En op veel dagen ook nog 12 uur per dag…
 • Zo schreef ik artikelen voor onder andere een mediator en mocht ik maar liefst 4 geweldige boeken voor 3 verschillende uitgeverijen persklaarmaken of corrigeren. Voor eentje nam ik zelfs de gehele eindredactie (persklaarmaken en de zetproef corrigeren) voor mijn rekening. Ik denk dat ik dat boek in totaal wel 6 x heb doorgelezen.
 • Stuk voor stuk supergave opdrachten. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik deze opdrachten kreeg. En dat ik er nu fulltime mee bezig kan zijn. Maar het leerde mij wel ook dat ik zo veel dagen achterelkaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werken niet maandenlang vol kan houden…
 • Daardoor was ik helaas ook wat minder aanwezig op social media, ik had vaak geen tijd om een mooie foto te plaatsen en er ook niet de rust om er iets interessant bij te vertellen.
 • In januari haalde ik op sportief gebied mijn doel om elke week minimaal 1 x een heerlijke rit op de racefiets te maken en fietste ik zelfs 5 x deze maand. In totaal 144 kilometer. Ik hoop ooit weer terug te komen op minimaal 3 x per week en 500 km per maand te fietsen.
 • Ook cultureel gezien ondernam ik leuke dingen. Zo bezocht ik met mijn moeder het Kunstmuseum (voorheen Gemeentemuseum) in Den Haag. Daar was o.a. een tentoonstelling over Monet en over dansen.

Februari

 • Zoals ik bij januari al vertelde, kreeg ik het ineens zo druk en werkte ik zo veel achterelkaar, dat ik besefte dat ik ook vrije tijd in moest plannen. Omdat ik die anders niet zou hebben. En ook dat ik mijn tijd efficiënter in moest delen om het optimale uit mijn werkdag te halen.
 • Ook leerde ik, doordat ik de afgelopen tijd te vaak te laat in bed lag, en pas net voor het naar bed gaan was gestopt met werken, dat ik niet kan slapen met een vol werkhoofd. Dus sinds de laatste week van februari heb ik een timer gezet die elke avond om 21.00 uur zegt dat mijn pc uit moet. Ook als ik niet aan het werk maar aan het ontspannen ben. Want geheid bedenk ik mij dan toch ineens nog iets voor een tekst, een artikel of een manuscript dat ik aan het persklaarmaken ben, en ga ik toch ‘even snel’ nog wat werk doen.
 • De eerste dag lukte het mij ‘al’ om 22.20 uur mijn pc ook echt uit te zetten. 😉 De dag er op was het net na tienen en elke dag daarna steeds iets eerder. De afgelopen dagen is mijn pc zelfs al iets voor negen uitgegaan.
 • Daardoor heb ik ook weer meer tijd om ’s avonds te lezen en las ik onder andere een paar delen uit van boekenseries die ik dit jaar uit wil lezen.
 • Het boek Grip, dat al een halfjaar op de planning stond om in februari gelezen te worden voor mijn Zelfhulpboeken challenge, kwam als geroepen! Dit boek helpt echt om grip te krijgen op je werk, je agenda en je planning.
 • Deze maand werd ik twee keer benaderd voor leuke samenwerkingen, die mooi passen bij mijn onderneming en bij mij. Daarover binnenkort meer.
 • Ik maakte een enquête om een goed beeld te krijgen waar beginnende schrijvers tegenaan lopen en waar ze vast komen te zitten bij het schrijven van een boek. Zo krijg ik inzicht in waar ik als schrijfcoach nog beter bij kan helpen.
 • Op de enquête kwam veel respons en iedereen die hem heeft ingevuld kreeg vijf gouden schrijftips toegestuurd.
 • Ik plaatste acht blogs op mijn website, waaronder op Valentijnsdag een blog over hoe je een romantisch verhaal schrijft.
 • Ik mocht weer een paar pareltjes van boeken persklaarmaken en corrigeren!
 • Ook kwamen er in februari weer meerdere, hele verschillende, nieuwe schrijfopdrachten binnen. Daarnaast ben ik ook weer gevraagd door Rendement om een paar marktanalyses te maken. Ook erg leuk om te doen.
 • Begin februari ging ik met John naar Amsterdam voor de borrel van de Auteursbond.
 • In februari haalde ik, ondanks de aanhoudende storm de hele maand, toch mijn doel om elke week te fietsen en kwam ik op 4x in februari met in totaal 123 km. Minder dan ik had willen fietsen, want een paar keer gooiden de regenbuien toch echt roet in het eten.
 • In februari stond er eveneens een museumbezoek op de agenda: Museum Speelklok in Utrecht. Wederom een gezellig uitje met mijn moeder.
 • Deze maand begint het verlangen naar de lente steeds meer te kriebelen, vandaar ook de vrolijke lentefoto’s bij deze blog gemaakt tijdens ons bezoekje aan de Keukenhof vorig voorjaar . 😉
januari

Wat zijn jouw hoogtepunten van de afgelopen twee maanden?

Groetjes, Giovanna

18 Reacties

 1. Simone zegt:

  Wat goed dat je onderneming al zo goed loopt en de (leuke!) opdrachten ook binnenstromen. Ik snap wel dat het meteen erg veel is, maar goed dat je daar ook zelf op let. Heerlijk om in de avonden nog wat te kunnen lezen!

  1. Ja heel leuk! 🙂 Het blijft belangrijk om balans te vinden en te houden tussen werk en ontspanning, heb ik gemerkt. Ook al is eerst alles goed in balans, door veranderingen in werk, onderneming of gewoon in het leven, is de balans zo ineens weer weg en is het goed is om weer bij te stellen. Lezen in de avond zijn echt genietmomentjes!

 2. zegt:

  Fijn om te lezen dat het zo goed gaat met je onderneming. Je hebt mooie dingen mogen doen. Heel veel succes!

  1. Dankjewel Darina, lief! Ik vond het allemaal ook erg leuk om te doen. 🙂

 3. Rachel Kromdijk zegt:

  Wat fijn dat het zo goed met je gaat, momenteel ben ik ook met allerlei dingen bezig en ik moet even een duidelijke planning voor mezelf maken. Heel leuk om dit artikel zo te lezen, fijne week verder liefs

  1. Wat lief, dankjewel! Gaaf dat jij ook met allerlei dingen bezig bent! Een goede planning maken kan daar zeker bij helpen. Ik merk dat ik met een goede planning altijd effectiever en doelgerichter werk. Voor jou ook een hele fijne week!

 4. Lilian Visser zegt:

  Wat fijn dat het zo goed gaat met je onderneming en wat goed hoe je dingen leert en aanpast en hoe je alles aanpakt. Ik zou dit soort dingen ook meer op moeten schrijven. In januari en februari heb ik vooral heel veel nagedacht over dingen. Misschien moet ik maart maar wat meer gaan doen.

  1. Dit was voor mij de eerste keer dat ik dit opschreef, maar vond het heel leuk en inzichtelijk om te doen. Ik weet nog niet of ik het maandelijks laat terug keren, maar wil het zeker vaker doen.

 5. Villasappho zegt:

  Wat ben je heerlijk bezig geweest leuk dat je ook meteen opdrachten hebt gekregen. De foto’s zijn heerlijk, nog even geduld voor zulke bloemen.

  1. Ik kan niet wachten tot alles weer vol in bloei staat! 🙂

 6. zegt:

  Wat een leuk artikel, heel tof om te zien dat je zo’n vliegende start hebt gemaakt met fulltime ondernemen! En wat een gave opdrachten heb je binnengekregen zeg! En goed dat je ook meer tijd vrijmaakt voor jezelf, want dat is echt belangrijk. Ik merk zelf ook wel dat als ik mezelf niet inhoud van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met dingetjes bezig ben 😉 Regelmatig plan ik daarom leesavondjes in, zodat ik wel op tijd naar bed moet, zodat ik in bed lekker een uurtje of wat kan lezen!

  1. Dankjewel! Ja, zo belangrijk om tijd voor jezelf vrij te maken. Een leesavondje is zo heerlijk! Slim om die in te plannen! Bij mij schoot het er de afgelopen weken nog al eens bij in en mocht ik blij zijn als ik 10 minuten nog kon lezen voor het slapen gaan. Gisteren weer eens heerlijk een uur lang gelezen. 🙂

 7. zegt:

  Wat gaaf dat je nu fulltime ondernemer bent! En dat je boeken helemaal persklaar hebt mogen maken. Best wel een verantwoordelijkheid. Maar het is vast tof als je straks de boeken ook in de winkel ziet liggen.

  1. Persklaarmaken is zeker verantwoordelijk werk, maar ook heel leuk om te doen. Hihi ik kijk inderdaad altijd even als ik in de boekhandel ben of de boeken die persklaar gemaakt of gecorrigeerd heb in de winkel liggen. Op papier of op de computer ziet zo’n boek er toch nog minder als een echt boek uit.

 8. johanna zegt:

  Dat doe je goed. Zoveel opdrachten en toch nog wat tijd voor sport en cultuur reserveren. Ben jalours. Mij lukt dat niet zo goed. Nu maar hopen dat dat zo blijft met de opdrachten! Veel succes!

  1. Dankjewel! En is niks om jaloers op te zijn hoor. Hard werken, en doelen en een plan hebben maken dat voor iedereen mogelijk.

 9. zegt:

  Dat waren behoorlijk gevulde maanden, als ik het zo lees. Super dat je onderneming zo goed loopt, maar inderdaad: dan is het ook belangrijk om tijd voor jezelf te (blijven) nemen.

  1. Die balans is inderdaad heel belangrijk, en hoe regelmatiger je tijd voor jezelf in plant, hoe makkelijker het is.

Reacties zijn gesloten.