januari 2021
Blog

Januari 2021 | een overzicht

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er weer bijna op. En met het naderen van het einde van de maand is het weer tijd voor een maandoverzicht. Januari was een maand met vreugde, nieuwe dingen, oude dingen die niet kunnen en leren vrede te hebben met hoe de dingen nu gaan. Hierover en over andere dingen, highlights, nieuwtjes, mijlpalen en favorieten vertel ik je in deze blog.


Januari 2021

 • Vanaf 1 januari is de 365 schrijftips van start gegaan! Zo leuk, met elke dag een inspirerende schrijftip, schrijfmotivatie of schrijfopdracht. Mocht je het gemist hebben en de mailing vanaf nu ook willen ontvangen, dat kan altijd!
 • En ook ben ik dit jaar gestart met een wekelijkse mailing speciaal voor mijn coachingsklanten, als onderdeel van de schrijfcoaching. Naast de individuele coaching en de één-op-één-sessies kan ik zo wekelijks een extra coachingsmoment bieden.
 • Op vrijdag 15 januari werd kleindochter Laura geboren! Na drie kleinzoons via John’s kinderen, nu een kleindochter via mijn zoon erbij!
 • De kraamtijd was door de coronamaatregelen niet zoals een kraamtijd normaal zou zijn. Normaal hadden we kort na de geboorte al langs kunnen gaan, maar dat was nu niet mogelijk. Het is niet anders en gelukkig hebben we daar allemaal vrede mee, het is nou eenmaal een rare tijd nu. In het kraamhotel mocht er gelukkig wel bezoek komen, ook al was het slechts één bezoeker per dag. De dag van de bevalling ging de moeder van mijn schoondochter op bezoek en de volgende dag mocht ik en kon ik het kleine wondertje in het echt bewonderen.
 • Ik nam een kraammand mee, waarin cadeautjes zaten die ik gemaakt (iets meer dan de helft) en gekocht had voor de kleine. Alles apart ingepakt en genummerd, zodat de kersverse ouders elke dag een cadeautje hadden om te openen.
 • Vandaag is ze alweer 2 weken oud. Het is even puzzelen door de ‘1 persoon per dag op bezoek’ maatregel vanuit de overheid, maar vandaag mag ik weer op bezoek!
januari 2021
 • Onze middelste kleinzoon kwam vorige week gezellig een dagje spelen. Dat werd natuurlijk naar de speeltuin. Ook deden we een dappere poging om naar het strand te gaan – dat wilde hij zo graag – maar door de hevige storm op dat moment werden we gezandstraald en hadden we het na twee minuten wel bekeken…
 • Ik mag niet klagen over werk, ik heb mij de afgelopen maand geen moment verveeld.
 • En wanneer het toch even rustiger was met werk, besteedde ik mijn tijd aan het schrijven van het schrijfboek, twee e-books en een nieuwe schrijfcursus.
 • Ook had ik tijd om mijn website te updaten. Dat doe ik wel al regelmatig, maar ik heb mij voorgenomen om vanaf nu elke maand daar vast tijd voor in te plannen.
 • Omdat ik steeds vaker de vraag kreeg of het ook mogelijk is om alleen een losse schrijfcoachsessie te boeken, om te sparren of juist specifiek om het starten met het schrijven van een boek op poten te krijgen, is het vanaf nu ook mogelijk een losse sessie te boeken. Ik vind het belangrijk dat de coaching die ik bied, coaching op maat is, en dit maakt dat nog meer mogelijk.
 • In januari 2021 las ik 13 boeken (waarvan 4 favorieten, en 2 als corrigeeropdracht) en ik verwacht dit weekend (nog net januari) nog 2 boeken uit te lezen (dan zou het totaal deze maand dus op 15 komen). Te weten Parel en Headspace. In die boeken was ik vorige maand (vorig jaar dus 😉) begonnen. Misschien eigenlijk zelfs al in november, nu ik er over nadenk… Hoogtijd om ze uit te lezen dus. Ik heb hem nog niet uit, maar Parel is zo mooi, dat ik die alvast bij de favorieten van deze maand zet.
 • Mijn plan om elke week iets te bakken is nog niet helemaal gelukt, slechts 2 keer deze maand, zoals je in onderstaand overzicht terug kan zien. Ach, om de week bakken is ook leuk. 😉
 • Nou de maand is best omgevlogen, week 4 is alweer bijna om. Fijn weekend alvast!

Januari 2021 favorieten

Boeken: De pelgrimstocht naar Santiago – Paulo Coelho; Zondag, maandag, sterrendag – Anna Woltz; Fortuna’s kinderen – Annejet van der Zijl; Parel – Lucinda Riley
Tijdschriften: Santé
Uitjes: Fietsen; wandelen in de buurt (meer zat er wederom niet in met de lockdown)
Gerecht
: Spinazie ovenschotel
Fruit: Mandarijnen, sinaasappels, peren
Bakken: American cookies; marmer cake
Bloem/plant: –
Quote: Doen is beter dan perfectie

Mijn zakelijke doelen voor februari

 • Schrijfboek afmaken en uitbrengen;
 • E-book Herschrijfgids maken;
 • E-book Personages maken;
 • Nieuwe cursus ontwikkelen;
 • Algemene Voorwaarden updaten.

Wat is jouw mooiste highlight van januari 2021?

Groetjes, Giovanna

14 Reacties

 1. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleindochter! Wat leuk dat je zoveel cadeautjes zelf gemaakt had, dat lijkt me extra leuk geven. Wat een moppie zeg;-)

  1. Dankjewel! Dat is het zeker, heel leuk om te doen én om te geven. 🙂

 2. Gefeliciteerd met de geboorte van je kleindochter!
  Fijn om te lezen dat je je geen moment verveelt.

  1. Dankjewel!
   Ik zou werkelijk niet weten wat vervelen is, ik heb altijd zo veel dingen om te doen, en anders wel ideeën voor honderd andere dingen hihi.

 3. Darina zegt:

  Gefeliciteerd met je kleindochter. En je hebt een mooie maand beleefd.

  1. Dankjewel! Zeker! 🙂

 4. Alsnog gefeliciteerd met de geboorte van je kleindochter hoor!
  Een fraaie foto van de Scheveningse pier.

  1. Dankjewel, voor beide! 🙂

 5. zegt:

  Gefeliciteerd met je kleindochter! Die beperkte bezoekjes zorgen er van de andere kant wel weer voor dat je ze extra kunt koesteren.

  1. Dankjewel! En dat is zeker zo!

 6. zegt:

  Gefeliciteerd met de geboorte van je kleindochter! Wat fijn dat je vandaag weer op bezoek mag, lijkt me nu inderdaad heel lastig. Wat een fijn overzicht weer om te lezen! Ik ben op dit moment naar Schaduw (deel 3) in de zeven zussen serie aan het luisteren. Tot nu toe vind ik deel 2 het mooist (hoewel er ook iets gebeurde dat ik niet leuk vond, haha), maar ik ben nu toch wel benieuwd naar Parel, ondanks dat er best wel wat voorspelbaarheid in de serie zit 😉
  Wat ziet de cadeautjes mand er trouwens prachtig uit, echt heel leuk gedaan!
  Ik denk dat mijn mooiste highlight van januari was/is dat het tot nu toe goed gaat met m’n challenge (op de 29e lees ik m’n 29e boek ;-)). En m’n schrijfzin is weer terug, dus dat is ook mooi! Heel veel (schrijf)plezier komende maand!

  1. Dankjewel! Ik vond Schaduw heel mooi, maar vond toen ook wel de voorspelbaarheid een beetje te. Nou ja, misschien meer de overeenkomsten in het verloop van de boeken. Grappig, ik vond Storm (2) juiste het minst leuke (deels door dát wat er gebeurde wat niet leuk was ;-)), maar ook had ik het minst met Ally en het verhaal in het verleden vond ik zelfs echt niet leuk). Ik vind Parel tot nu toe de mooiste en voor mijn gevoel ook heel anders dan de voorgaande delen. Gelukkig maar dat de delen (en de zussen) zo verschillend zijn, zo is er voor iedereen wel een favoriet deel, denk ik.
   Dankjewel voor je compliment over de kraammand! Het was ook heel leuk om te maken.
   Super goed dat je zo op schema ligt met je leeschallenge!! En heel fijn dat de schrijfzin ook weer terug is. Jij ook heel veel schrijf- én leesplezier deze maand!

 7. zegt:

  Gefeliciteerd met je kleindochter! Geniet van de momentjes dat je er even heen kan. Januari klinkt als een mooie maand. Op naar een prachtige februarimaand, zou ik zeggen.

  1. Dankjewel! Ga ik zeker doen! 🙂

Reacties zijn gesloten.