zonsopkomst
Blog

Jaaroverzicht 2023 in 24 foto’s

Gelukkig nieuwjaar! Het is 1 januari 2024 vandaag, dus is het tijd voor het jaaroverzicht 2023. Met korte steekwoorden, en van elke maand de twee mooie foto’s, leukste, grappigste of bijzonderste foto. Ik kan je zeggen dat als je zoveel fotografeert als ik, het lastig is om er per maand maar twee uit te kiezen. Benieuwd naar het jaaroverzicht 2023? Je leest het in deze blogpost.

2023 in 24 foto’s

Een jaar dat omgevlogen is voor mijn gevoel! Over het weer in 2023 gaan we het maar niet hebben. Hooguit over dat het extra genieten was op droge en zonnige dagen als het niet erg hard meer waaide. Hoewel zonnig weer en een mooie blauwe lucht het altijd het beste doet op foto’s (meer belichting en meer contrast bijvoorbeeld), heb ik toch wel heel veel foto’s gemaakt dit jaar. Alleen het binnen foto’s maken voor blogposts (bijvoorbeeld van gelezen boeken of notitieboekjes) was best rampzalig met zo veel bewolkte dagen. Die foto’s zie je dan ook niet terug in dit overzicht haha, alleen buiten foto’s.

Januari

 • Online fietsen met Marloes. (Eigenlijk een screenshot van mijn laptopscherm, en geen foto. Foto van een beeldscherm maken levert een lelijke, streperige foto op.)
 • Beuk in winterse rust.
jaaroverzicht 2023

Februari

 • Zonsopgang.
 • Een andere zonsopgang. (Blijven mooi!)

Maart

 • Yes, de lente komt eraan!
 • Giraf in Blijdorp die het te koud vond om naar buiten te gaan. (Had ‘ie gelijk in!)
natuurlijk

April

 • Bollenveld vol met bloeiende hyacinten. (Van verre al te ruiken.)
 • Stokstaartje in Blijdorp. (Voordeel van een abonnement hebben, ja kan regelmatig gaan.)

Mei

 • En ook het hyacintenbos staat in bloei.
 • Hunebedden Rolde.
jaaroverzicht 2023

Juni

 • Brugge, België.
 • Ik eet niet vaak een ijsje (ik hou er niet zo van), dat ik in juni pas mijn tweede ijsje van het jaar eet, is dan ook wel een foto waard.

Juli

 • Vuurtoren Texel, weekendje weg.
 • Prachtige natuur in bloei.
jaaroverzicht 2023

Augustus

 • Gewoon in Den Haag, maar het lijkt haast wel in het buitenland aan een bergmeer…
 • De eerste paddenstoel gespot.

September

 • Zonsondergang in Duitsland, tijdens onze vakantie. (Voor meer foto’s, zie het september overzicht.)
 • Heel veel prachtige paddenstoelen gezien en gefotografeerd, dit is eer een van.
natuurfoto's

Oktober

 • Een van de weinige keren dat het mij lukte om een eekhoorn op de foto te krijgen. (Ze zijn zo snel en meestal heb je slechts een foto van een wazige, pluizige streep, als de eekhoorn alweer wegschiet.)
 • De prachtige herfsttijloos. (Bloeit maar kort, altijd genieten als ik ze zie.)

November

jaaroverzicht 2023

December

 • Zonsondergang boven de Schelde, Antwerpen.
 • Stormachtig, maar droog weer in Scheveningen.

Het was nog niet makkelijk om per maand slechts twee foto’s te kiezen en uit vele, vele foto’s die elke maand maakte, maar daardoor was het ook wel weer een leuke uitdaging.

Wat is jouw mooiste highlight van het jaar 2023?

Groetjes, Giovanna

13 Reacties

 1. Mooi al deze foto’s! Die eekhoorn is zó tof!
  Mijn highlight van 2023 was toch wel 23-11-23, mijn trouwdag 🙂

 2. Wat mooie foto’s

 3. Fijn jaaroverzicht! Leuk om te lezen en ik geniet uiteraard van de foto’s 😉

 4. Nog een gelukkig nieuwjaar! En wat een leuk overzicht 🙂 The Friends Experience ziet er ook héél gaaf uit.

 5. De giraf is een meisje heet Marian, ook ik had een abonnement op Blijdorp;)
  Je foto’s zijn kleurrijk en de hoogtepunten talrijk, gun ik je dit jaar ook!

 6. Binnenkort weer eens samen zwiften (GEEN NEW YORK!!!!)?

  1. Ja leuk! (Haha, behalve New York ja.)

 7. wat een heerlijke foto’s van 2023! Prachtig zoveel natuur <3 Ik hou ervan. Voornemen voor mij om in 2024 wat meer foto's te nemen van de natuur.

  Een mooi 2024 toegewenst!

  1. Dankjewel! Leuk dat jij daar ook van houdt! Verveelt ook nooit, de natuur fotograferen vind ik. Mooi voornemen, moet je zeker doen dit jaar! Is zowel genieten als je het doet, als erna met alle mooie foto’s.
   Voor jou ook een heel mooi 2024!

 8. Ik had graag naar de Friends Experience gewild maar met een kleine baby was dat het helaas niet te doen.

  Ik hoop voor je dat 2024 een mooi jaar mag worden.

  1. Nee snap ik, met een kleintje is dat niet te doen nee.
   Dankjewel, voor jou ook!

 9. Wat een prachtig jaaroverzicht. Ik vind het bloeiende hyacintenbos het allermooist. En ik zag toen ik mijn fotoalbum maakte en las wat ik elke maand schreef, dat ik ook wel veel gemopperd had op het weer. Laten we het er inderdaad maar op houden dat het fijn was dat het af en toe droog was.
  Gelukkig Nieuwjaar voor jou!

  1. Dankjewel!
   Het was een heel bijzonder gezicht die zee van bloeiende hyacinten in het hyacintenbos. En wat het extra bijzonder maakte was dat ik er twee keer eerder naartoe was gegaan in de twee weken ervoor, in de verwachting dat alles al in bloei stond, omdat ik op andere plekken ook deze hyacinten zag bloeien, maar het daar nog niet bloeide gek genoeg. Dus die laatste keer was een extra beloning.
   Voor jou ook een gelukkig nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.