glennon doyle melton
Boekrecensies

Glennon Doyle Melton blogtour

Met veel plezier neem ik het stokje in de Glennon Doyle Melton Blogtour over van Patricia van de blog Donderdesign, http://blog.donderdesign.nl . In deze blogtour nemen zeven bloggers je in drie weken tijd mee door Glennon’s nieuwste boek Carry on heb lief. Twee keer per week, op dinsdag en donderdag, verschijnt er een blog in deze tour. En na de aftrap van Patricia twee dagen geleden is het nu mijn beurt.

Ontwapenend

Glennon Doyle Melton beschrijft zichzelf in haar eerste boek, Carry on en leef, als beschamend schaamteloos. Ze is zonder schaamte openhartig over haar leven. In haar tweede boek vertelt ze zo mogelijk nog openhartiger over haar leven. Die openheid, die eerlijkheid, zonder angst of schaamte, die vind ik zeer ontwapenend.

In de put

Glennon beschrijft hoe ze wanhopig probeerde zich staande te houden in een leven waarin ze zich niet thuis voelde. Uiteindelijk werden boulemia, alcohol- en drugsverslaving daarin haar bondgenoten. Glennon beschrijft hoe ze steeds dieper in de put viel en ten slotte op de bodem neer smakte.

Kwetsbaar

Ze durft zich kwetsbaar op te stellen zonder bang te zijn voor veroordeling. En terecht, in plaats van gestenigd wordt ze bejubeld en geroemd dat ze haar ware ‘ik’ durft te laten zien. Dat ze zo kwetsbaar durft te zijn is dubbel zo bijzonder omdat ze in haar boek beschrijft dat ze haar halve leven juist het tegenovergestelde deed.

De werkelijkheid

Overdag deed ze zich stoer en onafhankelijk voor, haar stand-in speelde dan haar rol. Ze liet vooral niet merken wat ze echt voelde of dacht. En wanneer ze dan in haar tienertijd uit school kwam propte ze zich boulemisch vol met eten. Ook later in haar werkende leven ging dit door. Niet lang daarna kwamen daar ook de alcohol en drugs bij. Alles om maar aan het echte leven te ontsnappen. Om het gat in haar te vullen. Tot het moment in haar leven dat ze besluit om niet langer tegen het leven te vechten, maar er van te gaan genieten. Wat dat moment precies is, is het mooiste om zelf te lezen in haar boek.

Voorbeeld

Net als de schrijfsters Elizabeth Gilbert en Brené Brown, beide trouwens bevriend met Glennon, dient zij als een voorbeeld. Een voorbeeld voor meisjes en vrouwen over de hele wereld. Voor een ieder die een slecht zelfbeeld heeft en zich lelijk en minderwaardig voelt. Een ieder die bang is. Voor een ieder die aan het leven probeert te ontsnappen. En voor een ieder die uit de misère wil stappen en wil leren leven.

Heb lief

Glennon Doyle Melton leert ons dat je door dicht bij jezelf te blijven en te kijken naar wat jij nodig hebt en wilt, je jezelf lief hebt. En als je jezelf lief kan hebben, kun je anderen echt lief hebben. Zonder egoïstisch te zijn is het nodig om eerst goed voor jezelf te zorgen, van binnen en van buiten. Leef en heb lief!

Wil je weten wat Bregje van BregBlogt van het boek vindt? Kijk dan op haar blog voor het vervolg in de blogtour: www.bregblogt.nl .

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Kok

Wil jij dit boek ook lezen? Kopen kan heel makkelijk via onderstaande link. Je komt dan rechtstreeks op de juiste pagina van Bol.com, waar je direct het boek kunt bestellen. Dat kost je niets extra’s. Je helpt mij er echter wel mee, omdat ik een kleine commissie ontvang wanneer je via deze link bij Bol.com koopt. Een vergoeding voor de tijd die ik in het recenseren heb gestoken. Alvast veel leesplezier toegewenst!

[bol_product_links block_id=”bol_5989b7a016c2e_selected-products” products=”9200000072172119″ name=”Carry on Heb lief” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.