februari 2023
Blog

Februari 2023 | een overzicht

De maand februari is alweer voorbij, dus is tijd voor een nieuw maandoverzicht. Dat het een kortere maand is maakt denk ik helemaal dat hij is omgevlogen. En dat ik van de week dacht: wow, maart alweer! En: yes bijna lente. Maar, het is nu nog winter, zoals je ook in deze blog wel kunt lezen.


Februari 2023

 • We mochten in februari al regelmatig van een heerlijk zonnetje genieten. Wat de lentekriebels bij mij alleen maar vergroot.
 • Evengoed waren er regelmatig zeer winterse en koude dagen, zodat we niet konden vergeten dat het echt nog winter is.
 • Vooral ’s ochtends vroeg, als ik een zonsopgang-wandeling ging maken, vroor het vaak nog. En de gevoelstemperatuur was dan door de koude noorden wind vaak nog lager. Brr.
 • Maar het zien van een prachtige zonsopgang en de foto’s die ik kon maken waren het wel waard.
 • Ik ben er verder niet veel op uitgetrokken deze maand, maar wel de wekelijkse uitstapjes met mijn tweejarige kleindochter onder andere naar de bibliotheek en de kinderboerderij. Van beide wordt ze al enthousiast als ik vraag of ze ernaartoe wil.
 • Ik ging wel naar een museum in februari, zodat ik mijn Museumkaart ook weer eens kon gebruiken. We gingen naar het Rijksmuseum van Oudheden in leiden, samen met mijn zoon. Ook leuk en gezellig.
 • Wel maakte ik regelmatig een wandeling en af en toe een fietstocht. Maar ik moet bekennen dat ik met de kou toch het meest binnen op de fietstrainer gefietst heb.
 • Toch heb ik evenwel de 50 km wandelen-challenge op Strava gehaald. Alle wandelingen bij elkaar opgeteld is het toch best wat dus.
februari 2023

 • Geheel onverwacht gingen we vorige week met de twee oudste kleinzoons naar LEGOLAND Discovery Centre. Ze hadden een studiedag van school dus besloten we wat leuks met ze te doen. Aangezien ze beide dol op LEGO zijn, was dit een logisch uitstapje.
 • Ik had een aantal leuke nieuwe klussen erbij deze maand en een paar aanvragen voor redactie voor maart al. Een van de klussen noem ik verderop.
 • Februari in één woord: voorjaarsmoeheid.
 • Mijn woord voor maart wordt dan ook: energie!
 • Tijd voor de lente, met zon en energie! Ik ben er zo aan toe!
 • Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik, voor het eerst sinds ik deze maandoverzichten maak, geen zin, puf en motivatie had om dit overzicht te maken. Maar omdat ik er ongetwijfeld spijt van zou krijgen als ik het niet doe, en omdat ik het niet over een maand toch nog maar kan doen, vandaag evenwel een maandoverzicht van februari 2023. 😊
 • Waar ik dan wél weer energie van krijg zijn de geweldig leuke en enthousiaste reacties van ontvangers van de 365 schrijftips mailing. Zoals Mariska, die mij een berichtje stuurde om te laten weten dat ze zó blij en zo dankbaar is voor de goede en praktische schrijftips elke dag, en dat het zijn geld meer dan waard is. Daar word ik dan weer heel blij van!
februari 2023

februari 2023

 • Mijn voornemens voor maart:
  • Weer minimaal 50 km wandelen. Altijd een mooie motivatie, een challenge en een digitale badge als beloning. 😉
  • Meer buiten fietsen dan binnen. Ik hoop dat het weer het toelaat.
  • Minimaal twee musea bezoeken.
  • Nieuwe, hartige, ontbijtrecepten uitproberen. Geïnspireerd door de Glucose revolutie boeken waar ik voor de uitgeverij de redactie voor heb mogen doen. Boek 1 vorig jaar, boek 2 afgelopen maand.
  • 10 blogs in het vooruit schrijven
  • Het blogrondje maken in mijn ochtendroutine opnemen, nu schiet het er zo vaak bij in, en dat vind ik erg jammer!
 • Op naar de lente! Met veel zon en mooie dagen!
 • Een heel goed weekend toegewenst!

Februari 2023 favorieten

Boeken:

Bloemen:

 • Sneeuwklokjes
 • Krokussen
 • Narcissen
februari 2023

Quote: The best things in life aren’t things – unknown

Uitjes: Naar RMO in Leiden, naar LEGOWORLD

Fijn om te doen: Zonsopgangen bekijken, ondanks de kou

Mooie ontdekking: Dat het bijna lente is, haha!

Genietmomentjes: die zonsopgangen hè…, dat ik tijdens een wandeling twee eekhoorns spotte (zie de vage pluizige contouren op twee foto’s haha), én dat er alweer bomen in bloei staan!

Wat is jouw mooiste highlight van februari 2023?

Groetjes, Giovanna

4 Reacties

 1. Saskia zegt:

  Volle maand, maar wat een leuk overzichtje met foto’s! Op naar een mooi maart.

 2. Ontzettend leuk dat je wekelijks met je kleindochter op pad gaat!
  Wauw, je foto’s zijn prachtig!!

 3. Je bent we bikkel met die vroege foto’s! Veel succes met je plannen voor maart!

 4. Wat een prachtige winterse foto’s heb je gemaakt!
  Ik hoop dat maart inderdaad een maand vol energie voor je wordt. En ik tel met je mee af naar de lente. We zijn er bijna;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.