februari 2022
Blog

Februari 2022 | een overzicht

Het is alweer het einde van de maand, dus is het weer tijd voor een maandoverzicht. Februari was in allerlei opzichten een onstuimige maand. Niet zo zeer voor mijzelf, als wel in de natuur en de wereld om ons heen. In mijn persoonlijke leven ging het er gelukkig wat rustiger aan toe, maar evengoed gebeurde er genoeg. Wat allemaal, lees je in deze blog.


Februari 2022

 • Nou houd ik mij verre van politiek en het ventileren over de coronagebeurtenissen (er zijn al genoeg mensen die daar iets zinnigs over kunnen zeggen), dus daar ga ik het in deze blog niet over hebben, iedereen weet wel hoe de wereld wederom (nog steeds) op z’n kop staat en waardoor.
 • Bovendien probeer ik ondanks alles positief te blijven en het positieve in alles te zien. Dat omdat dat in mijn aard zit, en omdat naar mijn mening uit positief denken eerder positieve dingen voort zullen komen dan uit negatieve. Neemt niet weg dat ik ook wel eens een baaldag heb, verdrietig bang of boos ben, of de dingen somber in zie, ik ben ook gewoon een mens. Maar dan probeer ik mij wel weer te richten op wat wél oké is in de wereld en wat wél kan. Het zijn de kleine dingen die lichtjes en vonkjes voor mooiere, grotere dingen kunnen zijn. Zie ook de quote verderop.
 • Februari in één woord: energieker! Ofwel: ik ontwaakte (gelukkig!) wat meer uit het winterslaapgevoel. Zoals ik vertelde in het vorige overzicht, was januari een maand waarin ik maar moeizaam vooruit en de hele maand maar moeilijk op gang kwam. Ook al vond ik het idee van een winterslaap houden in februari met alle regen, kou en storm nog best aantrekkelijk, toch voelde ik mij energieker. Evenwel heb ik best behoefte aan meer zon de komende tijd. Meer zon, meer blauwe luchten. Laatste dagen in februari gaven alvast de juiste aanzet!
 • Mijn woord voor maart wordt dan ook: ontwaken!
 • Dat woord slaat zowel op de zon die zich steeds meer laat zien (zo heerlijk lang licht alweer!). Als op de ontluikende lente de komende maand, de ontwakende natuur, en op de weer ontwakende wereld na twee coronajaren. Hoogtijd voor een nieuw, stralend tijdperk.
 • Dat februari als voorloper op maart al flink zijn staart roerde zal niemand ontgaan zijn. We doken afgelopen maand van de ene storm in de andere, de een nog heftiger dan de andere, en (haast) elke dag een met een nieuwe naam. (De reden om storm een naam te geven is mij trouwens ontgaan, we geven regen-, hagel-, sneeuw- of onweersbuien toch ook geen naam?! Of zomerdagen en hittegolven. Of is dat de volgende stap?)
 • Dat de natuur zelf ook niet tegen dit natuurgeweld kon was te merken aan o.a. alle omgewaaide (ontwortelde) bomen, afgerukte takken, omgewaaide struiken, een heel veel aangespoelde zeesterren en schelpdieren hier op het strand.
februari 2022
 • Ik had het in januari in mijn doelenblog over mijn voornemen om wat vaker auto te rijden, omdat ik wel erg weinig rijd. Nou kwam dat er in januari met de kou, storm en de lockdown nog niet echt van om te gaan rijden. Want waar ga je naartoe onder die omstandigheden als je toch ook vanuit huis werkt? Dat kwam er pas in februari van. En toen wilde mijn auto niet starten… (Helaas bleek dat toen mijn schoondochter mijn auto mocht lenen…)
 • De ANWB moest eraan te pas komen. Om een lang verhaal kort te maken, de accu was volledig leeg. Maar dan ook zo volledig dat de ANWB-meneer even twijfelde of hij hem nog wel kon reanimeren. Wat eraan vooraf ging, was dat in december mijn dynamo kapot bleek te zijn net toen ik aankwam bij een afspraak op het kantoor van mijn nieuwe boekhouder. ANWB ter plekke erbij, met externe dynamo achter hem aan naar de ANWB-centrale, daar nieuwe dynamo erin en na anderhalf uur kon ik weer rijden. Omdat de dynamo blijkbaar al langer niet zo goed meer werkte, laadde hij de accu dus niet goed op. Met de nieuwe dynamo moest het goed gaan en ik moest toch nog weer zo’n 20-30 minuten naar huis rijden, wat genoeg zou zijn om de accu weer op te laden. Alleen toen gebruikte ik mijn auto dus twee maanden niet… en was de accu toch weer leeg. Wat dus wel weer een teken was dat ik echt te weinig reed.
 • Dus vanaf half februari heb ik daar verandering in gebracht. Waarbij ik moet zeggen dat het toevallig zo uit kwam dat ik de week na dit incident drie keer met de auto naar een afspraak moest, dus het begin was er.
 • Helaas was een van die afspraken op die beruchte vrijdag dat het code rood was vanwege de ergste storm dit jaar tot nu toe. Omdat het een afspraak was voor mijn moeder in het ziekenhuis, die om verschillende redenen niet afgezegd kon worden, werd het voor mij rijden met windkracht 10. Nou mocht ik daarvoor gedacht hebben dat ik misschien nog niet zo rijvaardig ben als ik zou willen, of dat mijn tweedehandse, bijna twintigjarige auto niet zo veel kan hebben, na die dag weet ik dat beide onzin is. En voor je denkt dat ik met mijn moeder naar het ziekenhuis hier om de hoek ging, nope, ze woont een uur rijden met de auto bij mij vandaan en het ziekenhuis nog weer een half uur verder bij haar vandaan. Dat betekende anderhalf uur heen en twee uur terug.
 • Want ’s middags terug, om 16.00 uur, was de storm pas echt op dreef. Ik geloof met windstoten van iets van 120-140 km per uur. Ik kan je vertellen dat het een ervaring op zich is! Dat het voelt alsof er vier voetbalhooligans samen aan weerszijde van je auto staan te schudden. Dat je ziet dat de auto’s voor je net zo heen en weer schudden, en zelfs vrachtwagencabines. En dat er stukken op de snelweg waren waar ik de wind pal van voren had (met die hooligans was het dus zijwind 😉), en ik zelfs als ik het gaspedaal tot op de bodem in trapte, ik niet boven de 90 km per uur uit kon komen. Best bizar… Ondanks dat ik pas 3 jaar mijn rijbewijs heb en dus niet eens zo veel ‘vlieguren’ per jaar maak, was ik niet bang en heb ik geen moment het gevoel gehad dat ik mijn auto niet onder controle had. De enige twee momenten dat er wel even door mij heen flitste hoe serieus het was, was toen ik in een file langs een gekantelde vrachtwagen reed op een zeer tochtig stuk, en op een ander stuk de enorm lange lantarenpalen langs de snelweg als narcisbloemen in de wind heen en weer zag zwiepen…
 • Nou dat mijn auto er niet finaal gaar door gereden is én dat de accu nu echt goed is, bleek na de apk (waarbij ik had gevraagd of ze ook de accu wilde testen) een paar dagen later. Na wat kleine dingetjes werd hij goed gekeurd.
februari 2022
februari 2022

Februari 2022 favorieten

Boeken:

 • Het troostboek – Matt Haig
 • Elke dag om 15.00 uur klaar – Björn Deusings
 • Gemmetje Victoria – Yvonne Keuls
 • Alle Indische tantes – Yvonne Keuls
 • Gozert – Pieter Koolwijk
 • 100 dingen die miljonairs doen – Nigel Cumberland
 • De Cock en een recept voor moord – (#67) – Baantjer
 • De dinsdagvrouwen – Monika Peetz

Gerechten:

 • Nasi
 • Ovenschotel groenten, gehakt, aardappelschijfjes en geraspte kaas
 • Spitskoolstamppot
 • Pannenkoeken (blijft lekker!)
 • Chili con carne
 • Spaghetti bolognaise
 • Indische rijsttafel

Nieuwe gerechten gemaakt:

 • Seroendeng (zo leuk én lekker om zelf te maken!)

Bakken:

 • Citroen-maanzaadcake
 • Frambozen-bosbessen plaattaart

Dankbaar voor:

 • Meer energie.
 • Twee nieuwe (vaste) opdrachtgevers erbij.
 • Twee nieuwe coachingsklanten voor een halfjaartraject erbij.
 • Ook deze maand weer een boel nieuwe aanmeldingen voor de 365 schrijftipsmailing erbij.
 • Goede gesprekken met fijne mensen, zowel online als offline!

Quote: Let your smile change the world, but don’t let the world change your smile. – unknown

Ochtendroutine: Meditatie (Headspace), ontbijten, wandelen, dagplanning doornemen, koffie en aan de slag.

Uitjes: Eigenlijk voornamelijk met kleinkinderen naar de speeltuin of kinderboerderij… Verder fietsen met mijn zoon. Koffietje met wat lekkers met John in een knus tentje. En lunchen met een vriendin, zo fijn dat het weer kan!

Momenten: Zonsopgangen gezien; wandelen en fietsen; veel lezen; dingen doen met de kleinkinderen.

😊

Wat is jouw mooiste highlight van februari 2022?

Groetjes, Giovanna

6 Reacties

 1. Wat een gedoe met je auto. Gelukkig was de apk goed en kan je er voorlopig weer tegenaan!
  De quote vind ik ook erg mooi.

  1. Ja, zo blij mee!
   Mooi om te lezen dat de quote jou ook aansprak. 🙂

 2. zegt:

  Ik vind de quote heel mooi en toepasselijk! En ik vind het echt heel stoer hoe je in de storm gereden hebt! Ik doe het je echt niet na 🙂

  1. Dank je! Ik sta er zelf ook nog van te kijken dat ik het deed haha.

 3. zegt:

  Mooie quote. Die past wel bij deze dagen/weken.
  Ik herken zó wat je schrijft over het licht en de blauwe lucht. Mooi woord heb je dan ook gekozen voor maart. En ik vind het heel dapper dat je met die storm in de auto bent gestapt. Volgens mij kunnen we dan inderdaad wel concluderen dat je een prima bestuurder bent;).

  1. Vond het ook een heel toepasselijke.
   Ja mooi dat jij dat ook zo ervaart met het licht en blauwe luchten!
   Ah, dankjewel! Dat ga ik onthouden voor als ik toch weer het gevoel krijgt dat ik dat nog helemaal niet ben. Even als reminder gebruiken dan. 🙂

Reacties zijn gesloten.