Februari 2021
Blog

Februari 2021 | een overzicht

De kortste maand van het jaar zit er weer bijna op. En met het naderen van het einde van de maand is het weer tijd voor een maandoverzicht. Februari was een maand van uitersten, met halverwege de maand de ene week zeer winters met sneeuw, en de week erop lente met voorjaarsbloeiers. Wat februari verder te brengen had, lees je in deze blog.


Februari 2021

 • Afgelopen maand is de 365 schrijftips van start gegaan! Met een dagelijkse reminder om met schrijven bezig te zijn. Met elke dag een andere tip, schrijfinspiratie, uitleg over een bepaald schrijfonderdeel of een leuke schrijfopdracht. De reacties die ik van de ontvangers op de mailtjes krijg en de ingezonden korte verhalen zijn zo leuk! Mocht je het aanmelden voor deze schrijftips gemist hebben en de mailing vanaf nu ook willen ontvangen, dat kan nog steeds!
 • Nieuw is de cursus Non-fictie schrijven. Een cursus die ideaal is als je bijvoorbeeld een zelfhulpboek, managementboek, lifestyleboek of kookboek wilt schrijven.
 • Wil je een roman of een ander fictie verhaal schrijven, dan is de cursus Schrijf je boek daar heel geschikt voor.

Coaching en website

 • In combinatie met een losse schrijfcoachsessie, om te sparren, om het starten van je boek op poten te krijgen, of om mee te laten lezen, is het dus mogelijk om coaching op maat te krijgen. Waarbij jij zelf bepaalt hoe de coaching om jou te helpen je boek te schrijven eruit komt te zien.
 • Ik ben afgelopen week begonnen met ruimte vrij te maken op mijn website. Na jaren honderden artikelen mét foto’s geschreven en geplaatst te hebben, begint de boel best vol te lopen. Nou zit ik zeker niet aan mijn datalimiet, maar te veel data maakt een website altijd trager. Hoogtijd om wat oudere artikelen en foto’s te verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe.
 • Want ik heb nog héél veel ideeën voor nieuwe artikelen!
Februari 2021
 • Nou is dit best een klus en het kan dus gebeuren dat je in een artikel nog even een link tegenkomt naar een ander artikel dat niet meer online staat. In de komende week moeten die er allemaal uitgefilterd zijn.
 • Een andere flinke klus was het maken van de geboortequilt (zie voor fragmenten ervan de foto hieronder) voor kleindochter Laura. Het werkte op verschillende fronten niet mee (o.a. het Amerikaanse patroon dat best eenvoudiger had gekund…, stof die verkeerd gesneden werd (door mijzelf)…, garen dat niet goed stikte en weer uitgehaald moest worden…). De quilt had eigenlijk klaar zullen zijn vóór haar geboorte, maar het werd dus een maand na haar geboorte.

Februari weer

 • Februari was de maand van flinke temperaturen onder nul, een pak sneeuw en wat ijs. Maar ook de maand van flinke temperaturen boven nul, een voorjaarszonnetje en bloembollen, die toen de sneeuw weg was als de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond schoten.
 • Omdat fietsen op de racefiets niet ging in de week van het sneeuw- en ijsgebeuren en we toch wel in beweging wilde blijven, maakten we elke dag een flinke wandeling. En maakte ik sneeuwfoto’s, uiteraard. Omdat het sommige sneeuwdagen heel grauw en grijs was, en sommige dagen zonnig, leverde dat ook heel verschillende soorten foto’s op.
 • Mocht je het je afvragen, nee ik heb niet geschaatst (ik vond het ijs te dun) of gesleed (ik had helaas geen slee…). 😉
 • Doordat het weer mogelijk is om boeken bij de bibliotheek te lenen (van te voren een pakket bestellen) d.m.v. afhalen, hadden we twee keer ook een missie. Een keer het boekenpakket voor John ophalen en een paar dagen later die voor mij. Met daarin o.a. het boek De smaak van zoetzure dromen, een boek dat ik al heel lang wilde lezen.
Februari 2021
 • Omdat ik met kerst geen vrij heb kunnen nemen door een spoedklus en ik al vanaf september non-stop doorgewerkt had, was de sneeuw, in combinatie met dat John daardoor niet kon werken en thuis was, en de bibliotheekboeken die we in huis hadden, een mooi aanleiding om het die dagen wat rustiger aan te doen. Halve dagen werken afgewisseld met flinke wandelingen en fijne leessessies. Dat kun je ook wel terug zien in het aantal boeken dat ik las.
 • In februari 2021 las ik 23 boeken (waarvan 5 favorieten, en 2 om te corrigeren voor uitgeverijen).
 • Mijn plan om elke week iets te bakken ging deze maand ietsje beter, 3 van de 4 weken maakte ik iets lekkers (zie favorieten).
 • Nou, ook februari is voor mijn gevoel omgevlogen. Op naar maart! Fijn weekend alvast!

Februari 2021 favorieten

Boeken: Molly en het kattencafé – Melissa Daley; De winter voorbij – Isabelle Allende; Als je begrijpt wat ik bedoel – Marcel Lemmens; Het geheim van de survivaltocht – Ruben Prins; Jouw gouden toekomst – Louise Hay
Tijdschriften: Santé
Uitjes: Fietsen; wandelen in de buurt; boeken ophalen bij de bibliotheek… (meer zat er wederom niet in met de lockdown)
Gerecht
: Tweebonenstamppot; Indische rijsttafel (afgehaald)
Fruit: Mandarijnen, sinaasappels, peren
Bakken: Appel-rozijnencake; perentaart met amandelspijs en stroopwafel; appelflappen
Bloem/plant: Sneeuwklokjes, krokussen
Quote: Change doesn’t come from comfort

Wat is jouw mooiste highlight van februari 2021?

Groetjes, Giovanna

12 Reacties

 1. zegt:

  Mooi overzicht! En wat las je veel boeken! Goed gedaan!

  1. Dankjewel! 🙂

 2. Wat vliegt zo’n maand voorbij hè? Enorm leuk, die quilt, een heel uniek cadeau. Lijkt me ook echt heerlijk om mee bezig te zijn. Ik heb ook een drukke maand achter de rug, het hoogtepunt was voor mij wel dat ik de opleiding tot professional organizer afgerond heb.

  1. Nou inderdaad! De maand was zo om. Dankjewel! Jazeker, het is heerlijk om creatief bezig te zijn en te creëren. En dan vooral als ik er een ander blij mee kan maken. 🙂
   Wat fijn dat je opleiding afgerond is! In de dingen die je hier in je reacties deelde, maak ik op dat het een waardevolle opleiding was en je er veel aan gehad hebt.

 3. zegt:

  Wauw, 21 boeken. Lekker bezig. Die quilt vind ik fantastisch.

  1. Dankjewel! 🙂

 4. Leuk overzicht.
  Mijn quote van februari is een variatie op een gezegde:
  1 Kind kan meer vragen dan 10 volwassenen kunnen beantwoorden.

  1. Bedankt! Dat is een mooie quote! En helemaal waar! 😉

 5. Leuk zo’n overzicht hoor.
  Als je weer een perentaart hebt gebakken, bewaar je dan een puntje voor mij?

  1. Bedankt! Haha, zal ik doen!

 6. zegt:

  Heel mooi, die quilt! En leuk dat je de taart weer hebt gemaakt 😀

  1. Dankjewel! Ja dat is een blijvertje. 🙂

Reacties zijn gesloten.