zelfhulpboek
Boeken

Elke maand een zelfhulpboek

Met een flinke stapel ongelezen zelfhulpboeken, wordt het tijd voor een mooi plan om daar eindelijk eens doorheen te lezen. Voordat de stapel verder door blijft groeien met weer een nieuw zelfhulpboek. Zo heb ik bijvoorbeeld al vier boeken van Brené Brown liggen, maar er nog geen van gelezen. Ik ben dol op zelfhulpboeken, maar ze te lezen schiet er nog wel eens bij in. Of ik begin er wel in, maar lees er maar sporadisch een stukje uit. Daarom wil ik het komende jaar elke maand een zelfhulpboek lezen, en in die maand ook het betreffende boek uitgelezen hebben.


Ik kwam op dit leuke idee door de blog van Irene van Tussen mars en jupiter. Zij is op de eerste van deze maand begonnen met deze challenge. En wat denk je, toen ik ging kijken in mijn TBR pile, bleek ik precies twaalf zelfhulpboeken te hebben liggen om te lezen. Dus een goede reden om deze challenge ook aan te gaan. Omdat de maand augustus nog maar net begonnen is, en ik toch al bezig ben in Leven met wind mee van Jelle Hermus lijkt mij dat een mooie om mee te starten.

zelfhulpboek

Een jaar lang elke maand een zelfhulpboek

zelfhulpboek

Aan het einde van de betreffende maand plaats ik hier op mijn website de boekrecensie van het boek dat ik uit heb. Ook zal deze blog regelmatig updaten en als ik het boek gelezen heb een link naar de betreffende boekrecensie plaatsen.

Lees jij wel eens zelfhulpboeken?

Groetjes, Giovanna

12 Reacties

 1. Amelie van Writings by Amelie zegt:

  Ik las een tijdje geleden De edele kunst van not ginving a fuck en ik vond hem zeker wel goed! Vaak zijn bepaalde zelfhulpboeken pas goed voor mensen die in een bepaalde levensfase zitten en is dus niet ieder zelfhulpboek perfect voor iedereen. Bedankt voor het lijstje aan boeken die jij hebt liggen of al gelezen hebt. Ik haal er inspiratie uit!

  1. Dat is zeker zo, dat een boek in een bepaalde levensfase veel meer aan kan slaan dan in een andere levensfase. Zo heb ik wel eens een boek gekocht dat ik dan thuis vluchtig inkeek, waarna het in de kast belande. En ik het een paar jaar later ineens er weer bij pakte en het mij erg aansprak. Voor de edele kunst van… zit ik denk ik nog niet in de juiste fase, aangezien ik die nog steeds niet gekocht of uit de bieb geleend heb. 😉

 2. jeanine zegt:

  Wat leuk! Ik lees er op het moment geen maar ga binnenkort beginnen met de edele kunst of not givimg a fuck. Ik ben dol op dat soort boeken. Je kunt overal wel iets uitpikken en daardoor groei je alleen maar meer. Én ze zijn vaak ook nog eens ontzettend leuk en herkenbaar. Veel leesplezier:-)

  1. Naar de Edele kunst van not giving a fuck ben ik ook benieuwd! Wil ik volgend jaar gaan lezen, als deze stapel uit is.
   Ja precies, in elk boek zitten leerzame dingen waar je uit kan pikken waar jij iets aan hebt en waar je door kan groeien. Zo gaaf.
   Dankjewel!

   1. Lilian zegt:

    De edele kunst of not giving a fuck vond ik een heel goed boek! Hij moest alleen een beetje te vroeg terug naar de bieb (hij is maandenlang gereserveerd), maar misschien dat ik hem nog wel koop. Zo nuttig vond ik hem 🙂

    1. Dat ken ik haha, had ik met De Zeven Zussen, ook maandenlang gereserveerd, dus mag je niet verlengen. Maar ben nu wel héél benieuwd naar De edele kunst van…

 3. zegt:

  Leuk, ik ben heel benieuwd. Het boek van Jelle Hermus wil ook gaan lezen. En het boek Nooit meer te druk lijkt me ook heel interessant. Ik kijk uit naar je recensies!

  1. In Jelle Hermus ben ik al een goed stuk aan het lezen geslagen, vind het de moeite waard. Eind van de maand komt de recensie ervan online.
   Ik ben zelf ook heel benieuwd naar Nooit meer te druk en of een andere mindset of planning of wat dan ook daar verandering in zal kunnen brengen. Ik hou je via de recensies op de hoogte!

 4. zegt:

  Leuk initiatief! Ik ben van plan om vanaf 2020 elke maand minstens één non-fictie boek te lezen. Veel van de non-fictie die ik heb, zijn zelfhulpboeken, dus ergens doe ik ook mee.
  Dat boek van Ben Tiggelar wil ik sowieso lezen. Ik heb een paar van zijn artikelen en columns gelezen en ik ben echt fan van deze man!
  Geniet van deze boeken, het is een mooie stapel om te zien. Leuk om te bedenken dat er ontzettend veel levenslessen liggen opgestapeld daar 😉

  1. Leuk dat je vanaf 2020 ook iets soortgelijks gaat doen, door elke maand non-fictie zelfhulpboek te lezen. Ik ben heel benieuwd naar het boek van Ben Tiggelaar, ik heb ook wel eens een artikel van hem gelezen, en vond dat erg goed.
   Haha ja absoluut!

 5. Lilian zegt:

  Wat een leuke challenge! Zou ook iets voor mij zijn, maar ik probeer juist een beetje te minderen in zelfhulpboeken 😉

  Ik ben nu m’n Ikigai aan het vinden, dat boek heb ik al twee jaar liggen. Daarna Omdenken en het eerste boek van Jelle Hermus. Maar ben benieuwd naar jouw ervaring!

  1. Hihi dan kun jij beter een ‘Niet elke maand een zelfhulpboek’ challenge doen. Maar zonder gekheid, misschien wel om de maand een non-fictie boek lezen?
   Vond ik ook een mooi boek, Ikigai! Grappig dat jij dat ook hebt, dat zo’n boek soms wel twee jaar ligt te wachten om gelezen te worden.
   Omdenken vond ik ook goed, ligt een beetje in de lijn van Jelle Hermus denk ik. Zijn eerste boek wil ik ook nog graag lezen. Volgend jaar, want komend jaar zit ik qua zelfhulpboeken al volgeboekt.

Reacties zijn gesloten.