Een bijzonder jaar
Boekrecensies

Boekrecensie Een bijzonder jaar

Een bijzonder jaar is een bijzonder mooi boek met een bijzonder mooi verhaal, ik kan niet anders zeggen. Wachtende op de trein terug naar huis zag ik dit boek liggen bij Ako CS in Groningen. Ik was gelijk verliefd op de mooie omslag. En laat het nou ook een mooie roman zijn. Gedurende de twee uur durende treinreis kon ik niet meer stoppen met lezen en las ik al meerdere hoofdstukken uit.

Erfenis

In Een bijzonder jaar ontmoeten we Brett Bolinger. Ze is ziek van verdriet als haar moeder veel te jong overlijdt. Brett vraagt zich af hoe ze ooit zonder haar een weg door het leven moet vinden. Zonder haar moeder met wie ze zo hecht was. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, krijgt Brett, in tegenstelling tot haar twee broers, haar erfenis niet. Het gaat haar niet om het geld, maar hield haar moeder dan niet genoeg van haar? De enige verklaring die Brett krijgt is uit een brief die haar moeder haar naliet. Daarin geeft haar moeder uitleg en daagt haar uit. Haar moeder heeft een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener opschreef bijgevoegd. Als Brett deze doelen binnen een jaar bereikt, zal ze alsnog haar erfdeel ontvangen.

Geen tiener meer

Maar Brett Bolinger is ondertussen geen kind meer en de dromen van een tiener zijn anders dan die van een volwassen vrouw. Hoe kan haar moeder nou verwachten dat ze alle doelen van de lijst kan behalen? Al gauw blijkt dat haar moeder zelfs na haar dood weet wat goed is voor haar dochter en dat haar liefde voor Brett oneindig groot is. Brett wordt uit haar veilige leventje getrokken en ontdekt dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten.

Een bijzonder jaar

Conclusie

Lori Nelson Spielman heeft met Een bijzonder jaar een prachtig, ontroerend en hartverwarmend verhaal neergezet. Spielman daagt je als het ware uit naar je eigen leven te kijken en na te denken of jij jouw dromen wel najaagt. Hoe moeilijk, onmogelijk of onbereikbaar ze ook lijken.

Vreselijk

Een bijzonder jaar was een boek waarvan ik het vreselijk vond dat het uit was. Alsof je je beste vriendin kwijt bent. Ik ga het boek vast nog eens lezen!

Meer boekrecensies lees je hier.

Zou jij het durven om je leven om te gooien en je dromen na te jagen?

Groetjes, Giovanna