dip
Blog

In een dip? Zo kom je er weer uit!

Een dip hebben is vervelend, maar zoals de naam eigenlijk al zegt, duurt het maar even. Het is een dip, geen tijdperk. Maar, als je niet uitkijkt kan je er wel een eeuwigheid in blijven hangen. Met onderstaande tips zorg je dat dat niet gebeurt en je er gauw weer uit komt.

Tips tegen een dip

Of het nou gaat om een schrijfdip, een leesdip of een algehele dip, met deze tips kom je er snel weer uit.

Voelen

Zeg hardop tegen jezelf hoe je je voelt. Als je je gevoelens benoemt ontdek je wat er is en kun je er wat aan doen. Als je niet weet waarom je je zo voelt, kan het al gauw een loopje met je nemen.

Persoonlijk

Vat dingen niet persoonlijk op. Als iemand onvriendelijk reageerde of iets verkeerds heeft gezegd, realiseer je dan dat diegene het waarschijnlijk zelf ook niet makkelijk heeft en het niet zo bedoelde.

Even dippen mag

Mopper, klaag, zeur, wat nodig is. Even dippen mag, maar zorg dat je het slechts kort doet. 5 á 10 minuten is lang genoeg. Langer is alleen maar herhaling.

Schrijf het van je af

Schrijf in je dagboek of je bulletjournal, of schrijf een gedicht of songtekst (“I’ve got the blues, baby”). Schrijven lucht op. En door te schrijven, werk je aan je creatieve kant en stimuleer je tevens je brein tot positiviteit.

dip

Zoek afleiding

Ga iets leuks doen, alleen of met een vriendin samen. Even lekker uitwaaien op het strand, ontspannen onder de zonnebank of heerlijk lunchen in de stad. Het leidt je af en creëert tevens een toekomstige positieve herinnering.

Dankbaar

Schrijf vijf dingen op waar je dankbaar voor bent. Grote dingen zoals je gezondheid, of je familie of gezin. Maar ook de kleine, dagelijkse dingen. Dat de zon schijnt bijvoorbeeld. Of dat lieve berichtje dat een vriendin je laatst stuurde. Of een compliment dat je op je werk kreeg. Al op schrijvende kun je er vast wel meer dan vijf bedenken.

Ontspan

Lees een goed boek, kijk een leuke, grappige film. Of luister naar mooie muziek. Lekker ontspannende, of juist swingende dance music en even helemaal los gaan.

Schouders er onder

Maak de keus om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Haal drie keer diep adem en zeg hardop dat alles goed komt.

Superwoman

Bedenk je dat je geen superwoman hoeft te zijn. Je mag best moe en unhappy zijn af en toe. Daar heeft iedereen van tijd last van. Ook hoeft het allemaal niet perfect te zijn. Gewoon even de boel de boel laten werkt heel ontspannend.

Heb jij nog aanvullende anti-diptips?

Groetjes, Giovanna

Dit artikel verscheen eerder, in iets andere vorm, op Your Own Style Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.