tips

Naast dat ik als schrijver boeken, blogs, artikelen en content voor mijn website en social media schrijf, lever ik via Over Schrijven Gesproken ook verschillende diensten. Zo werk ik al een paar jaar als tekstschrijver, content creator en redacteur en heb ik honderden zakelijke teksten en social media posts geschreven en geredigeerd. Maar ook voor schrijfcoaching of manuscriptbegeleiding kun je bij mij terecht.


Schrijfcoaching

Het kan gebeuren dat je vast komt te zitten in je verhaal, misschien zelfs dat je een writers block hebt of dat je de structuur van je verhaal maar niet goed krijgt. Misschien wil je eens van gedachten wisselen en samen brainstormen over je verhaal? Wat je coachingsvraag ook is, in individuele coachingsessies help ik je verder. Vooraf stellen we samen een plan op waar in staat wat je coachingsvraag is of coachingsvragen zijn, wat je wil leren en hoe ik je daarbij kan helpen.

Manuscriptbeoordeling

Wil je een manuscript door mij laten beoordelen? Ook dat kan. Je ontvangt na beoordeling van je manuscript van mij een leesrapport (2 tot 4 A4’tjes) met daarin feedback en advies. Deze zullen o.a. gaan over de stijl, de structuur, je personages en de titel. Met dit rapport kun je zelf aan de slag gaan. Welke aanpassingen je gebruikt bepaal jij zelf.

Manuscriptbegeleiding

Je manuscript is af, maar het lukt niet om het uitgegeven te krijgen. Of je wilt het naar een hoger niveau tillen voor je het naar een uitgever stuurt. Dan is manuscriptbegeleiding zeker iets voor jou. Naast de beoordeling van je manuscript (zie ook Manuscriptbeoordeling hierboven) krijg je ook begeleiding over hoe je er mee aan de slag kunt gaan. De begeleiding kan uit één of meerdere persoonlijke gesprekken bestaan, afhankelijk van wat jij nodig hebt. In die gesprekken komt de feedback uit het leesrapport aanbod, hoe jij ermee aan de slag kunt en waar jij tegen aanloopt.


Schrijven in opdracht

Wil je dat ik een tekst, een column, een blog of een artikel voor je schrijf? Dat kan! Wekelijks schrijf ik voor meerdere vaste opdrachtgevers blogs, webteksten of webartikelen. Maar er is zeker ruimte voor nieuwe opdrachten erbij. Een tekst is maatwerk, een blog is anders dan een zakelijk artikel, daarom zijn mijn prijzen ook maatwerk. Neem contact met mij op om te overleggen.
Indien er veel research voor de tekst gedaan moet worden is dat geen enkel probleem, uiteraard rekening ik dan wat meer, afhankelijk van de tijd die ik bezig ben. Vooraf bespreken we samen hoeveel werk het is en wat de prijs zal zijn.

Redactiewerk

Elke geschreven tekst heeft een boodschap. Of het nu gaat om een reclametekst, een column, een blog, een scriptie of een manuscript, je wil er iets mee overbrengen. Uiteraard wil je dan niet dat je tekst vol fouten of hiaten zit, of dat de boodschap niet overkomt. Je kunt je tekst door mij laten nakijken en corrigeren. Ook kan ik stukken voor je herschrijven, het zogeheten ghostwriting, om je te helpen de tekst beter te laten lopen.
Naast een breed repertoire als tekstschrijver, heb ik ook als redacteur gewerkt bij een online magazine.
In mijn werk als corrector/persklaarmaker kijk ik complete manuscripten na voor diversen uitgeverijen.
Wil jij er zeker van zijn dat jouw tekst goed geschreven is, of wil je hulp bij het verbeteren van je tekst? Neem dan contact met mij op.

Tekstredactie is mogelijk voor elk soort tekst.

Eenvoudige tekstredactie bestaat uit het nalezen van de tekst en het geven van eventuele correcties op fouten. Als eenvoudige tekstredactie niet voldoende blijkt voor de tekst zal ik in overleg in grote lijnen suggesties geven zodat je er eerst zelf nog eens goed naar kijkt. Of ik schakel in overleg over naar uitgebreide tekstredactie.
Uitgebreide tekstredactie, met name voor manuscripten, ook wel persklaarmaken genoemd, bestaat naast het nalezen en corrigeren, uit het geven van suggesties op niet lopende stukken en, indien gewenst, uit het herschrijven van stukken.

Schrijven in opdracht

Content creation

Ook op social media wil je goed voor de dag komen met pakkende teksten. Maar weet je niet wat je wil zeggen bij die ene foto, of weet je wel wát je wil zeggen maar niet hóe? Ik schrijf in opdracht ook teksten voor social media accounts. Dit doe ik op basis van een abonnement. Zo schrijf ik elke maand voor een aantal bedrijven en ondernemers een veelvoud van teksten, die zijzelf kunnen plaatsen. Ook kan ik ze, tegen een meerprijs, voor je plaatsen.

Quick scans website

Je website is je visitekaartje. Daarmee laat je zien wie je bent, waar je voor staat en wat je kunt. Wil je weten of jouw website de professionele uitstraling heeft die je graag zou willen? Laat mij dan een quick scan maken van je website. Ik neem je website onder de loep en stuur je een rapport met de plus- en minpunten en bovenal met verbeterpunten waar je mee aan de slag kunt.
Bij de quick scan let ik o.a. op:

  • Spelfouten
  • Contradicties
  • Leesbaarheid
  • Layout en stijl
  • Eenheid in berichten
  • Of de boodschap die je wil brengen overkomt
  • Gebruik van foto’s
  • Herkenbaarheid en bereikbaarheid

Prijzen zijn maatwerk, ieder manuscript is anders, elk geschreven tekst is anders en elke auteur en coachingsvraag is anders. Wil je meer weten, een offerte aanvragen, of mij direct inhuren? Neem dan contact met mij op. Dit kan via het contactformulier of door een mailtje te sturen naar info@overschrijvengesproken.nl .

Over Schrijven Gesproken, KvK nr. 70567913

logo