jackie van laren
Blog

Deze boekenseries wil ik uitlezen in 2019

Vroeger was ik niet zo’n boekenserie lezer, ik las liever op zichzelf staande boeken. Maar soms kom je een serie tegen die je zo aanspreekt dat je er toch in begint. Dat heb ik het afgelopen jaar met een paar series gehad, het eerste deel van gelezen en ze smaken zeker naar meer. Komend jaar wil ik er de volgende delen van lezen. Benieuwd in welke series ik begonnen was, en uit wil lezen in 2019? Lees dan gauw verder.
Napolitaanse serie – Elena Ferrante

Inhoud: Deze vierdelige boekenserie gaat over de vriendinnen Elena en Lila die zich afspeelt in Napels. Elk deel besloot een deel van hun leven.

Deze stond al een tijdje op mijn wil-ik-lezen-lijst en afgelopen zomer in deel 1 begonnen. Het is geen luchtige materie en om goed in het verhaal te zitten moet je eigenlijk alleen dit lezen. Maar aangezien ik vaak meerdere boeken tegelijk lees, blijven nadat ik De Geniale vriendin uit had, deel 2 en deel 3 al even onaangeroerd op mijn nachtkastje liggen. John heeft ze ondertussen wel alle drie al uit en krijgt met Kerst deel 4. J Hoogtijd dat ik in deze prachtige serie ook verder ga lezen.

boekenserie
I heart serie – Lindsey kelk

Afgelopen najaar deel 1, Ik hou van New York, gelezen en nu bezig in deel 2, Ik hou van Hollywood. Echt een leuke boekenserie van heerlijke feelgood romans. Lindsey Kelk schrijft leuk, vlot en grappig. En de hoofdpersoon is schrijfster, dus een extra leuke bijkomstigheid.

Inhoud: Angela Clark vlucht na een drastische relatiebreuk van hometown Londen naar New York. Ze raakt verknocht aan New York en al gauw heeft ze er vrienden gemaakt. Via een van hen krijgt ze een baantje bij een tijdschrift. Voor dat tijdschrift reist ze in deel twee naar Hollywood. In volgende delen doet ze Las Vegas, Parijs en Londen aan.

boekenserie
De Miss-serie –  Astrid Harrewijn

Inhoud: Een leuke serie over drie vriendinnen, met in elk boek een andere vriendin in de hoofdrol.

Van deze serie heb ik het eerste deel, Miss Communicatie, en het tweede deel, Miss Match gelezen. Heel leuk, allebei. Hoogtijd dat ik het derde en laatste deel, Miss Verstand, ga lezen.

astrid harrewijn
Vallen en Opstaan – Jackie van Laren

Van Jackie van Laren heb ik deze serie met twee delen nog liggen om te lezen. Ik ben er nog niet in begonnen, maar heb de boeken wel al in huis. Komend jaar maar nodig in beginnen dus.

boekenserie

Als je mij volgt op Hebban of Goodreads kun je de voortgang volgen. Leuk om daar ook te connecten!

Welke boekenserie ben jij aan het lezen?

Groetjes, Giovanna 

8 Reacties

 1. zegt:

  Wat een leuk overzicht en zo te zien heb je genoeg mooie boeken te lezen in 2019 🙂 Ik ken de series allemaal nog niet, maar vooral de boeken van Jackie van Laren lijken me heel mooi. Daar ben ik wel benieuwd naar.
  Ik lees zelf eigenlijk niet zo vaak series, maar heb wel een stapel mooie boeken die ik graag in 2019 wil lezen.

  1. Grappig dat je ook niet zo vaak series leest. Ik ben nog niet zo ver in die van Jackie van Laren om er al een mening over te kunnen hebben, maar ik geloof dat hij wel heel leuk is.
   Leuk dat je al een stapeltje boeken hebt liggen die je dit jaar wil gaan lezen! Altijd fijn om zo een volgend boek te kunnen pakken als je klaar met een bent.

 2. Leuke series heb je uitgezocht! Het eerste deel van Miss Communicatie heb ik ook gelezen en die smaakt bij mij ook zeker naar meer! De series van Jackie van Laren en het boek I heart New York liggen bij mij ook klaar om gelezen te worden! Die Napolitaanse romans ken ik niet, maar ziener wel interessant uit!

  1. Dankjewel. Leuk dat je een aantal ook al gelezen hebt of klaar hebt liggen om te lezen. Veel leesplezier alvast!

 3. zegt:

  Wat een mooie boekentips! Ik wil graag de kroniek van de Cazelets gaan lezen.

  1. Klinkt ook leuk, die ken ik nog niet. Ga ik straks eens even opzoeken.

 4. zegt:

  Leuke series! Op dit moment ben ik The hunger games aan het lezen. Het laatste deel vind ik alleen iets minder leuk, maar ik ga m’n best doen hem deze week uit te lezen.

  1. The hunger games heb ik ook veel over gehoord! Jammer wel dat het laatste deel wat minder leuk is. Succes met uitlezen ervan!

Reacties zijn gesloten.