Antwerpen Grote Markt
Blog

December 2023 | een overzicht

We zitten alweer aan het einde van de maand, dus is het tijd voor een nieuw maandoverzicht. Met korte steekwoorden, mooie foto’s, grappige momenten, highlights en meer. Voor mijn gevoel is de maand (en het jaar ook overigens) omgevlogen. Benieuwd hoe december 2023 was? Je leest het in deze blogpost.

December 2023 in steekwoorden:

 • Eigenlijk nog net in november (de 30e, maar toen stond het maandoverzicht van november al online) ging ik met Shirley naar The Friends Experience. The One in Amsterdam. We hadden gereserveerd voor het tijdslot om half elf. Helaas bleek het nog niet open vanwege een technische storing. Waarschijnlijk tegen de middag gefixt. Dus wij gezellig de stad in voor een warme chocomelk met wat lekkers. Het was behoorlijk winters koud, dus die warme chocomelk ging er goed in. Bij terugkomst bleek het nog niet verholpen, dus zijn we nog ergens anders even gaan lunchen. Om half twee konden we erin en het was zeker een experience. Zo leuk om op de (verscheepte) set van de tv-serie Friends rond te lopen. In de stoelen van Joey en Chandler te gaan zitten (in hun koelkast te spieken) en even te tafelvoetballen in hun keuken. En aan de keukentafel en op de bank van Monica en Rachel te zitten. En natuurlijk in Central Perk. We hebben veel gelachen en gekletst. Een geslaagd dagje Amsterdam!

Friends

december 2023
 • Adventskalender van Rituals. Mezelf cadeau gedaan als kerspakket. (Dat is namelijk een klein nadeel van zelfstandige zijn, je hebt geen baas die je een kerstpakket geeft…)
 • Adventskalender van Pickwick, gekregen met Sinterklaas.
 • En natuurlijk had ik mijn eigen adventskalender: de Over Schrijven Gesproken digitale adventskalender. Met elke dag een schrijf- of leesgerelateerd cadeautje voor iedereen die zich daarvoor aangemeld had. Het was weer een groot succes getuige de vele leuke en enthousiaste reacties!
 • Sinterklaas vieren dus, heel klein, met z’n tweetjes.
december 2023
 • Naar de bioscoop (sinds jaren). Sinds corona uitbrak en er telkens lockdowns en maatregelen waren, zijn we niet meer naar de bioscoop geweest. Toen het weer mocht kwam het er niet van of waren we zelf verkouden (nee, geen corona). En we wilden toch ook niet zitten snotteren en hoesten in een bioscoopzaal…
 • Kerstboom opzetten. Altijd leuk!

Antwerpen

december 2023
 • Dagje Antwerpen; kijken naar de cyclocross en naar de kerstmarkt. Of althans naar een van de zeven pleinen waar de markt was. We waren behoorlijk moe eind van de dag van het lopen van de auto, door de Sint-Annatunnel, naar de linkeroever waar de cross zich bevond, bij de jachthaven. Vervolgens was het daar een paar uur rondlopen en kijken, en daarna de hele wandel weer terug naar het centrum. Al met al een wandeling van bijna 10 kilometer. Dus na even op de Grote Markt in kerstsfeer gelopen te hebben en een koffietje mét gedronken te hebben, vonden we het wel mooi geweest. Nog even prachtig de zon onder zien gaan bij de Schelde en toen weer terug naar Den Haag gereden.
 • Uit eten op kerstavond. Eerste kerstdag gezellig met z’n tweetjes en tweede kerstdag bij ons thuis met alle kinderen, aanhang en kleinkinderen. Een tapaskerstdiner waarvoor ieder wat gerechtjes meenam. Genieten!
kerst 2023

Blogs in december 2023:

december 2023

Kerstboeken lezen

Ik begon veel te laat dit jaar met kerstboeken lezen. Het was me gewoon even ontschoten en zoals gezegd vloog de maand (en het jaar) om. Tot ik een mailtje kreeg van A.W. Bruna of ik interesse had in twee kerstboeken als recensie-exemplaar. Dat had ik zeker. Na ontvangst van Kerstmis in de Schotse Hooglanden (e-book) en Wat ik wil voor kerst (papieren boek) begon ik meteen te lezen. En wist ik dat het tijd werd ook voor een nieuwe blogpost met kerstboeken.

Dus bedacht ik vervolgens dat het dan wel zo leuk was om toch minstens meer kerstboeken te lezen dit jaar. Ik had nog een kerst-Baantjer liggen, dus die las ik, plus nog een paar kerstverhalen als e-book. Toen ik op Instagram een review zag van het boek De kerstboekenwinkel, vroeg ik die nog gauw voor kerst en begon er op kerstavond aan. Ik heb het boek nog nét niet uit, en al moet ik tot oudjaarsavond middernacht door lezen, ik zal het uitlezen nog dit jaar, haha.

Kerstboeken gelezen deze maand:

 • De kerstboekenwinkel (Happy Ever After #4) – Jenny Colgan
 • Kerstmis in de Schotse Hooglanden – Donna Ashcroft
 • Wat ik wil voor kerst – Catherine Walsh
 • De Cock en het lijk in de kerstnacht (Baantjer #3) – A.C. Baantjer
 • De matchmaker – Marijke Vos
 • Tussen de regels – The Feelgood Five
 • Een koude kerst – Vi Keeland & Penelope Ward
december 2023

Quote:

Appreciate where you are in your journey. Even if it’s not where you want to be. Every season serves a purpose. – unknown

Uitjes in december 2023:

 • The Friends Experience Amsterdam
 • Royal Christmas Fair Den Haag
 • Cyclocross Antwerpen
 • Kerstmarkt Antwerpen
 • Bioscoop
 • Kerstmarkten tuincentra
 • Optreden van het koor Yoik
van alles

Dit was het laatste maandoverzicht en laatste blogpost van dit jaar! Volgende week het jaaroverzicht 2023 met van elke maand de twee mooiste, bijzonderste of grappigste foto’s!

Wat is jouw mooiste highlight van december 2023?

Groetjes, Giovanna

9 Reacties

 1. Zo leuk deze foto’s vooral de kerst decoratie vind ik leuk.

 2. Wat een leuk overzicht van de maand! De Kerstboekenwinkel van Jenny Colgan vond ik ook zó’n leuk kerstboek 🙂 Heerlijk die sfeer van zo’n boekwinkel 😉

  1. Dankjewel! Boeken over boekwinkels zijn altijd leuk, hè.

 3. Wat heb je lekker veel uitjes gehad. Klinkt als een volle maand. Ik ben benieuwd naar je jaaroverzicht.

  1. Ja best wel, vandaar dat de maand omvloog denk ik haha.

 4. Hedwig zegt:

  Leuk om te lezen dat je naar de cross in Antwerpen bent geweest. Geweldige sfeer bij een cross. Wij hebben er ook al diverse gezien! Fijne oud en nieuw en een mooi 2024

  1. Leuk dat je ook regelmatig bij een cross gaat kijken, zeker een heerlijke sfeer, en leuk om het spektakel van dichtbij te kunnen zien i.p.v. op tv.
   Jij ook een hele fijne jaarwisseling en een mooi 2024 met heel veel schrijfplezier!

 5. Je hebt heel wat leuke uitjes gehad deze maand. Fijn ook om te lezen dat je een leuke Kerst hebt gehad!

  1. Dankjewel, was zeker fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.