december 2021
Blog

December 2021 | een overzicht

Het is alweer het einde van de maand, wat betekent dat het weer tijd is voor een maandoverzicht. December was koud en nat, en niet alleen het weer maakte een ommekeer. Toch bracht de maand ook mooie dingen, nieuwe dingen en onverwachte dingen. Wat deze maand verder te bieden had, lees je in deze blog.


December 2021

 • Het lijkt alweer heel lang geleden (vind ik in ieder geval), Sinterklaas. De eerste van de feestdagen in december. We vierden het niet echt, maar hadden wel ’s avonds onder het genot van een banketstaaf en pepernoten een paar kleinigheidjes voor elkaar.
 • Het weer was best grimmig deze maand, koud, nat en veel storm. Wat toch wel betekende dat het over het algemeen binnenblijfweer was. Neemt niet weg dat ik toch best gewandeld en gefietst heb deze maand. Maar de meeste van de tijd kwam ik dan wel nat en verkleumd thuis… Is het altijd voor de lente?!
 • Wat ook grimmig was, was dat de week voor kerst met spoed een lockdown kwam. En ondanks dat ik dit al een half jaar of voorspeld had, kwam het toch wel even hard binnen. En het nare gevoel dat dit echt nooit ophoudt… Maar goed, na twee dagen had ik dit nare gevoel gelukkig wel weer van mij af weten te schudden en de houding van ‘we maken er maar het beste van’ weer opgepakt.
 • Dus helaas ook dit jaar weer geen kerstmarkten, niet uiteten met kerst en wederom online kerstinkopen doen.
 • Gelukkig zorgt de kerstboom en kerstversiering in huis toch voor een kerstsfeer.
december 2021
 • Maar evengoed had ik een minder ‘het is bijna kerstmis’ gevoel dan andere jaren. Lag dat aan mij of hebben meer mensen dat?
 • Wat wel fijn was en voor veel afleiding zorgde was dat ik het lekker druk met mijn werk had. Heel veel leuke schrijfklussen, en redactiewerk, met weer hele mooie boeken om te corrigeren en te persklaarmaken, en een nieuwe coachingsklant erbij.
 • Ook werd ik aangenaam verrast met een pakketje via de post van een opdrachtgever, met daarin o.a. het prachtige boek waar ik de redactie van heb mogen doen.
december 2021
 • Alweer bijna 1 jaar geleden (op 1 januari is het precies 1 jaar) startte ik met de 365 schrijftips mailing. Heel gaaf de enorme hoeveelheid aanmeldingen voor deze dagelijkse dosis schrijfinspiratie, en nog gaver alle positieve, leuke, lieve en soms zelfs ontroerende reacties die ik van veel van de ontvangers kreeg. Soms doordat een mailtje iemand net dat duwtje in de goede richting gaf om verder te gaan met schrijven. Soms omdat een schrijfmailtje iemand net de bevestiging gaf die diegene nodig had. En soms omdat iemand tot het schrijven van een emotioneel verhaal kwam dat er echt uit moest, en eruit kwam door de motivatie van een schrijfopdracht. En veelal omdat de ontvangers van de mail zich gemotiveerd en geïnspireerd voelden en heel veel leerden van de tips. De 365 schrijftips mailing is dan ook zeker een blijvertje en gaat in het nieuwe jaar gewoon door. Hou jij ook van schrijven, kun je wel wat extra inspiratie gebruiken en wil je je graag verder ontwikkelen met schrijven? Dan is deze mailing zeker ook iets voor jou. En t/m 31 december kun je je er nog voor inschrijven voor de speciale actieprijs. Klik hier voor meer informatie en inschrijving.
 • Tot slot zou ik zeggen: een heel goede jaarwisseling en op naar een heel mooi, gelukkig en gezond nieuwjaar! Dat het veel hoop, voorspoed (op alle gebieden), eenheid en vrede mag brengen voor iedereen. En veel lees- en schrijfplezier natuurlijk. 😊
december 2021

December 2021 favorieten

Boeken: Middernacht bibliotheek – Matt Haig; Kerstlied in proza – Charles Dickens; Reddend zwemmen – Rob van Essen; De Cock en de dood van een engel – Baantjer; Keukenkronieken – Nigel Slater; De eekhoorntjesaffaire – Marijke Vos
Ochtendroutine: Meditatie (Headspace), affirmaties, dagplanning doornemen, koffie en aan de slag 😊
Uitjes: Fietsen; wandelen in de buurt; fietsen in Zeeland; met mijn moeder naar de kerstshow in het tuincentrum, een waar uitje in deze tijd, en gelukkig nog voor de lockdown kwam, dus tevens voorlopig het laatste uitje…
Fijn om te doen:
kerstboom optuigen en het huis in kerstsfeer brengen
Gerecht: homemade high tea op eerste kerstdag
Bakken: appelflappen, eimuffins, miniappeltaartjes van bladerdeeg
Quote: If it were easy, everyone would do it – unknown

Wat is jouw mooiste highlight van december 2021?

Groetjes, Giovanna

8 Reacties

 1. Je had mooi weer in Zeeland dat is je gegund! Mooi cadeautje ook wat je toegestuurd krijgt. Hier wilde de kerstsfeer ook niet, normaal geniet ik al van kerstspullen bij de kringloop maar zelfs dat lukte niet. En dan weer lockdown het viel mij rot op mijn dak omdat ik het niet verwacht had. Wel een beperkt aantal mensen bij elkaar maar niet alles weer dicht.

  1. Dankjewel! 🙂 Ja precies, dat je anders al kon genieten en een kerstgevoel kreeg van spullen in een (kringloop)winkel, maar dit jaar niet… De lockdown kwam harder aan deze keer, bij iedereen denk ik.

 2. zegt:

  Ja, het kerstgevoel was dit jaar ook minder bij mij, maar we hebben het wel heel leuk gevierd en ik kijk er blij op terug. Fijn dat je er even tussenuit bent, lekker opladen voor het nieuwe jaar. Een hele mooie jaarwisseling gewenst x

  1. Fijn dat je evenwel leuke kerstdagen hebt en er met een goed gevoel op terugkijkt.
   Dankjewel, ja was fijn!

 3. zegt:

  Hier ook véél minder dan anders het kerstgevoel. Ik had zelf het idee dat ook meespeelde dat het dit jaar in het weekend viel. Geen extra ‘gekke’ dagen dus o.i.d.
  Ik wens je een fijne ‘break’ deze week. Lekker even bijkomen!

 4. zegt:

  De lockdown kwam hier ook ongelofelijk binnen. Vooral omdat ik momenteel werk in een niet essentiële winkel. Toch heb ik het geprobeerd wat los te laten en te genieten van de feestdagen.

 5. Ik moet zeggen dat de lockdown hier ook wel binnenkwam. Ik was die zaterdag aan het werk en had in de ochtend geen nieuws gekeken. Diverse klanten zeiden al dat er wellicht een lockdown kwam dus we waren best in shock. Eigenlijk staan we er nu min of meer hetzelfde voor als een jaar geleden, althans, zo voelt het, ondanks de vaccinaties!

 6. zegt:

  Fijn om er toch even uit te zijn met z’n tweetjes! Geniet er nog maar van. Waar zitten jullie ergens?

Reacties zijn gesloten.