December 2020
Blog

December 2020 | een overzicht

Met het naderen van het einde van de maand is het weer tijd voor een maandoverzicht. December 2020 was voor mij een maand waarin ik (ondanks de maatregelen) uitkeek naar de feestdagen en toch even flink moest slikken toen we weer in lockdown gingen iets meer dan een week voor kerst. Hierover en over andere dingen, highlights, nieuwtjes, mijlpalen en favorieten vertel ik je in deze blog.


December 2020

 • Sinterklaas vieren we altijd gezellig met z’n tweetjes, dus voor ons was het niet anders dan andere jaren. We doen nooit veel aan Sinterklaas, zijn meer kerstvierders, maar een beetje Sinterklaas is toch altijd wel leuk. Gewoon met wat cadeautjes, pepernoten en een stuk banketstaaf is het voor ons een prima ‘pakjesavond’.
 • Ondanks dat het er al maanden aan zat te komen vond ik het toch wel even slikken toen we halverwege deze maand weer in een lockdown gingen. Omdat ik toch al vanuit huis werk, maakt het wat dat betreft voor mij geen verschil. Het was puur op emotioneel vlak. Dat het voelde alsof we een flinke stap achteruit maakten in de weg terug naar het ‘normaal’ en dat de kans op ‘het virus verslaan’ juist weer mijlen ver van ons vandaan is komen te liggen. Ik was er even echt door van slag, maar besloot toen weer de (positieve) schouders eronder te zetten en te doen wat we kunnen doen en hoop te blijven houden op dat het weer goed komt.
 • De kerstdagen van 2020 liggen weer achter ons. De kerst die zo anders werd dan anders, voor iedereen. Ik hoop dat je ondanks alles toch fijne dagen hebt gehad. Wij hebben verdeeld over 3 dagen (met tussenpozen) onze kinderen en kleinkinderen over de vloer gehad voor een kerstdiner of -brunch. Jammer dat we niet – zoals anders – met z’n allen bij elkaar konden zijn, maar we zijn heel blij dat dit zo toch mogelijk was, met nooit meer dan 3 volwassenen tegelijk op visite.
logo
December 2020
 • Zoals ik vertelde in het overzicht van november, heb ik sinds vorige maand een nieuw logo. Door het nieuwe logo werd het natuurlijk ook tijd voor nieuwe visitekaartjes. De vraag van Drukwerknodig.nl eind november of ik hun visitekaartjes wilde testen kwam dan ook als geroepen! Dus ik ging aan de slag. Het maken van de visitekaartjes is echt heel eenvoudig en je kan kiezen voor een standaard ontwerp of geheel je eigen ontwerp maken. Ik deed een combinatie daarvan. En, zoals je op mijn visitekaartjes kunt zien, kan je er ook je foto aan toevoegen. Ze hebben heel veel leuke andere artikelen ook, zoals posters, stickers, muismatten, flyers, fotoalbums en zelfs agenda’s. Het is dat ik al een (hele mooie) planner voor het nieuwe jaar heb gekocht… Maar wie weet ontwerp ik volgend jaar voor 2022 wel mijn eigen agenda. 😊
December 2020
 • De maand december stond bij mij vooral in het teken van de adventskalender, die ik dit jaar voor het eerst maakte via de mail verstuurde. De kalender bevatte elke dag een cadeautje voor iedereen die van schrijven houdt. Hier kwamen zo veel enthousiaste, lieve en leuke reacties op, dat dit er komend jaar zeker weer gaat komen! Dus mocht je het gemist hebben? Volgend jaar nieuwe kans!
 • De maand december stond voor mij ook in het teken van handwerken voor het kindje van mijn zoon dat in januari geboren gaat worden. Een meisje en het vierde kleinkind voor mij en John. Voor alle kleinkinderen heb ik een geboortequilt gemaakt, dus ook voor de nieuwe spruit.
 • Kort voor kerst kreeg ik de vraag of ik tijd had voor een spoedklus: het corrigeren van de biografie van Kamala Harris, de vicepresident Joe Biden. Ook al betekende dat met kerst gewoon doorwerken, daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Het boek moet in de winkel liggen voor de inauguratie van de president op 20 januari 2021.
 • In december 2020 las ik 15 boeken (waarvan 6 favorieten). Een van die 15 was dus bovenstaand boek dat binnenkort uitkomt, en die ik las en corrigeerde als redacteur voor een uitgeverij. Met de boeken die ik deze maand las komt het totaal aantal boeken dat ik in 2020 las uit op 227.
December 2020
de kerstboom | kerstboompizza | banketstaaf met Sinterklaas | aan het kerstdiner
nog meer van de kerstboom 😉 | kerstdecoraties | middagwandeling
 • Over een paar dagen begint het nieuwe jaar, dus alle oude klussen zijn veelal afgerond. Een aantal nieuwe klussen, projecten en coachingstrajecten met nieuwe coachingsklanten staan al op de planning. Super leuk! Maar ik heb zeker nog ruimte en tijd heb voor nieuwe klussen, nieuwe klanten en nieuwe cursisten. Dus ben je op zoek naar een schrijfcursus om je als schrijver verder te ontwikkelen, of naar iemand die met een scherpe blik naar je manuscript kijkt, neem dan contact met mij op! Of misschien ben je nu eindelijk met je boek bezig omdat je meer tijd hebt om te schrijven, en loop je tegen dingen aan of ben je misschien wel helemaal vastgelopen. Met schrijfbegeleiding maken we samen een plan om je weer op weg te helpen en te zorgen dat je boek afkomt en coach ik je door het proces heen.
 • Voor het nieuwe jaar ben ik de afgelopen tijd ook druk bezig geweest met iets heel leuks! Zo start het nieuwe jaar met een super gave mailing voor iedereen die graag schrijft en wel wat inspiratie en motivatie kan gebruiken. De 365 schrijftips mailing zorgt voor een dagelijkse dosis inspiratie, motivatie, schrijftips en leuke schrijfoefeningen (die je ook nog op mag sturen voor feedback). En dat ook nog voor een superkoopje om het onzekere jaar 2021 toch mooi van start te gaan. Kijk vooral even hier en meld je dan aan om vanaf 1 januari de mailtjes in je mailbox te ontvangen!
 • Nog een paar dagen en dan is het alweer tijd voor de jaarwisseling. Maar ook Oud & Nieuw zullen dit jaar anders zijn dan anders. Zonder feestjes, zonder vuurwerk, zonder vreugdevuren, zonder Nieuwjaarsduik. Niet dat ik persoonlijk aan een van deze dingen deelnam, maar er naar kijken was ook altijd al leuk.

Benieuwd naar mijn jaaroverzicht van dit – op z’n zachts gezegd – bijzondere jaar? Je leest het hier. En hier lees je wat mijn 20 meest favoriete boeken in het afgelopen jaar waren.

December 2020 favorieten

Boeken: Jan Rap en z’n maat – Yvonne Keuls; De Kerstquilt – Jennifer Chiaverini; Kerst met Evie – Nicola May; Villa Esperanza – Greetje van den Berg; Krachtboek voor vrouwen – Louise Hay; The Big Leap – Gay Hendricks
Tijdschriften: Santé, Schrijven Magazine, Libelle en Libelle Lekker
Uitjes: Fietsen; wandelen in de buurt (meer zat er niet in met de lockdown)
Gerecht
: Gourmetten
Bakken: Oliebollen en appelflappen (op 31-12 ga ik die, zoals elk jaar, bakken); kerstboompizza
Bloem/plant: Kerstboom 😊
Quote: The better we get, the better we want to be – Gay Hendricks

Mijn zakelijke doelen voor januari

 • Schrijfboek afmaken en uitbrengen;
 • Webshop maken en heel veel gave dingen toevoegen;
 • E-book Herschrijfgids afmaken;
 • Mails met schrijftips versturen (ik kijk er al naar uit!).

Wat is jouw mooiste highlight van december 2020?

Groetjes, Giovanna

6 Reacties

 1. Heel herkenbaar wat je schrijft over dat emotionele aspect van de lockdown. Hoewel ik ‘blij’ was (en ben) dat ze nu eindelijk eens voor wat strengere maatregelen gingen, voelde het wel als een enorme stap terug in de tijd. Wat mij betreft hadden ze dit dan ook eerder mogen besluiten. Maar ja, dat is natuurlijk allemaal achteraf. Laten we hopen dat de maatregelen nu resultaat laten zien.

 2. zegt:

  Prachtig overzicht van dit veelbewogen jaar. Mooie klussen ook en doelen die je voor jezelf hebt opgesteld!

 3. zegt:

  Wat een toffe klus dat je die biografie mocht corrigeren! Enne: fijne jaarwisseling gewenst alvast 🙂

 4. Ook en mooie maand dus. En 15 boeken pff dat red ik niet!
  Mijn highlight van december waren er 3: Mijn vaders eindelijk weer eens zien, kerststallenroute rijden en een aantal dozen hele mooie boeken ophalen.

 5. zegt:

  Volgens mij heb je er ondanks alle maatregelen nog best een positieve maand van gemaakt. Het met z’n allen bij elkaar zijn heb ik tijdens de feestdagen ook wel gemist, maar net als jij heb ik er maar het beste van gemaakt. Succes met de laatste klussen van dit jaar en een fijne jaarwisseling alvast.

 6. zegt:

  Wat mooi om dit overzicht weer te lezen! Het lijkt erop dat december erg productief voor je was! Wat je schrijft over de lockdown herken ik wel, voor mij geldt dat precies hetzelfde. En toen ik eenmaal hoorde dat fysiotherapeuten wel gewoon door mochten gaan, vond ik het al een stuk minder erg 😉 Ik wens je nog een paar goede dagen en alvast een gelukkig 2021!

Reacties zijn gesloten.