perfecte planner
Blog

De perfecte planner

Ik hoop dat ik hem gevonden heb, de perfecte planner. Een planner waar ik zowel mijn werk-, schrijf- als privéafspraken in kwijt kan. En waar daarnaast ook ruimte is voor to-do-lists en notities. Na de afgelopen jaren verschillende gebruikt te hebben, waaronder mijn eigen ontworpen te hebben als bullet journal, kwam ik eind dit jaar toch wel tot de conclusie dat ze niet voldoen, of te veel werk zijn om te maken of bij te houden. Dus toch maar op zoek naar een nieuwe planner.


Mijn eerste planner

In 2017 begon ik behoefte te krijgen aan meer dan een agenda voor alleen mijn afspraken. Ik was sowieso al dol op tekenen en de bullet journal leek mij daar zeer geschikt voor. Ik was al eerder begonnen met een bujo met maandelijkse highlights, leuke lijstjes (favoriete boeken, – films, – woorden etc.) en leuke tekeningen. Maar daarnaast wilde ik iets waar ik ook alle dagelijkse afspraken, to-do-list en doelen kwijt kon. Ik kocht een dotted journal en ging aan de slag. Deze vond ik erg handig en ook leuk om alles zelf te ontwerpen, maar zooooo veel werk. Ik was meer bezig met mijn planner te tekenen dan de geplande dingen daadwerkelijk uit te voeren… Helaas niet de perfecte planner dus.

perfecte planner
perfecte planner

Tijd voor wat anders

Voor 2018 koos ik voor Piens Planner. Bruin is niet mijn kleur, maar van binnen was die mintgroen, en reuze praktisch ingedeeld. Het verschaf mij veel overzicht en hij was praktisch in gebruik. Maar… ik was nog steeds erg veel aan het schrijven en invullen elke week weer. Het enige verschil met mijn eerste planner was dat ik daar ook alle hokjes en vakjes zelf moest tekenen. Dat Piens Planner voor 2019 ook vanbinnen helemaal bruin was, zorgde ervoor dat ik opzoek ging naar een andere planner, misschien wel perfecte planner voor 2019. En daarbij kwam ik wel tot de ontdekking dat een van mijn valkuilen is dat ik alles wil documenteren en op wil schrijven (dubbel belast door schrijver zijn én dol op lijstjes??).

perfecte planner
perfecte planner

De Purpuz Planner

Na een oproepje op Instagram, met de vraag welke planner anderen gebruiken en wat de ervaringen daarmee zijn, kwam de Purpuz Planner het meest naar voren.  Ik las een paar reviews en kwam tot de conclusie dat de Purpuz Planner mij niet alleen kan helpen een goed overzicht in mijn planning te hebben, maar ook mijn doelen helder te hebben en ze met deze perfecte planner ook beter te kunnen halen. En ja hij is ook nog eens in het roze, wat wel mijn kleur was, dus wist ik toch al gauw welke ik wilde kopen.

perfecte planner
perfecte planner

Hoe werkt de planner?

Na aanschaf van de planner heb je wel even wat lees- en invulwerk, maar dat maakt wel duidelijk hoe de planner werkt, wat je moet doen en wat je kunt verwachten. Neem dus even een uur om je in te lezen en ongeveer twee uur om je doelen en plannen in te vullen. Dit doe je in principe één keer.

Uit dit plan haal je de jaardoel, maanddoel en weekdoelen. Heb je een doel behaald? Dan ga je terug naar je ingevulde pagina’s en ga je aan de slag met je volgende doel. En daar zat meteen de crux waar ik andere jaren de fout inging, ik weet best redelijk wat mijn doelen zijn, maar wil aan ze allemaal te gelijk werken, met als gevolg dat je alles half doet, het overzicht en de focus kwijtraakt en uiteindelijk geen één doel haalt. Dan raak je overigens ook je motivatie kwijt, kan ik je wel vertellen.

Hij gaat in per 17 december, dus vanaf vandaag ga ik ermee aan de slag.

Ben heel benieuwd hoe hij door het jaar heen gaat bevallen. Ik hoop de perfecte planner gevonden te hebben. Ik hou jullie op de hoogte!

Welke planner gebruik jij?

Groetjes, Giovanna 

N.b. Deze blog is niet gesponsord en bevat geen gekregen artikelen. Alle materialen heb ik zelf gekocht en de beschrijvingen bevatten mijn eigen persoonlijke ervaringen.

6 Reacties

 1. Lianne Reijntjes zegt:

  Ik heb hem ook, en er ook al wat in ingevuld. Het gaat nog niet helemaal zoals ik zou willen, maar deze twee weken zijn waren voor mij ‘oefenweken’ en vanaf week 1 begin ik pas echt met goede doelen en to do-lists maken!

  1. Dat vind ik ook fijn ja, dat je in deze planner twee weken voor het nieuwe jaar al krijgt, om te oefenen. Even ervaren hoe het allemaal werkt.

 2. zegt:

  Ik heb deze planner vorig jaar een tijdje gebruikt, maar ik ben dus geen type om een planner te gebruiken, want na een paar weken ben ik er mee gestopt.

  1. Jammer dat hij voor jou niet werkte en dat planners sowieso voor jou niet werken. Maar een gewone agenda voor afspraken kan ook goed werken.

 3. Lilian zegt:

  Ik heb de Purpuz planner vorig jaar gedownload en ik vond het ook heel handig voor de focus (de papieren vond ik te groot, vandaar dat ik hem niet kocht).
  Ik ben nu sinds kort (pas) begonnen met een bujo, dat lijkt erg goed te werken (ik teken zo min mogelijk en kruis zo veel mogelijk). Maar misschien dat ik over twee jaar bij de Purpuz planner uitkom 😉

  1. Leuk om te lezen hoe jouw zoektocht naar de perfecte planner verlopen is! Ben benieuwd hoe het bullet journaling je blijft bevallen. Zo min mogelijk tekenen helpt vast. En leuk dat je focus haalde uit de download van de Purpuz Planner. Vind dat echt een goed gedeelte van de planner.

Reacties zijn gesloten.