free stock photo StockSnap
Blog

De 10 beste free stock photo sites

Het liefst gebruik ik mijn eigen foto’s, maar soms heb ik voor mijn blog een foto nodig die ik zelf niet heb of niet gemakkelijk kan maken. Van een groep mensen aan het overleggen bij een werkmeeting bijvoorbeeld. Of een foto van een vintage typmachine. Of ik heb meerder bij elkaar passende foto’s nodig en heb zelf maar een enkele die geschikt is. Het lijkt soms een beetje not done om niet je eigen foto’s te gebruiken. Maar als een ander wel de perfecte foto voor je blog heeft en die gratis aanbiedt via websites met free stock photo’s, why not? In deze blog deel ik graag de sites die ik het liefst gebruik.

Free stock photo sites

free stock photo's

Unsplash – Een breed scala aan hoge resolutie foto’s in vele verschillende categorieën.

Haute Stock – Elke maand geeft Haute Stock een set gratis stock photo’s weg. Als je de nieuwsbrief ontvangt lees je vanzelf wanneer de nieuwe set is en via de downloadlink in de mail kun je ze gelijk ophalen. Als je wilt kun je ook betaald member worden, dan krijg je toegang tot een grote database bij elkaar passende free stock photo’s.

free stock photo Haute Stock
Haute Stock

Skitter Photo – Een plek, zoals ze zelf zeggen, waar je foto’s kan vinden, showen en delen.

StockSnap – Eveneens een breed scala aan hoge resolutie foto’s in veel categorieën. Het enige minpuntje is dat ze bij de preview ook niet gratis Shutterstock photo’s laten zien. Die herken je echter wel snel door het Shutterstock logo door de foto heen.

free stock photo StockSnap
StockSnap

Kaboompics – Mooie foto’s van hoge resolutie. Tevens kun je het kleurenschema van de foto downloaden. Mocht je de kleuren verder nog willen gebruiken in je blog of iets dergelijks.

PicJumbo – Verschillende categorieën met free stock photo’s.

free stock photo PicJumbo
PicJumbo

Negative Space – Verschillende categorieën en ook veel still life foto’s van objecten.

Pexels – Breed scala aan free stock photo’s. Niet alles is van even hoge kwaliteit, maar er zitten wel een hoop goede foto’s tussen.

free stock photo Pexels
Pexels

Picography – Een gevarieerd aanbod aan foto’s.

Splitshire – Ook deze site biedt een breed assortiment met free photo’s ook geschikt voor commercieel gebruik. Het zijn niet echt mijn smaak foto’s, maar omdat het wel goede kwaliteit foto’s zijn vond ik het wel het noemen waard.

Gebruik jij wel eens free stock photo’s?

Groetjes, Giovanna

4 Reacties

  1. zegt:

    Ik heb het eigenlijk nog nooit gebruikt, maar denk er wel eens over. Dank je voor alle tips!

    1. Graag gedaan! Wie weet wil je het toch eens gebruiken, dan weet je alvast waar je goede foto’s kunt vinden.

  2. zegt:

    Een hele handige lijst. Ik gebruik Pixabay veel.

    1. Dankjewel en fijn dat je er wat aan hebt. Pixabay is bij mij ook wel een topfavoriet.

Reacties zijn gesloten.