date night
Blog

Valentijnsdag date night tips

Heb jij weken geleden al plannen gemaakt hoe je je geliefde (of misschien juist een nieuwe liefde) wilt verrassen op Valentijnsdag? Of ben je meer van het laatste moment en moet je nog iets bedenken? Als je bij die laatste categorie hoort, lees dan vooral verder. Hieronder geef ik namelijk 14 tips voor een simpele, doch romantische date night op Valentijnsdag.
14 tips voor een date night met je partner

Ook al gebruik ik de bekende term ‘date night’ de uitjes zijn natuurlijk ook heel goed, en romantisch, overdag te ondernemen.

♥ Een romantische strandwandeling maken terwijl de zon langzaam onder gaat.

♥ Schrijf een romantisch gedicht en draag het voor bij kaarslicht.

♥ Of schrijf samen een verhaal of gedicht. De een begint en schrijft drie regels, dan schrijft de volgende drie regels, en zo verder.

♥ Misschien is de ander niet zo’n schrijver. Dan kun je het ook zo doen dat de een schrijft en de ander er de illustratie(s) bij maakt.

♥ Maak een stedentrip naar een plaats waar jullie nog niet eerder zijn geweest. Of wees toerist in eigen stad en bezoek een buurt waar je anders niet komt. Pak de bus of tram, stap willekeurig ergens uit en kijk wat er te doen is. Wandel gezellig rond. Camera mee en lekker veel ‘selfies’ maken voor alle gebouwen, parken en plekken die jullie tegenkomen.

♥ Maak een Bucket-list. Maak samen een lijst met dingen die jullie nog eens willen gaan doen. Leuk om van de ander te horen wat voor dingen die nog graag met jou zou willen doen. En jullie hebben gelijk ideeën voor volgende date nights.

♥  Ook een sportief uitje kan leuk zijn, stap op de fiets en maak een mooie fietstocht. Of ga met z’n tweetjes bowlen.

Romantisch

♥  Veel restaurants spelen in op Valentijnsdag en hebben een speciaal, romantisch, diner op de kaart staan.

♥ Of verspreid het diner over meerdere restaurants. Het voorgerecht in het ene restaurant, het hoofdgerecht in een volgende en in nog een ander het nagerecht.

♥  Wat is er nou heerlijker dan romantisch tegen elkaar aan kruipen bij de open haard? Een lekker drankje erbij en je vergeet de wereld om je heen. Geen open haard in huis? In veel tenten, lounges en restaurants zijn knusse hoekjes met een vuurtje te vinden.

♥  Hou een movie-marathon. Huur een aantal films die jullie beide leuk vinden. Grote bak chips of popcorn erbij en genieten maar.

♥ Ga naar een internationale supermarkt en ga op zoek naar leuke, nieuwe ingrediënten waar jullie samen romantisch een maaltijd van kunnen maken.

♥ Diner in Japanse stijl. Lekker op de grond zitten op grote kussens. Het eten op een klein tafeltje of op een kleedje erbij. Kleine hapjes die jullie elkaar kunnen voeren verhoogt de romantiek.

♥  Bak samen pizza’s. Beleg de pizza van je geliefde met zijn of haar favoriete dingen. Ik kan je vast verklappen dat er bij ons vanavond hartvormige pizza’s op tafel komen. 🙂

Hoe hou je je relatie levendig na Valentijnsdag?

Door regelmatig tijd samen door te brengen, quality time te hebben.  Dus niet alleen met Valentijnsdag, maar gewoon regelmatig het hele jaar door. Dit kan je doen door 1 à 2 keer per maand een date night met z’n tweetjes te plannen. Als je (jonge) kinderen hebt zal je dit vanwege oppas vaak echt moeten plannen, als je geen (jonge) kinderen hebt hoeft dat minder en kun je makkelijker spontaan besluiten om je lief vanavond met een leuk uitje te verrassen.
Uiteraard hoeft de date night niet ’s avonds te zijn. Op een zonnige zaterdagmiddag er samen op uit gaan is ook erg leuk.

Wat voor andere leuke date night uitjes zou jij met je geliefde willen doen, of heb je al eens gedaan?

Groetjes,
Giovanna Jansen

Dit artikel verscheen eerder, in iets andere vorm, op Your Own Style Magazine.

Photo credits: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.