leeshoek
Boeken

Creëer je eigen favoriete leeshoek

Lezen kan natuurlijk altijd en overal, maar in een eigen leeshoek is lezen nog fijner. Het liefst creëer ik een lekker plekje in mijn bed, waar ik dan voor het slapen gaan nog een uurtje kan lezen. Maar ook op de bank met een stel kussens om mij heen en een kop thee binnen hand bereik, heb ik een heerlijke leeshoek. Zo’n plek die gezellig en knus is, uitnodigend en inspirerend tegelijk.


5 tips om je eigen hoekje te creëren

1. Leg een stapel grote kussens op de grond om een leeshoek te maken en lekker op en tegenaan te zitten. Zo lees je in de winter bijvoorbeeld lekker warm bij de verwarming.

2. In een relaxfauteuil met een quilt. Zo’n quilt staat niet alleen gezellig maar is ook heerlijk om onder te kruipen als het wat kouder is. Deze quilt is zelfgemaakt trouwens, een paar jaar geleden, toen ik nog veel quilten.

leeshoek

3. In een fijne hangstoel, is het heel relaxt lezen. Nog voor de coronacrisis was ik met mijn zoon bij Xenos en zag ik deze heerlijke stoel. Ik kon het niet laten er even in te gaan zitten en wat zat hij lekker! Te groot om op de fiets mee naar huis te kunnen nemen, maar ook de prijs zorgde ervoor dat ik geen impulsaankoop deed. Maar wat lijkt mij dit een fijne stoel om in te lezen!

3. Plaats veel groen in je leeshoek. Door planten toe te voegen aan je leeshoek creëer je snel een gezellige, sfeervolle hoek. Zoals hier bij VT Wonen.

4. Lezen in bed is, zoals ik net al schreef, bij mij erg favoriet. Lekker onderuitgezakt in mijn kussen, knus onder het dekbed. Het zal je dan ook niet verbazen dat mijn TBR-pile (nog te lezen boeken) op mijn nachtkastje ligt.

5. In de lente en zomer kan je favoriete leeshoek natuurlijk ook goed buitenshuis zijn, in je tuin of op het balkon.

leeshoek

Op zoek naar meer inspiratie? Pinterest staat er vol mee!

Hoe ziet jouw favoriete leeshoek eruit?

Groetjes, Giovanna

16 Reacties

 1. Nicole Orriëns zegt:

  Mijn leesplekje is bij de houtkachel in de woonkamer!

  1. Dat klinkt als een hele fijne leesplek!

 2. Lilian Visser zegt:

  Wij hebben het er al járen over dat we graag een leeshoekje willen met een lekker zittende stoel en een beetje afgezonderd. Nu hebben we deze sinds kort eigenlijk best wel, we hebben gewoon een lekker zittende stoel voor het raam gezet. Zodat je lekker de tuin in kijkt en altijd in het licht zit.

  Maar mijn ‘favoriete’ leesplek is in de tuin in de zon, met een glas wijn en niet teveel herrie 🙂

  1. Dat klinkt toch zeker al als een fijne leesplek! Mooi hoe de oplossing soms gewoon al voor handen blijkt te zijn (de stoel die je al hebt bij het raam zetten), maar je leesplek in de tuin klinkt ook heerlijk!

 3. zegt:

  Ik lees ook graag in bed, of anders in het hoekje van de hoekbank of in mijn hangmat. Maar als ik ooit een huis zou laten bouwen, dan zou ik een boekenkamer willen (het liefst op zolder) waar je in een nisje bij het raam kan zitten lezen.

  1. Lezen in een hangmat klinkt geweldig, geeft denk ik best een vakantiegevoel.
   Zo’n boekenkamer met nisje bij het raam lijkt mij ook een utopie. 🙂

 4. creatievelore zegt:

  Ik lig voor het lezen ook het liefst in bed. Het is er dan lekker warm en gezellig.
  Zeker als je er net als ik zo van die lichtjes op hebt hangen.

  1. Ja, heerlijk hè? Dat klinkt reuze gezellig, van die lichtjes bij je bed!

 5. zegt:

  Fijne tips! Ik lees het meest in bed op mijn e-reader. Voor ik ga slapen, zorg ik er altijd voor dat er minstens twee ongelezen boeken, naast het boek dat ik op dat moment lees, op mijn e-reader staan. Zo heb ik altijd leesvoer. En overdag lees ik vaak op de bank, de ene keer in het boek op mijn e-reader en de andere keer in een ‘echt’ boek. Dit zorgt er ook voor dat ik bijna altijd in twee of drie boeken tegelijkertijd bezig ben. Ik heb ook niet altijd zin in een bepaald genre. Dan is het fijn om een ander boek te hebben om te kunnen lezen.

  1. Leuk dat jij ook graag in een paar verschillende boeken tegelijk leest en zo genres af kan wisselen. En heerlijk om verschillende plekjes in huis te hebben om te kunnen lezen. Ik twijfel nog steeds of ik een e-reader zal kopen… Ik lees e-boeken op mijn tablet, maar die ligt niet zo lekker in de hand, waardoor ik het lezen van e-boeken niet zo fijn vind. Maar ik weet natuurlijk niet of ik het lezen van e-boeken op een e-reader dan wel fijn zou vinden.

 6. zegt:

  Fijne tips! Ik zit het liefst op mijn bed. Daar heb ik een soort zitje met allemaal kussens!

  1. Klinkt goed! In bed lezen is bij mij ook erg favoriet. 🙂

 7. zegt:

  Mijn favoriete leesplek is op dit moment de bank, maar ik ben al een paar maanden (online) op zoek naar een fijne leesstoel. Nu nog even een dag prikken om te gaan ‘proefzitten’. Lijkt me zó heerlijk, zo’n stoel waarin je lekker onderuit kunt hangen.

  1. Een bank is een heerlijke leesplek, maar een fijne leesstoel nog meer. Hoop dat je gauw kan proefzitten en de ideale leesstoel zal vinden.

 8. zegt:

  Fijne tips. Ik heb een leeshoekje op de chaise longue kant van onze bank. Daar zit/lig ik heel graag.

  1. O dat klinkt als een heerlijke leeshoek!

Reacties zijn gesloten.