Christmas movies
Blog

All time christmas movies

Je kan er niet om heen, de maand december staat in het teken van kerstfilms. Op de gangbare televisiezenders, maar zeker ook op Netflix, is er elke dag wel een te kijken. Van lieve zoete films, tot grappige comedies, van diepere verhalen tot heftige actie. Voor ieder wat wils dus. Sommige mensen maken er een challenge van om zoveel mogelijk kerstfilms in december te kijken (note to self: misschien leuk voor volgende jaar?), terwijl anderen er een paar kijken. Of helemaal geen. Dat kan ook natuurlijk. Zoek je nog een leuke film voor vanavond of voor 2e Kerstdag? De tips hieronder kunnen je helpen.
Christmas movies

Er zijn op internet vele lijsten te vinden met All Time Best Christmas Movies. Zoals hier met een lijst van 25 best Christmas movies. Of deze: 55 best Christmas movies. En wat dacht je van The 100 best Christmas movies? En op deze site kun je zelfs afvinken welke je al gezien hebt. Voor de extra feestvreugde.

Mijn favorieten

Zelf heb ik natuurlijk ook een paar all time favorites. Films die ik zo leuk vind dat ik ze elk jaar weer kijk en die ik veelal ook op dvd heb. De meeste zijn een verfilming of variant op het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens. Hier komen ze:

  • Met stip op één: The Muppets Christmas Carol. Het traditionele Dickens verhaal in een Muppet-jasje. Al zó vaak gekeken dat ik hele dialogen mee kan zeggen nog voordat de scene begonnen is. Om over de liedjes mee zingen nog maar te zwijgen… Alleen mede-muppet-movie fans willen dit met mij kijken, gek genoeg.
  • Scrooged. Een moderne versie van Charles Dickens’ Christmas Carol. Bill Murray in de rol van Ebenezer Scrooge. Een harde koude zakenman, die een stel geesten nodig heeft om tot inkeer te komen. Grappig, gek en gezellig. Wat kan ik nog meer zeggen?
  • Home Alone, uiteraard! Behoort terecht tot de all time favorites. Blijft geweldig leuk om te zien hoe vindingrijk de 8-jarige Kevin is en zich alleen redt als hij met Kerst per ongeluk alleen thuis achter gebleven is terwijl zijn familie op vakantie is. Stiekem droomt iedereen ervan om zulke dingen te mogen doen.
  • Love Actually. Een top cast van bekende acteurs. In de film worden de liefdesperikelen van een tiental mensen, die op een bepaalde manier allemaal met elkaar verbonden zijn, in beeld gebracht. Veel liefde in een kerstsetting.
  • A Christmas Carol. Het klassieke verhaal, klassiek verteld met een zeer goede rol van Patrick Stewart als Scrooge. Voor als ik een klassieke mood ben, dat is niet elk jaar, maar het blijft een prachtige film.

Ook leuk zijn: Serendipity, The Grinch Who Stole Christmas, Gremlins, The Holiday, Die Hard (voor de harde-actie-fans) en Miracle on 34th street.

Nou ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jouw favorieten zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.