Christmas movies
Blog

All time favorite christmas movies

Je kunt er niet om heen, de maand december staat in het teken van kerstfilms. Op de gangbare televisiezenders, maar zeker ook op Netflix, is er elke dag wel een te zien. Van lieve zoete films, tot grappige comedy’s, van diepere verhalen tot heftige actie. Voor ieder wat wils dus. Sommige mensen maken er een challenge van om zoveel mogelijk kerstfilms in december te kijken (note to self: misschien leuk voor volgende jaar?), terwijl anderen er een paar kijken. Of helemaal geen. Dat kan ook natuurlijk. Zoek je nog een leuke film voor vanavond of voor Tweede Kerstdag? Met de tips hieronder kun je snel wat kiezen.

Christmas movies

Er zijn op internet best wat lijsten te vinden met All Time Best Christmas Movies. Zoals hier met een lijst van 25 best Christmas movies. Of deze: 55 best Christmas movies. En wat dacht je van The 100 best Christmas movies? En op deze site kun je zelfs afvinken welke je al gezien hebt. Voor de extra feestvreugde. Hoogtijd om eens mijn eigen kerstfilm-lijstje samen te stellen.

christmas movies

Mijn favorieten

Zelf heb ik natuurlijk ook een paar all time favorites. Films die ik zo leuk vind dat ik ze elk jaar weer kijk en die ik veelal ook op dvd heb. Een aantal zijn een verfilming of variant op het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens. Hier komen ze:

  • Met stip op één: The Muppets Christmas Carol. Het traditionele Dickens verhaal in een Muppet-jasje. Al zó vaak gekeken dat ik hele dialogen mee kan zeggen nog voordat de scene begonnen is. Om over de liedjes mee te zingen nog maar te zwijgen… Alleen mede-muppet-movie fans willen dit met mij kijken, gek genoeg.
  • Scrooged. Een moderne versie van Charles Dickens’ Christmas Carol. Bill Murray in de rol van Ebenezer Scrooge. Een harde koude zakenman, die een stel geesten nodig heeft om tot inkeer te komen. Grappig, gek en gezellig. Wat kan ik nog meer zeggen?
  • Home Alone, uiteraard! Behoort terecht tot de all time favorites. Blijft geweldig leuk om te zien hoe vindingrijk de 8-jarige Kevin is en zich alleen redt als hij met Kerst per ongeluk alleen thuis achterblijft terwijl zijn familie op vakantie is. Stiekem droomt iedereen ervan om zulke dingen te mogen doen.
  • Love Actually. Een top cast van bekende acteurs. In de film worden de liefdesperikelen van een tiental mensen, die op een bepaalde manier allemaal met elkaar verbonden zijn, in beeld gebracht. Veel liefde in een kerstsetting.
  • A Christmas Carol. Het klassieke verhaal, met een zeer goede rol van Patrick Stewart als Scrooge. Voor als ik een klassieke mood ben, dat is niet elk jaar, maar het blijft een prachtige film.

Ook leuk zijn: Serendipity, The Grinch Who Stole Christmas, Gremlins, The Holiday, Die Hard (voor de harde-actie-fans) en Miracle on 34th Street.

Nou ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jouw favorieten zijn!

Groetjes, Giovanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.