Wanderlust
Boekrecensies

Boekrecensie World of Wanderlust

In World of Wanderlust neemt Brooke Saward je mee op wereldreis. Brooke is professioneel reiziger en reist voor haar blog World of Wanderlust de wereld over. Een baan om jaloers op te zijn!

Reiziger

Met haar boek World of Wanderlust wil de Australische Brooke Saward iedereen die graag wil reizen, maar nog niet weet hoe dat aan te pakken, op weg helpen. En of je nou met anderen wilt reizen of liever alleen, ze somt alle voors en tegens voor je op. Ook geeft ze tips voor mensen die liever niet solo willen reizen, maar nog geen reispartner hebben. Hoe vind je een geschikte reisgenoot? En wat voor reistype past het beste bij je? Na het lezen van dit boek weet je het.

De reis

Of je nou een lange vakantie, een roadtrip of een sabbatical wilt doen, of zelfs voor nog langere tijd als expat in het buitenland wilt wonen, Brooke legt uit hoe je het organiseren van je reis aanpakt. En ze vertelt je hoe je, als het eenmaal zover is, er optimaal van kan genieten.

Wanderlust

Praktisch en informatief

Het boek staat vol met heerlijke weetjes en praktische tips. Zo deelt ze de beste playlist voor onderweg met je, geeft ze tips voor het maken van de mooiste foto’s en verteld ze wat de must sees van een aantal wereld steden zijn. Daarnaast beschrijft ze landschappen die te mooi zijn om in je reis over te slaan.

Wat tips uit het boek

Het boek staat boordevol tips en handige lijstjes. Een greep daaruit:

  • Inpaktips
  • Handige checklists
  • Geld tips (voor sparen én het uitgeven)
  • Het geheim van een vreemde taal leren
  • Top 10’s (hotels, restaurants, bars, theaters etc.)
  • Vliegtuigleesvoer
  • Anti-jetleg tips
  • Hoe je het ultieme aandenken van je avonturen maakt
Dichter bij huis

De prachtige foto’s in het boek maken dat je het liefst meteen je koffer zou pakken. Maar ben je niet in de gelegenheid om ver te reizen, ook dan is dit boek leuk om te lezen. Je geniet op afstand van de wereld door haar reisverhalen en mooie foto’s. Wil liever een vakantie gevoel creëren zonder ver weg te gaan? Brooke geeft ook leuke tips voor uitstapjes en activiteiten in je eigen omgeving waar je een heerlijk vakantie gevoel van krijgt en prachtige herinneringen voor het leven mee maakt.

wanderlust

Conclusie

World of Wonderlust is een leuk, praktisch, informatief en mooi vormgegeven boek. Kortom, een echte aanrader!

Voor meer boekrecensies, neem hier eens een kijkje.

Zou jij graag een wereldreis willen maken?

Groetjes, Giovanna