Piet Kreel is nog wel
Boekrecensies

Boekrecensie Piet Kreel is nog wel

Piet Kreel is nog wel is het debuutroman van Michiel Geurtse. Michiel schrijft ook wel onder het pseudoniem MichielZiet. Ik ken Michiel van Instagram en van de columns op zijn website. Uiteraard was ik dus heel nieuwsgierig naar zijn boek Piet Kreel is nog wel.
Bejaarde brompot

Het verhaal gaat over de 92-jarige Piet Kreel, een bejaarde brompot. Het liefst zou Piet gewoon zijn ding doen, zonder gezeur. Wie hem daar vanaf probeert te houden krijgt gemopper te horen. Twee van zijn buurvrouwen proberen hem uit zijn comfortzone te trekken. Hij zit veel te veel binnen en staat vaak voor het raam voor zich uit te staren. Dat kan niet goed zijn, vinden de dames. Piet vind zijn leven echter goed zoals het is en wil niet dat ze zich met hem bemoeien. Vooral de jonge Tess, die zich volgens Piet veel te uitdagend kleed, weet hem gemakkelijk te irriteren.

Piet Kreel is nog wel

Voor Piet er erg in heeft, staat zijn leven op zijn kop. En krijgt hij ook nog gevoelens die hij op zijn leeftijd niet meer verwachtte te hebben. Als plots zijn kleinzoon voor de deur staat met een nare mededeling moet Piet iets doen. Hij bedenkt een plan om te zorgen dat zijn kleinzoon en diens zoon niet in onmin raken. De uitvoering ervan kan hij echter niet alleen. Maar gelukkig kan hij een beroep op zijn buurvrouwen doen, die hem maar wat graag helpen.

Flashbacks

Door middel van flashbacks beschrijft Geurtse het leven van Kreel en krijg je een mooi beeld van wat hem gevormd heeft tot de oude brompot die hij nu is. De Tweede Wereldoorlog die hij meegemaakt heeft, de liefdes die in zijn leven gekomen zijn en die hij weer verloren heeft.

Conclusie

Leuk, grappig en ontroerend  boek.

Piet Kreel is nog wel

Meer boekrecensies vind je hier.

Groetjes, Giovanna

2 Reacties

 1. MichielZiet zegt:

  Hey Giovanna, wat super gaaf!! Wat een aangename verrassing zo op de maandag. Grote glimlach (zo stiekem op m’n werk.)
  Big hug!
  (Ps. Mijn naam is met een S ,Geurtse. 😉 )

  1. Dankjewel Michiel!
   (Ik kwam kort na het plaatsen tot de ontdekking dat ik je naam per ongeluk met een Z had geschreven (geen idee waarom ik dat nou deed…. ) en had het gelijk aangepast. Maar toen was het ‘kwaad’ al geschied haha. Sorry in ieder geval, heel slordig.)
   (*zit zich wel nog even in een hoekje te schamen*)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.