Piet Kreel is nog wel
Boekrecensies

Boekrecensie Piet Kreel is nog wel

Piet Kreel is nog wel is het debuutroman van Michiel Geurtse. Michiel Geurtse schrijft ook wel onder het pseudoniem MichielZiet. Ik ken Michiel van Instagram en van de columns op zijn website. Uiteraard was ik dus heel nieuwsgierig naar zijn boek Piet Kreel is nog wel.

Bejaarde brompot

Het verhaal gaat over de 92 jarige Piet Kreel, een bejaarde brompot. Het liefst zou Piet gewoon zijn ding doen, zonder gezeur. Al wie hem daar vanaf probeert te houden krijgt gemopper te horen. Twee van zijn buurvrouwen proberen hem uit zijn comfortzone te trekken. Hij zit veel te veel binnen of staat voor het raam voor zich uit te staren. Dat kan niet goed zijn, vinden de dames. Piet vind zijn leven echter goed zoals het is en wil niet dat ze zich met hem bemoeien. Vooral de jonge Tess, die zich volgens Piet veel te uitdagend kleed, weet hem gemakkelijk te irriteren.

Piet Kreel is nog wel

Voor Piet het weet is zijn leven niet meer hetzelfde. En krijgt hij ook nog gevoelens die hij op zijn leeftijd niet meer verwachtte te hebben. Als plots zijn kleinzoon voor de deur staat met een nare mededeling moet Piet iets doen. Hij bedenkt een plan om te zorgen dat zijn kleinzoon en diens zoon niet in onmin raken. De uitvoering ervan kan hij niet alleen. Maar gelukkig kan hij een beroep op zijn buurvrouwen doen, die hem maar wat graag helpen.

Flashbacks

Door middel van flashbacks beschrijft Geurtse het leven van Kreel en krijg je een mooi beeld van wat hem gevormd heeft tot de oude brompot die hij nu is. De tweede oorlog die hij meegemaakt heeft, de liefdes die in zijn leven gekomen zijn en die hij weer verloren heeft.

Conclusie

Leuk boek. Ik kijk uit naar het tweede deel, dat Geurtse aan het afronden is en dat naar verwachting binnenkort uitkomt.

Piet Kreel is nog wel

 

Wil jij dit boek ook lezen? Kopen kan heel makkelijk via onderstaande link. Je komt dan rechtstreeks op de juiste pagina van Bol.com, waar je direct het boek kunt bestellen. Dat kost je niets extra’s. Je helpt mij er echter wel mee, omdat ik een kleine commissie ontvang wanneer je via deze link bij Bol.com koopt. Een vergoeding voor de tijd die ik in het recenseren heb gestoken. Alvast veel leesplezier toegewenst!

[bol_product_links block_id=”bol_59c8eab3dc921_selected-products” products=”9200000064042223″ name=”Piet Kreel is nog wel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments

 1. MichielZiet says:

  Hey Giovanna, wat super gaaf!! Wat een aangename verrassing zo op de maandag. Grote glimlach (zo stiekem op m’n werk.)
  Big hug!
  (Ps. Mijn naam is met een S ,Geurtse. 😉 )

  1. Dankjewel Michiel!
   (Ik kwam kort na het plaatsen tot de ontdekking dat ik je naam per ongeluk met een Z had geschreven (geen idee waarom ik dat nou deed…. ) en had het gelijk aangepast. Maar toen was het ‘kwaad’ al geschied haha. Sorry in ieder geval, heel slordig.)
   (*zit zich wel nog even in een hoekje te schamen*)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.