miss communicatie
Boekrecensies

Boekrecensie Miss Communicatie

In het boek Miss Communicatie neemt Astrid Harrewijn je mee in de wereld van de journalistiek en social media. Het verhaal is geschreven in een tijd dat Twitter nog razend populair was en andere social media kanalen, zoals Facebook en Instagram nog veel minder invloed hadden. Ondanks dat Twitter meer naar de achtergrond geraakt is en andere social mediakanalen domineren, is het gebruik van social media en de invloed op ons leven een nog steeds actueel onderwerp.

Inhoud

Miss Communicatie van Astrid Harrewijn gaat over de journaliste Didi, die zich nog moet bewijzen in haar nieuwe baan bij het blad De Week. Als ze onverwacht de kans krijgt om de coverstory voor het zomernummer te schrijven, grijpt ze die met beide handen aan. De coverstory gaat over Twitteren gaat en Didi verdiept ze zich in dit medium. Wanneer ze op het spoor komt van twee dames die plotseling gestopt zijn met Twitteren, ruikt ze een goed verhaal. Nadat een vriendin van haar onder vreemde omstandigheden overleden blijkt te zijn, bijt ze zich helemaal vast in het verhaal. Haar twee huisgenoten, Iris en Lein, en haar baas en een collega vinden dat ze spoken ziet. Er zit helemaal geen verhaal in, vinden ze. Misschien is ze wel overspannen aan het worden. Ook Joep, die ze op een Twitter-feest ontmoet heeft, probeert haar duidelijk te maken dat ze maar beter een ander verhaal kan schrijven als ze een geslaagde coverstory wil afleveren. Heeft hij, net als haar huisgenoten en collega’s gelijk, of heeft hij er andere belangen bij?

Conclusie

Een heerlijk verhaal. Lekker geschreven, met veel humor en spannender dan ik had verwacht. Heel leuk. Ik had gedacht dat het vooral een feelgood boek zou zijn (ook leuk), maar verassend genoeg was dat het niet alleen. Ik hou niet van thrillers, maar een (moord)mysterie oplossen is leuk spannend, zeg maar.

miss communicatie

Serie

Het boek is het eerste deel in een serie van drie. In deel twee, ‘Miss Match’, speelt huisgenoot Lein de hoofdrol en in het derde deel, ‘Miss Verstand’, huisgenoot Iris.

Ik vond het een erg leuk verhaal.

Het krijgt van mij 3 sterren.

Meer boekrecensies kun je hier lezen.

Heb jij al een boek uit de Miss-serie gelezen?

Groetjes, Giovanna