Maalstroom
Boekrecensies

Boekrecensie Maalstroom

Science Fiction

Deze keer heb ik eens een heel ander soort boek gelezen dan dat jullie van mij gewend zijn. Geen gewone roman, geen feel-good roman, noch non-fictie, maar science fiction. Het boek Maalstroom van Pepper Kay. Het boek is onderdeel van een serie, maar is prima los te lezen.

Serie

Maalstroom is het vijfde en jongste deel in de SF-serie over Kit Guardner. Kit is een interstellair privédetective en samen met haar broer Jim runt ze het bureau Guadner investigations. Het verhaal speelt zich af in Los Angels, Amerika, en op de planeet Veringo.

Overval

Als Kit tijdelijk een klus heeft als bewaker in een supermarkt, raakt ze betrokken bij een overval. Als ze later bewusteloos voor een kerk gevonden wordt, kan ze zich niets van de overval herinneren.  In haar bloed blijkt een vreemde stof te zitten en alles wijst erop dat ze een partydrug genomen heeft. Kit staat voor een raadsel, ze weet zeker dat ze zoiets nooit zou nemen en waarom kan ze zich niets van de overval herinneren?

Afleiding

Als de Veringolees Boran haar in huurt omdat er twee familieleden van hem verdwenen zijn op Veringo, is ze blij met de afleiding en gaat met hem naar huis. Al gauw gebeuren op Veringo vreemde dingen en weet Kit niet wie ze wel en wie ze niet kan vertrouwen.

Twee verhaallijnen

Onderwijl werkt Jim in L.A. aan een zaak. Als daar twee jongeren vermoord worden en er ook nog een aanslag op zijn leven gepleegd wordt, bijt hij zich in de zaak vast. En waarom is Kit nog steeds niet terug van Veringo?

Onverwachte wending

Het is een spannend SiFi verhaal dat door de vele verwikkelingen in de twee verhaallijnen, wat lastiger weg leest. Ondanks dat er een flinke vaart in het verhaal zat nodigde het voor mij niet echt uit om het uit te lezen. Ik heb hem echter wel uitgelezen, omdat ik het als recensie exemplaar ontvangen had. De onverwachte wending tegen het einde maakt het wel spannend. Pepper Kay weet door haar levendige beschrijvingen de omgeving in zowel het futuristische L.A., als op de planeet Veringo duidelijk te schetsen. Wat mij wel echt tegenviel was dat er best wat typfoutjes in zaten en dat het regelmatig net wat te popi geschreven was.

Maalstroom

Recensie exemplaar met dank aan Futuro uitgevers.

Heb jij wel eens een boek van Pepper Kay gelezen?

Groetjes,

Giovanna Jansen

Meer boekrecensies van mij kun je hier terug vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.