boekrecensie hindergroen
Boekrecensies

Boekrecensie Hindergroen

Hindergroen

Zodra ik het boek Hindergroen in de winkel zag liggen moest ik het gewoon kopen. Toegegeven, ik wist niet zoveel over Martine Bijl. Anders dan het presenteren van Heel holland Bakt en de Hak-reclames, kon ik haar niet echt ergens aan linken. Ik kende haar uiteraard wel al langer van tv, maar waarvan precies, dat wist ik niet meer.

Laat staan dat ik wist dat ze net zo leuk schrijft als dat ze op tv over komt! Ik heb genoten van elk verhaal en vond het een feest hoe ze de lezer meeneemt door elk moment van haar leven. Van haar jeugd, die verre van makkelijk was, tot haar werk als vertaalster van musicals, van haar favoriete hobby tuinieren, tot het zware herstel na de hersenbloeding. Aan haar hand sta je ineens in de dokterswoning uit haar jeugd in Amsterdam begin jaren 50. Maar net zo makkelijk brengt ze je naar een New York’s restaurant met overijverige ober.

Eigen stijl

Martine Bijl heeft een onvervalste heerlijke eigen stijl. Waarin zelfspot, ironie, openheid, en vooral heel veel humor centraal staan. Echt zo’n boek waarvan het jammer is wanneer het uit is.

 

Wil jij dit boek ook lezen? Kopen kan heel makkelijk via onderstaande link. Je komt dan rechtstreeks op de juiste pagina van Bol.com, waar je direct het boek kunt bestellen. Dat kost je niets extra’s. Je helpt mij er echter wel mee, omdat ik een kleine commissie ontvang wanneer je via deze link bij Bol.com koopt. Een vergoeding voor de tijd die ik in het recenseren heb gestoken. Alvast veel leesplezier toegewenst!

[bol_product_links block_id=”bol_5989be960437c_selected-products” products=”9200000059528039″ name=”Hindergroen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Giovanna Jansen

Schrijver. Redacteur. Columnist. Blogger. Ondernemer. Lezer.

Misschien ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.