hindergroen
Boekrecensies

Boekrecensie Hindergroen

Zodra ik het boek Hindergroen in de winkel zag liggen moest ik het gewoon kopen. Toegegeven, ik wist niet zoveel over Martine Bijl. Anders dan het presenteren van Heel Holland Bakt en de Hak-reclames, kon ik haar niet echt ergens aan linken. Ik kende haar uiteraard wel al langer van tv, maar waarvan precies, dat wist ik niet meer.


Laat staan dat ik wist dat ze net zo leuk schrijft als dat ze op tv over komt! Ik heb genoten van elk verhaal en vond het een feest hoe ze de lezer meeneemt door elk moment van haar leven. Van haar jeugd, die verre van makkelijk was, tot haar werk als vertaalster van musicals, van haar favoriete hobby tuinieren, tot het zware herstel na de hersenbloeding. Aan haar hand sta je ineens in de dokterswoning uit haar jeugd in Amsterdam, begin jaren vijftig van de vorige eeuw. Maar net zo makkelijk brengt ze je naar een New Yorks restaurant met overijverige ober, een halve eeuw of zo later.

hindergroen

Eigen stijl

Martine Bijl heeft een onvervalste, heerlijke eigen stijl. Waarin zelfspot, ironie, openheid, en vooral heel veel humor centraal staan. Echt zo’n boek waarvan het jammer is wanneer het uit is.

Heb jij het boek Hindergroen van Martine Bijl al gelezen?

Groetjes, Giovanna

Benieuwd naar meer boekrecensies? Je vindt ze op deze pagina.