Het eindeloze strand
Boekrecensies

Boekrecensie Het eindeloze strand

Nog niet eerder had ik een boek van Jenny Colgan gelezen, hoewel meerdere van haar boeken al langer op mijn to-be-read-list staan. Ik was dan ook erg benieuwd naar Het eindeloze strand. Een perfect boek om met dit zomerse weer te lezen. Maar mocht het weer omslaan, het is ongetwijfeld ook heerlijk te lezen op een druilerige zomerdag.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af op Mure, een eiland voor de kust van Schotland. Slechts een klein eiland, maar vol schitterende natuur en eindeloze stranden. Bij de haven runt Flora haar Café Zon & Zee. Een heerlijke plek voor zowel de bewoners als de toeristen. Maar iets zit Flora dwars. Ze maakt zich zorgen om haar vriend Joel. Hij is geweldig, beter dan ze ooit verwacht had te krijgen, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk. En dat komt niet alleen door het letterlijk veel weg zijn naar New York voor zijn werk. Wat gaat er in hem om? Lorna heeft het gevoel dat ze Joel steeds meer kwijtraakt. Ook Flora’s beste vriendin Lorna heeft zo haar problemen. Ze is heimelijk verliefd op de plaatselijke huisarts, Saif, een vluchteling uit Syrië. Zal ze uit durven komen voor haar liefde of kan ze maar beter afstand houden en gewoon vrienden blijven? Een onverwacht telefoontje zet Saifs, en Lorna’s, leven op z’n kop. Nu de koude winter langzaam plaatst maakt voor een warme zomer lijkt alles op de spits gedreven te worden. Zullen Flora en Joel ooit hun geluk en elkaar weer terug vinden?

Review

In 12 zomerse boeken om deze zomer te lezen, tipte ik dit boek al, en terecht. Het is een topper. Niet zo maar een feelgood, maar eentje die ook best wat zware onderwerpen aantipt: de dood, oorlog, vluchtelingen, trauma’s, burn-out, het homohuwelijk en vooroordelen. Het is een boek met diepgang, liefde en toch ook veel humor.

Te laat (toen ik hem al aan het lezen was) kwam ik er achter dat dit boek het vervolg is op Jenny Colgans eerdere boek Café Zon & Zee. Op zich geen probleem want Colgan begint Het eindeloze strand met een samenvatting van het eerste boek. Met een wie is wie en een wie wat waar. Dit boek is dus prima op zich zelf te lezen. Alleen ga ik nu natuurlijk niet meer Café Zon & Zee lezen, want ik weet al precies wie wie gaat krijgen in Café Zon & Zee. 😊

Het boek krijgt van mij 4 sterren.

Heb jij al eens een boek van Jenny Colgan gelezen?

Groetjes, Giovanna

2 Reacties

  1. zegt:

    Dit boek zag ik al liggen in de winkel en de kaft sprak me aan en het verhaal ook. Ik wil dit boek zeker gaan lezen.

    1. De omslag is leuk hè? Trok mij ook gelijk aan!

Reacties zijn gesloten.