boekenseries lezen
Boekrecensies

Deze boekenseries wil ik (uit)lezen in 2021 | en een update 2020

Vroeger was ik niet zo’n boekenseries-lezer, ik las het liefst op zichzelf staande boeken. Maar doordat ik nogal eens een serie tegenkwam die mij dan zo aansprak dat ik er toch in begon, ben ik boekenseries lezen steeds leuker gaan vinden. De afgelopen jaren ben ik zodoende in best wat series begonnen. En sommige al uitgelezen. Dit jaar wil ik van de series waar ik nog in bezig ben er de volgende delen ook van gaan lezen. Benieuwd in welke series ik begonnen ben, en welke ik uit wil lezen in 2021?


In deze blog kun je lezen welke boeken ik in 2020 wilde uitlezen, hieronder een korte update hoe het met die series gaat.

boekenseries lezen

Napolitaanse serie – Elena Ferrante

In 2018 begon ik met het lezen van deze serie en las het eerste deel. Erg mooi, maar toch gebeurde het dat ik in 2019 geen enkel deel ervan las. Ik moet wel zeggen, dat het willen lezen hierin een beetje afnam toen we de gelijknamige serie op tv zagen. De serie is voor mijn gevoel een stuk zwartgalliger en de hoofdpersonen een stuk onsympathieker. Na het kijken van de eerste twee afleveringen zijn we dan ook afgehaakt met kijken. Toch wilde ik de boeken wel nog lezen. En in het eerste kwartaal heb ik de laatste drie delen dan ook vrij snel na elkaar uitgelezen. Een prachtige serie.

Maar door de vele personages (waarbij het vaak gebeurde dat ik dacht wie is dat ook alweer; je kon wel voor in het boek kijken naar de personagelijst, maar toch…) en het vele geweld, de negativiteit en de onvrede van de hoofdpersoon over haar eigen leven vond ik het wel een zit om de serie uit te lezen. Mooi, en zeer goed geschreven, maar ik ga het zeker nooit herlezen.

boekenseries lezen

I heart serie – Lindsey Kelk

Ik hou van deze serie, maar het is ook een serie waar ik ondanks dat maar moeizaam doorheen kom. Lindsey Kelk’s schrijfstijl is leuk, en de hoofdpersoon Angela grappig (een beetje Bridget Jones-achtig klunsig en worstelend met relaties en wat pondjes te veel). Ondanks dat het zeker leuk is, lukt het mij niet om de boeken in één ruk uit te lezen (ook niet in twee of drie, overigens…) En ik vond het Parijs deel (waar ik het meest naar uitgekeken had vanwege de prachtige stad), langdradig en Angela vervelend en zeurderig. Het Las Vegas deel was wel weer leuker, maar las ik ook niet in één ruk uit… Ik wil in ieder geval verder met het London-deel. Die heb ik al in huis, die vond ik afgelopen jaar op de afschrijfboekentafel bij de bibliotheek (toen je daar nog gewoon naartoe kon gaan…).

boekenseries lezen

De Miss-serie –  Astrid Harrewijn

Ik durf het bijna niet te zeggen… maar deze serie is blijven liggen in 2019 én het grootste deel van 2020, terwijl ik alleen nog het laatste deel, Miss Verstand, hoefde te lezen. Ik begon er uiteindelijk eind van het jaar wel aan. Maar na een geweldig deel 1 (Miss Communicatie) en een redelijk leuk deel 2 (Miss Match), vond ik deel 3 niet leuk. De hoofdpersoon sprak me niet zo aan, ik vond het verhaal minder en sommige bij-personages ronduit stom of irritant. Ik las het eigenlijk alleen maar uit omdat ik het mij voorgenomen had en ik er niet van hou om iets niet af te maken, zeker niet als het bijna af is…

zeven zussen

De zeven zussen – Lucinda Riley

Het gebeurde zo dat ik in 2019 onverwachts aan een nieuwe serie begon en er ook verslingerd aan raakte: De Zeven Zussen serie van Lucinda Riley. De serie bestaat tot nu toe uit zes delen, het zevende deel, De zevende zus, komt uit in april 2021. Ik hoop voor die tijd de eerste vijf delen uit te hebben, maar weet nog niet of dat gaat lukken. Ik heb de eerste drie delen (De Zeven Zussen, Storm en Schaduw) uit. In het vierde deel, Parel, ben ik nog bezig, maar hoop ik wel deze maand nog uit te hebben. Dan zou ik in februari het vijfde deel Zon kunnen lezen en in maart het zesde Maan.

Liefde in de lucht – Stewardess Hannah in… – Petra Kruijt

Deze serie ontdekte ik eind 2019 in de luisterbieb en ook aan die serie raakte ik meteen verslingerd en luisterde in 2020 de rest van de serie. De serie bestaat uit 10 delen en in elk deel gaat de hoofdpersoon voor haar werk naar een andere stad. Ik vond het een heerlijke serie, leuk, grappig en lekker luchtig.

Toch ook in nieuwe series begon in 2020…

 • Het gebeurde zo dat ik in 2020 onverwachts aan een nieuwe serie begon en er ook nog verkikkerd aan raakte: De Verkikkerd serie van Lisette Jonkman. De serie bestaat uit drie delen, Verkikkerd (#1), Verslingerd (#2) en Verknocht (#3). Een super leuke serie met de heerlijke, grappige en onverbloemde stijl van Lisette. Een aanrader!
 • Toen ik afgelopen zomer Cranberryzomer van Irene Hannon tegenkwam en jullie dit boek in mijn artikel over leuke boeken om in de zomer te lezen tipte, had ik nog niet kunnen vermoeden dat ik deze serie (Hope Harbor) zó leuk zou gaan vinden dat ik de volgende delen ook zou verslinden. Deel 1 is Cranberryzomer, deel 2 Zeerozen, deel 3 Ankerplaats en deel 4 Lichtboei. Het laatste deel is net afgelopen december uitgekomen. Een mooie, ontroerende serie over de inwoners van Hope Harbor. Na het lezen van deze serie wil jij ongetwijfeld ook in Hope Harbor wonen!
 • In de luisterbieb kwam ik Tussen hoop en liefde (Hope’s Crossing #1) van Raenne Thayne tegen en net als bij de Hope Harbor serie was ik er meteen weg van! Helaas staan er nog geen verdere delen in de luisterbieb. Hopelijk komen die er wel en kan ik verder met deze serie.
 • Ook begon ik op de valreep afgelopen december in de Happiness serie, in deel 1: Het dorpje Happiness. Een heerlijk dorpje en een leuk boek met leuke personages, maar Holly Martin had er naar mijn idee meer van kunnen maken. Zelfs voor een feelgood was het wel erg  veel ‘feelgood’ en weinig spanning of conflict. Of bepaalde mensen wat met elkaar zouden krijgen [ik probeer geen spoilers weg te geven], een misverstand die uit de weggeruimd moest worden of een ruzie die opgelost moest worden; het gebeurde allemaal binnen een paar bladzijdes. Geen moment dat je zou denken: oe nou is er toch wel echt een probleem. Dat vond ik een gemis, maar vanwege alle leuke dingen erin, toch wel erg leuk om te lezen. En het smaakte ook wel naar meer. Het tweede deel, Het geschenk van Happiness, las ik dan ook meteen erna, net in het nieuwe jaar van 2021, al uit.
 • En ook de Baantjer-serie las (herontdekte) ik deels in 2020. De boeken over De Cock met cee-oo-cee-kaa las ik jaren geleden al, later keek ik de tv-serie en in 2020 kwam ik ze tegen in de luisterbieb. Deze serie bevat (tot nu toe) 88 (of zijn het er ondertussen al 89?) delen en zijn allemaal op zichzelf staande verhalen. Ik heb er pas 9 van herlezen in 2020, dus in 2021 kan ik mijn lol nog op.

Conclusie series lezen in 2020:

Ik ben blijkbaar toch wel een series-lezer (ook al dacht ik vorig jaar nog van niet). En ook al doe ik over sommige series best lang, het is toch wel leuk om meerdere boeken over een zelfde dorp, hoofdpersoon, vriendengroep of familie te lezen. Ik wil dus zeker door gaan met – naast standalones – het lezen van series.

Hoe ging het met mijn voornemen om van boekenseries uit te lezen in 2020:

 1. De I heart serie van Lindsey Kelk (deel 3 t/m 8. Maar in ieder geval Parijs, Vegas en Londen). -> Ik las 3 & 4: Parijs en Las Vegas.
 2. De Zeven Zussen serie van Lucinda Riley (deel 3 t/m 6). -> Ik las deel 3 en begon eind van het jaar in deel 4 (lees ik nu nog in).
 3. De Napolitaanse serie van Elena Ferrante (deel 2 t/m 4) -> Uit!
Schrijven is lezen

Mijn voornemen om van boekenseries (uit) te lezen is voor 2021 dan ook:

 1. De I heart serie van Lindsey Kelk. (deel 5 t/m 8, maar in ieder geval London (5) en Ik hou nog steeds van New York (6) lezen).
 2. De Zeven Zussen serie van Lucinda Riley (deel 4 uitlezen en dan 5 t/m 7).
 3. De Cockleberry Bay serie (deel 1 t/m 3) (Ik ben nét begonnen in deel 1).
 4. Hope Harbor serie (alle nieuwe delen die uitkomen!).
 5. De Baantjer serie (kijken hoe ver ik kom dit jaar).
 6. De Kleine bakkerij serie van Jenny Colgan; daar ben ik nog niet aan begonnen, maar hoop ik zeker ook te gaan lezen dit jaar.

Vind je het leuk om door het jaar heen te volgen wat ik lees? Leuk om te connecten op Goodreads.

Welke boekenserie(s) ben jij aan het lezen?

Groetjes, Giovanna

19 Reacties

 1. Ik lees eigenlijk nooit series maar heb wel meerdere boeken met een vervolg gelezen en ook liggen om te lezen. De 7 zussen hoor ik zoveel van dat ik die vanzelf eens ergens tref.

  1. Boeken met een vervolg zijn ook leuk! Een soort miniseries. 😉
   Giovanna Jansen blogde over…Deze boekenseries wil ik (uit)lezen in 2021 | en een update 2020My Profile

 2. zegt:

  Leuk dat je deze reeksen wilt gaan lezen! De 7 zussen wil ik ook nog meer starten, zoveel goeds over gehoord terwijl het niet mijn lees genre is. Ik mis alleen deel 1 dus dat gaat lastig haha.

  1. Leuk dat je ook De Zeven zussen wilt gaan lezen! O, dat is lastig ja, het is wel een serie die je op volgorde moet lezen, want de zussen (en hun verdere verloop) komt nog al eens in een later deel terug.
   Giovanna Jansen blogde over…7 dingen om deze week te doen #5My Profile

 3. zegt:

  Leuk om te lezen! Ik ben ook echt groot fan van de serie van Irene Hannon. Wat ik zo leuk eraan vind is dat je ‘m niet per se op volgorde/vlak achter elkaar hoeft te lezen. En ik zou best een taco willen halen bij Charlie, ja! De zeven zussen ben ik nu ook in bezig, als luisterboek via Kobo. Net deel 2 uit, nu eerst wat anders aan het luisteren voordat ik weer verder ga. Ik weet niet of ik de serie voor het zevende deel uitkomt uit zal hebben, maar wie weet! Ik vond de Cockleberry Bay serie best wel tegenvallen, maar dat hoeft natuurlijk bij jou niet het geval te zijn. De kleine bakkerij daarentegen vond ik heel erg leuk! Veel leesplezier gewenst!

  1. Jaaa Charlie met zijn tacokraam is zo leuk terugkerend in alle delen. De rots in de branding voor velen. 😉 Wat handig dat de Zeven zussen bij Kobo als luisterboeken zijn. Het zijn best dikke zware pillen om als boek te lezen haha. Ik heb nét vandaag het eerste deel van Cockleberry Bay uit en ik vond het ook best tegenvallen! Het duurde denk ik wel driekwart van het boek voor ik, afgezien van Josh, een van de andere personages aardig vond (inclusief de hoofdpersoon)… En ook het abrupte (cliché) einde viel tegen… Maar omdat ik de serie op mijn te lezen series lijstje gezet heb, ga ik denk ik wel verder met de serie. Leuk om te weten dat De kleine bakkerij wel heel leuk is, dan bewaar ik die voor als ik de Cockleberry Bay serie uit heb. 😉
   Giovanna Jansen blogde over…Een autobiografie schrijven, waar let je op?My Profile

 4. zegt:

  De Miss-serie heb ik ook gelezen. Ik vond het eerste deel heel leuk, maar die tweede en derde wat matig. In De Zeven Zussen ben ik nu ook bezig en ooit wil ik ook de I heart-serie helemaal uitlezen!

  1. Wat leuk dat je naast de Miss-serie gelezen te hebben ook bezig bent in De zeven zussen en de I heart serie!
   Giovanna Jansen blogde over…Een autobiografie schrijven, waar let je op?My Profile

 5. zegt:

  Mooie boekenseries. Ik lees ze niet heel vaak. Ik heb wel de drie boeken van Michelle Visser gelezen, die spelen zich af in Frankrijk. En ik wil de Baantjer boeken ook wel weer eens lezen. Ik heb ze bijna allemaal 🙂
  Darina blogde over…Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine halMy Profile

  1. Die drie van Michelle Visser wil ik ook nog heel graag lezen, ik heb er veel positieve dingen over gelezen en de verhalen lijken mij ook erg leuk. Wat gaaf dat je de Baantjer collectie bijna compleet hebt! Lijkt mij echt een prachtig gezicht in de boekenkast!
   Giovanna Jansen blogde over…9 tips voor een productief jaarMy Profile

 6. Ben met verschillende series bezig. Onder anderen Gossip Girl, Pretty little liars, De glazen troon, de royals en game of thrones. Dan nog paar series maar dat heb ik niet in een lijstje gestopt.

  1. Leuk dat jij ook verschillende series tegelijk leest. Dat zijn ook leuke series trouwens, de Royals wil ik ook nog eens lezen, maar ik weet niet of ik daar dit jaar al aan toe kom.
   Giovanna Jansen blogde over…Een autobiografie schrijven, waar let je op?My Profile

   1. Dankje, gewoon lekker lezen wat je wilt lezen. Dan komt het helemaal goed.

 7. Johanna zegt:

  Ik ben niet zo’n serieleestster. De zeven zussrn heb ik in 2020 gelezen, maar deels was het worstelen om er doir te komen. Dus de 7e laat ik gewoon in de winkel staan. Voir 2021 wil ik de Napolitaanse serie lezen en eventueel nog de Lord of the Ring. Verder lees ik losse boeken.

  1. Jammer dat de Zeven zussen serie jou tegenviel en je het laatste deel niet gaat lezen om die reden. Leuk dat je wel ook de Napolitaanse serie wil gaan lezen. Lord of the Ring heb ik alleen als films gezien, maar de boeken zullen zeker ook prachtig zijn om te lezen.
   Giovanna Jansen blogde over…9 tips voor een productief jaarMy Profile

 8. zegt:

  Dit is zó herkenbaar. Het liefst begin ik pas aan een serie als alle boeken verschenen zijn. Ik heb van De zeven zussen nog niets gelezen, maar nu zou ik wel kunnen beginnen. Voor april ben ik dan toch nog niet klaar. Het lastige vind ik soms dat ik vergeet in de gaten te houden wanneer een nieuw deel verschijnt van een serie waar ik al iets van gelezen heb. Maar ik houd wel echt van series.
  Naomi blogde over…En toen was er geen blogMy Profile

  1. Leuk dat je toch ook aan De zeven zussen wil beginnen. Ik denk dat jij het ook echt een mooie serie gaat vinden. Je kan zeker wel beginnen nu. Toch wel bijna onmogelijk dat je de 6 delen uit hebt voor april. 😉 Ja vind ik ook lastig, maar sinds dit jaar hou ik ik bij in mijn nog-lezen-lijst welk volgend deel eraan komt en indien bekend ook de verschijningsdatum. Ook krijg ik van best wat uitgeverijen nieuwsbrieven, zodat ik makkelijk zie wat er nieuw uit is.
   Giovanna Jansen blogde over…Zo hou je schrijven in de grauwe wintermaanden leuk!My Profile

 9. zegt:

  Ik lees niet zo veel series eigenlijk. Uit deze lijst alleen die van Lisette Jonkman (love it!) en Astrid Harrewijn. De Miss-serie vond ik leuk, maar ik vond het jammer dat er vanuit een heleboel spanning opeens een vrij abrupt (en cliche) einde kwam steeds.

  1. Leuk dat je die van Lisette Jonkman en Astrid Harrewijn ook gelezen hebt. Abrupte eindes zijn inderdaad een beetje een domper ja. En al helemaal wanneer ze ook nog cliché zijn…
   Giovanna Jansen blogde over…Een autobiografie schrijven, waar let je op?My Profile

Reacties zijn gesloten.