boekenseries
Blog

Deze boekenseries wil ik uitlezen in 2020 | en update 2019

Vroeger was ik niet zo’n boekenseries-lezer, ik las het liefst alleen op zichzelf staande boeken. Maar doordat ik nogal eens een serie tegenkwam die mij zo aanspreekt dat ik er toch in begon, ben ik series lezen steeds leuker gaan vinden. Het afgelopen en vorig jaar ben ik zo doende in wat series begonnen. Komend jaar wil ik er de volgende delen van lezen. Benieuwd in welke series ik begonnen ben, en uit wil lezen in 2020?

In deze blog kun je lezen welke boeken ik in 2019 wilde uitlezen, hieronder een korte update hoe het met die series staat.

Napolitaanse serie – Elena Ferrante

Ik moet bekennen dat ik in 2019 geen enkel deel van dit boek gelezen heb… Ik wil heb het eerste deel gelezen en wil de andere drie zeker ook nog lezen, maar er kwamen te veel andere boeken tussendoor. Ik moet wel ook zeggen, dat het willen lezen hierin een beetje afnam toen ik de gelijknamige serie op tv zag. De serie is voor mijn gevoel een stuk zwartgalliger en de hoofpersonen een stuk onsympathieker. Na het kijken van de eerste twee afleveringen zijn we dan ook afgehaakt. Toch wil ik de boeken wel nog lezen.

boekenseries

I heart serie – Lindsey kelk

Gek genoeg heb ik in 2019 ook geen enkel deel van deze serie gelezen… Deze serie uitlezen neem ik dus ook mee naar volgend jaar!

I heart

De Miss-serie –  Astrid Harrewijn

Ik durf het bijna niet te zeggen… maar ook deze serie is blijven liggen in 2019, terwijl ik alleen nog het laatste deel, Miss Verstand, hoef te lezen. In 2020 dan maar!

boekenseries

Vallen en Opstaan – Jackie van Laren

Van Jackie van Laren had ik deze serie met twee delen liggen om te lezen. Ik begon in Vallen en kwam al gauw tot de ontdekking dat ik het niet leuk vond. Omdat een ander de boeken vast wel leuk zou vinden gaf ik deze twee boeken weg via een weggeefactie op Instagram.

boekenseries

Toch een nieuwe serie begonnen in 2019…

Het gebeurde zo dat ik in 2019 onverwachts aan een nieuwe serie begon en er ook verslingerd aan raakte: De Zeven Zussen serie van Lucinda Riley. De serie bestaat tot nu toe uit vijf delen, het zesde deel, Zon, komt uit in februari 2020. Ik had gehoopt voor die tijd de eerste vijf delen uit te hebben, maar weet nog niet of dat gaat lukken. Ik heb de eerste twee delen (De Zeven Zussen en Storm) uit. In het derde deel, Schaduw, ben ik nog bezig, maar hoop ik wel begin dit jaar uit te hebben.

zeven zussen

O, zou ik toch bijna nog een serie vergeten: de serie Liefde in de lucht – Stewardess Hannah in… ontdekte ik recent in de luisterbieb en ook aan die serie raakte ik ook verslingerd. Tot en met deel zes heb ik hem geluisterd en ik kijk er naar uit dat het volgende deel beschikbaar komt.

Conclusie series lezen in 2019:

Ik ben blijkbaar toch echt niet zo’n hele erge series-lezer. Ik pak toch liever een stand alone. Maar als ik eenmaal in een leuke serie begonnen ben wil ik het wel uitlezen. Ik heb onwijs veel boeken gelezen het afgelopen jaar, meer dan in andere jaren, maar boekenseries pak ik blijkbaar minder gauw. Ook als ik al een of meerdere delen gelezen heb. Toch wil ik deze series wel verder lezen.

I heart

Mijn voornemen om van boekenseries uit te lezen is voor 2020 dan ook:

 1. De I heart serie van Lindsey Kelk (deel 3 t/m 8, maar in ieder geval Parijs (3), Vegas (4) en Londen (5)).
 2. Het laatste deel van de Miss-serie van Astrid Harrewijn, Miss Verstand.
 3. De Zeven Zussen serie van Lucinda Riley (deel 3 t/m 6).
 4. De Napolitaanse serie van Elena Ferrante (deel 2 t/m 4).

Welke boekenserie ben jij aan het lezen?

Groetjes,

Giovanna

15 Reacties

 1. zegt:

  Klinken allemaal erg leuk! Ben benieuwd naar de boeken geworden!

  1. Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd of er wat voor je bij zit.

 2. Erika zegt:

  Ik ben de serie over Helen Grace van M.J Arlidge aan het lezen. Superspannend!

  1. Die zijn zeker spannend! Veel leesplezier!

 3. LiefdevoorboekenAmanda zegt:

  Ben met de glazen troon, game of thrones, pretty little liars, gossip girl bezig.

  1. Dat zijn ook erg mooie series om te lezen!

   1. LiefdevoorboekenAmanda zegt:

    Jep, zijn wel veel lange series.

    1. Haha ja dat wel! Des te langer plezier van. 😉

     1. LiefdevoorboekenAmanda zegt:

      Ja dat wel, geen idee hoe lang ik er over ga doen over de alle boeken

 4. Rosanne zegt:

  Ohh ik hou ervan om serie boeken te lezen. Ik lees momenteel de serie Outlander en A Discovery of Witches was ook echt heel tof!

  1. Leuk dat jij er ook van houdt om series te lezen. De Outlander boeken zou ik ook graag nog eens lezen!

 5. Tea Scholten zegt:

  Hai! Ik lees ook graag series, dan kan ik lekker door blijven lezen. Als ik een enkel boek lees en ik vind het een goed boek, dan kan ik echt een dag teleurgesteld zijn dat ik het uit heb en het dus afgelopen is. Daarom lees ik graag series; dan kan ik doorlezen .
  Ik lees op dit moment de series van Robert Bryndza (Erika Foster), De zeven zussen en die van Jussi Adler-Olsen (Bureau Q). Omdat ik regelmatig op een nieuw deel moet wachten lees ik ‘losse’ boeken tussendoor.

  1. Heel herkenbaar, dat als een goed boek afgelopen is het teleurstellend is dat het voorbij is. Met sommige boeken voel ik, als het uit is, soms echt een gemis naar het verhaal of de hoofdpersoon en dat duurt in een enkel geval wel eens een week of wat lang.
   Leuk dat jij ook meerdere series leest! Ik lees niet zo veel thrillers, maar over de boeken van Bryndza en Adler-Olsen hoor ik hele goede dingen.

 6. zegt:

  Ik las dus bijna nooit serie boeken tot ik de boeken van Viveca Sten (Sandhamn Muders op Netflix) ontdekte. Ik ben nu bezig met laatste boek. En daarna waag ik me aan de zeven zussen. Ben heel benieuwd naar deze boekenserie.

  1. Wat leuk dat jij ook geen serie lezer was en door een bepaalde serie nu wel een serie leest. Ik denk dat jij de Zeven Zussen ook leuk gaat vinden, jij houdt ook van historische verhalen, toch? Alle delen spelen zich deels af in het heden en deels in het (verdere) verleden.

Reacties zijn gesloten.