boeken
Blog Boeken

Boeken voor een gelukkiger leven

Nou kunnen boeken je natuurlijk geen gelukkig leven géven, maar er zijn wel boeken die je kunnen helpen gelukkiger te zijn. Geluk is niet iets wat aan komt waaien als je ‘geluk hebt’, maar iets waar je zelf voor kiest. En wat je, voor het grootste gedeelte in ieder geval, zelf in de hand hebt. Ik ben dol op non fictie boeken lezen. Boeken die je handvaten geven en leren welke dingen en welke mindset je daarbij kunnen helpen, heerlijk. Welke boeken ik het afgelopen half jaar las en wat ik ervan vond, lees je in deze blog.

sunim

Dingen die je alleen ziet als je er naar kijkt – Haemin Sunim

Boekje dat je helpt te focussen op wat echt belangrijk is. Weer stil te staan bij de kleine, maar o, zo mooie dingen in het leven. De dingen die gelukkiger maken. Korte stukjes tekst en mooie tekeningen zorgen ervoor dat het een plezier is om elke dag dit boekje erbij te pakken en er iets uit te lezen.

 

Ikigai – Frances Miralles & Hector Garcia

Mooi boek over de Japanse kijk op een lang en gelukkig leven. De belangrijkste punten daaruit zijn, gezond eten (en vooral ook niet teveel eten), actief blijven tot op hoge leeftijd en positief denken.

 

Machtige gedachten; affirmatieboekje – Louise Hay

Fijn boekje met krachtige affirmaties, wijsheden, die je uit kan spreken en helpen je gedachten positief te houden.

hygge

Hygge: de Deense kunst van het leven – Meik Wiking

Leuk boekje. En hoewel het Deens is en Ikea Zweeds, had het voor mij wel een hoog Ikea catalogus gehalte. Het gaat veel over de inrichting van je huis, hoe je die gezellig en helemaal Hygge kan maken. Wellicht algeheel en Scandinavische manier van je huis inrichten, en die werkt, als je kijkt naar de populariteit (ook bij mij) van Ikea.

 

Lykke – Meik Wiking

Hoewel ik het een mooi boekje vond, met mooie tekeningen vond ik het niet veel toevoegen op Hygge van dezelfde auteur.

gelukkiger leven

Lagoom – Linea Dunne

Eveneens een leuk boekje om te zien, maar wellicht omdat ik al meer van dit soort boeken gelezen had, haakte ik halverwege af.

 

Ruimte maken – Tich Nhat Hahn

Ik kan niet ontkennen dat ik dol ben op de boeken van deze Vietnamese monnik en vredesactivist. Ik heb dan ook al aardig wat van zijn boeken gelezen en er nog meer op mijn To-be-read-list staan. Een fijn boek om rust en ruimte te helpen creeren in een druk leven. Tevens een goed boek als je wil beginnen met mindfulness.

 

Moments of Mindfulness Daily Inspiration – Thich Nhat Hanh

Een van de boeken die ik gelezen heb over mindfulness en die praktisch en helder is. Ik vond niet alle dingen even toepasselijk, maar dat is denk ik heel persoonlijk.

 

Een paar dingen die ik geleerd heb en je alvast mee wil geven (voor je zelf aan het lezen gaat)

 • Gelukkig zijn is niet je omstandigheden, maar hoe je naar je omstandigheden kijkt.
 • Je gedachten bepalen voor een groot deel je gevoel van gelukkig zijn. Focus je je op positieve of negatieve dingen?
 • Geniet van het leven en wat je doet. Dus ook van werken. Bezig zijn houdt je jong.
 • Geniet vooral ook van het nu. Dat is het moment waar je in leeft. Het verleden is geweest, en de toekomst moet nog komen, het heden is waar je nu bent.
 • Je gelukkiger voelen is een keuze.

 

Welke van deze boeken heb jij ook gelezen?

 

Groetjes,

Giovanna Jansen

8 Reacties

 1. zegt:

  Wat een mooi lijstje! Hiervan heb ik alleen nog maar Hygge gelezen. Om dezelfde reden als jij zie ik mezelf niet snel ook Lagom en de andere soortgelijke boeken lezen. Ik denk inderdaad dat die serie na een tijdje wel veel van hetzelfde is. De andere boeken uit je artikel spreken me wel erg aan. Ikigai heb ik ook in de kast staan. Als ik jouw review zo lees, wil ik dat boek ook snel eens gaan lezen 🙂

  1. Grappig dat je Hygge ook gelezen hebt en het daarna ook wel genoeg vond qua dat soort boekjes. Ikigai vond ik interessant qua achtergrondinfo en toch ook praktisch en leuk. Veel plezier alvast voor als je erin gaat beginnen!

 2. zegt:

  Mooie boeken. Ikigai en Hygge staan nog op mijn te lezen lijstje.

  1. Leuk Darina dat je Ikigai en Hygge ook wil gaan lezen!

 3. Mei Qi zegt:

  Zo leuk! Ik ben zo benieuwd naar Ikigai. Ik zou ‘m alleen al voor de kaft willen kopen haha 🙂

  1. 🙂
   Hihi ja die mooie kaf speelde een belangrijke rol bij het kopen van het boek. Vond hem zo mooi, dat ik ‘m alleen daarom al wilde hebben.

 4. Tamara zegt:

  Interessant! Als je 1 boekje kan aanraden van deze (voor een leek), welke zou het dan zijn?

  1. Als ik je er een aan mag raden, dan zou dat het boek van Haemin Sunim zijn, ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’. Een mooi boek om mee te beginnen. Met korte stukjes tekst, zodat je ook de ruimte krijgt om erover na te denken of het toe te passen. De korte stukjes maken het ook toegankelijk zodat je het telkens weer oppakt om een stukje verder te lezen.
   Veel leesplezier!

Reacties zijn gesloten.