boekwinkels
Boekrecensies

Boeken met boekwinkels in de hoofdrol

Ik keek laatst eens naar mijn wil-ik-nog-lezenlijstje en toen viel mijn oog op best wat boeken met een boekwinkel in de hoofdrol. Grappig. Tja, welke boekenlezer is nou niet dol op boekwinkels? Ik in ieder geval wel! Ik ging eens verder kijken naar boeken over boekwinkels, en kwam zodoende tot de ontdekking dat er echt aardig wat boeken over dit onderwerp zijn. Hoogtijd om er een blog aan te besteden en deze leuke boekentips met jullie te delen.


Het zijn dus vooral boeken van mijn wil-ik-nog-lezenlijst, ik heb de meeste nog niet zelf gelezen. Een paar heb ik er wel al gelezen. Daar deel ik aan het einde van deze blog een mini-review over. Het grappige is dat ik wel wist dat er wat boeken zijn met dit onderwerp in de hoofdrol, maar ik had geen idee dat het er zoveel waren!

Deze boeken over boekwinkels wil ik nog lezen:

boekwinkels

De boekwinkel op de hoek – Annie Darling (ligt wel al klaar op mijn nachtkastje)

Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

Het geheim van Penumbra’s boekwinkel – Robin Sloan

Mijn geliefde boekhandel – Petra Hartlieb

boekwinkels

De boekhandel van Teheran – Marjan Kamali

Dagboek van een boekverkoper – Shaun Bythell

De boekhandel – Penelope Fitzgerald

De boekenapotheek aan de Seine – Nina George (The little Paris bookshop)

boekwinkels

De boekwinkel – Deborah Meyler

De boeken van Sara Lindqvist – Katharina Bivald (hoofdpersoon werkt in een boekwinkel)

The Little Bookshop at Herring Cove – Kellie Hailes

Bookshop on the Corner – Jenny Colgan

bookshop

The Bookshop on the Shore – Jenny Colgan

Little Shop of Happy Ever After – Jenny Colgan

The bookshop on Rosemary Lane – Ellen Berry

84 Charing Cross Road – Helene Hanff

Deze boeken heb ik gelezen:

boekwinkel

Boekwinkel De overkant – deel 1: Aanpakken – Julia Sprang (3 sterren)

Leuk boek over een vrouw die na het beëindigen van haar slechte huwelijk besluit het roer om te gooien en vanuit Utrecht naar een van de Waddeneilanden te verhuizen. Van het geld dat Anouk van haar moeder geërfd heeft besluit ze een boekwinkel te beginnen op het eiland.
Vooralsnog alleen als e-book of luisterboek beschikbaar. Ik heb het boek geluisterd via de luisterbieb. Ik kijk uit naar het volgende deel.

Boekwinkel voor gebroken harten – Robert Hillman (3 sterren)

Ik vond het wel een goed boek, hoewel ik soms niet goed wist wat ik van het verhaal moest denken. Ook kan ik het niet in een bepaald genre plaatsen eigenlijk. Er zat veel in het verhaal, van hoofdpersoon Tom en diens twee huwelijken bijvoorbeeld. Daarnaast de Tweede Wereldoorlog, een onwettig kind en een sekte. En er vielen best wat doden. Toch was het geen thriller of misdaadverhaal. En ook geen oorlogsdrama. Hoe dan ook, geen gewone roman.

Het perspectief was deels vanuit Tom, deels vanuit zijn tweede vrouw Hannah en haar oorlogsverleden. En deels ook vanuit de onechte zoon van Tom. Soms was het verhaal bijna absurdistisch, en soms vond ik de personages wat vlak. Minpuntje vond ik dat het verhaal soms verwarrend was wanneer het perspectief bij Hannah lag en met flashbacks haar verhaal verteld werd. De flashbacks waren niet chronologisch en dat maakte het verwarrend. Ook vond ik de gedachten van Toms achtjarige zoon veel te volwassen voor een kind. Toch vond ik het wel echt een interessant verhaal. Ik ben benieuwd of iemand anders het boek ook gelezen heeft, en wat je er van vond.

Schaduw – Lucinda Riley (4 sterren)

Dit derde deel uit De Zeven Zussen serie zou je hier misschien niet meteen tussen verwachten. Toch vind ik het er goed tussen passen. In dit deel speelt het verhaal uit het heden zich voor een groot deel af in een boekwinkel en (dag)boeken spelen sowieso een grote rol. Ik vind dit deel tot nu toe het mooiste deel van de serie!

Heb jij een van deze boeken over boekwinkels gelezen?

Groetjes, Giovanna

14 Reacties

 1. Claire zegt:

  Hee wat grappig dat er zoveel boeken over boekwinkels gaan. De illustraties zien er bij sommigen ook zo mooi uit! Dan heb ik al de neiging om ze te lezen haha. Het boek van Robert Hillman klinkt niet echt heel leuk. Wat een warboel aan verhalen zeg 🙂 Knap dat je dan toch nog doorleest. Heb dan zelf vaak de neiging om het weg te leggen.

  1. Een mooie omslag met mooie illustraties haalt mij ook altijd makkelijker over. 😉
   Er was toch iets in het verhaal van Robert Hillman waardoor ik het uit wilde lezen, en het was zeker ook niet slecht geschreven, alleen die genoemde minpuntjes die het verhaal niet top maakte helaas. Als ik een verhaal echt slecht vind stop ik inderdaad ook met lezen, zonde van de tijd. 🙂

 2. Kimberley zegt:

  Whoah, toen ik hier kwam kijken dacht ik “Oké, misschien vijf boeken…”, maar wat zijn het er veel! En ik weet dat ik een boek niet mag ‘judgen op zijn cover’, haha, maar er zitten echt hele mooie illustraties bij ook!

  1. Haha, ja ik stond er ook van te kijken. En dan zijn er zelf nog wel meer Engelse – nog niet vertaalde – boeken te vinden met een boekwinkel in de hoofdrol, maar dit waren de leukste. En ook die met de leukste covers inderdaad, haha. Ik kan het ook nooit nalaten om een boek daar toch op te ‘judgen’. 😉

 3. zegt:

  Haha, wat leuk! En wat een grote lijst! Ik wilde eigenlijk nu opzoek gaan naar leuke kinderboeken met Pasen/hazen/konijnen in de hoofdrol.

  1. Oh, dat lijkt mij ook heel leuk, een lijst met kinderboeken over Pasen/hazen/konijnen. Sowieso een lijst met kinderboeken met een bepaald thema is leuk. 🙂 Ik benieuwd hoeveel kinderboeken je met dit thema bent tegen gekomen.

 4. zegt:

  Mooie boeken, ik ga dit lijstje onthouden.

  1. Leuk!

 5. zegt:

  Boeken over boeken(winkels) zijn altijd extra leuk. Ik heb ‘De boeken van Sara Lindqvist’ een paar jaar geleden gelezen. Ik heb een versie met een mooiere cover, haha.

  1. Ja, vind ik ook! Die hebben al een streepje voor. Wat leuk dat je die gelezen hebt. Ben ik wel heel benieuwd naar welke (mooiere) cover jij hebt, haha, want deze ik ook niet verkeerd vind ik.

 6. zegt:

  Hele leuke boeken!

  1. Ja, wel hè. 🙂

 7. zegt:

  Dat zijn er best veel inderdaad. Ik had er nooit zo over nagedacht, dat daar veel boeken van zouden zijn. Maar ja, ze moeten wel leuk zijn, want boekwinkels zijn dat ook;).

  1. Ik had er ook geen idee van, tot ik mij er eens in ging verdiepen.
   Haha, ja vind ik ook!

Reacties zijn gesloten.