inspiratie vinden
Blog

Blogonderwerpen bedenken terwijl je geen inspiratie hebt – het kan!

Inspiratie is heerlijk om te hebben. En soms lijkt het er gewoon ineens te zijn. PLING. Nieuw idee dient zich aan. Maar veel vaker is de inspiratie er niet al op voorhand en lukt het n inspiratie vinden. Je kunt natuurlijk wachten tot de inspiratie vanzelf komt. Misschien komt die inderdaad, maar misschien ook niet. Dan kan het handig zijn om een hulplijn in te zetten. Ik deel graag het handigheidje dat ik onlangs tegenkwam met je.

Content ideeën vinden

De website Answer The Public is zo’n handig hulpmiddel om blogonderwerpen te vinden, vooral als je even geen inspiratie hebt. Maar ook als je die al hebt en een extra input wel kunt gebruiken, is dit een leuke site om te gebruiken.

Engels of Nederlands

Je kunt de website op NL zetten om op Nederlandse steekwoorden te zoeken. Standaard zoekt hij in het Engels. De site geeft je op jouw zoekterm en hele reeks vragen met jouw steekwoord erin. Vervolgens een hele rits zinnetjes met het steekwoord en verschillende voorzetsels erin. Daaronder komen vergelijkingen met jouw steekwoord. En tot slot nog een alfabetisch rijtje waar het woord in voorkomt.

Zo zocht ik op het woord ‘personage’ voor blogideeën. Ik kreeg met dat woord 75 vragen, 34 zinnetjes met een voorzetsel erbij, 26 vergelijkingen en 499 alfabetische woorden. Dat leverde bijvoorbeeld op:

 • Wat doet een personage?
 • Hoe personages beschrijven?
 • Personage met moedwillige intenties
 • Karakter en personage
 • Personage familie
inspiratie vinden

Inspiratie kan op veel manieren komen

Dan gaan bij mij de radartjes gelijk draaien en ben ik weer volop geïnspireerd. Zonder dat het inhoudelijke informatie geeft, krijg je wel leuke ideeën. Zo ben ik op het idee gekomen voor deze blog over personages. Het onderwerp van mijn blog stond er niet eens tussen op Answer the Public, maar doordat ik met het onderwerp bezig was, kwam de inhoudvoor mijn blog bijna als vanzelf.

Aan de slag gaan terwijl je nog even geen inspiratie hebt kan dus zeker. Deze website is daar één van de hulpmiddelen bij. Maar ook hier en hier vertel ik hoe je toch kan schrijven als je geen inspiratie hebt. Je hoeft natuurlijk niet te schrijven als je geen inspiratie hebt, maar als je een boek af wil krijgen of blogs voor je website geschreven wil hebben, is het goed om te weten hoe je zonder geïnspireerd te zijn toch kunt schrijven.

Hoe vind jij weer inspiratie als je even zonder zit?

Fijne week!

Groetjes, Giovanna

14 Comments

 1. Wat een fijne blog! De website Answer the public kende ik nog helemaal niet, maar het klinkt als een handig hulpmiddel! Ik ga er eens naar kijken, want ik zit ook best vaak zonder ideeën en inspiratie.

  1. Ik kende het eerst ook niet, kwam het toevallig al surfende tegen. Ik hoop dat je er wat aan hebt!
   Giovanna Jansen blogde over…Zo kies je de beste onderwerpen voor je blog!My Profile

 2. Wat fijn dat je dit deelt, ik ga hier zeker gebruik van maken!

  1. Leuk! Ik hoop dat je er ook iets aan hebt.
   Giovanna Jansen blogde over…Zo werk je aan je schrijvers-mindsetMy Profile

 3. Wat een handige tip! Ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna nooit zonder inspiratie zit. En wat bij mij dan soms werkt is dat ik oude blogs ga bekijken en dan onderwerpen bedenk die al wel zijn aangestipt, maar nog wel wat uitgebreider beschreven kunnen worden. En verder schrijf ik alle ideeën op die ik gaandeweg de dag krijg. Als je een beetje mindful om je heen kijkt, dan helpt dat ook bij mij.
  Lilian blogde over…#22 • Instagram • Digitaal Minimalisme • Nieuws!My Profile

  1. Leuk dat je oude blogs bekijkt en zo op nieuwe ideeën komt door dingen die wel al aangestipt, maar nog niet uitgebreid behandeld zijn. Vaak zitten er wel vele ‘zijtakjes’ in een blog die best een eigen blog verdienen.
   Mooi ook wat je zegt over mindful om je heen kijken, er is zo veel om ons heen wat inspiratie kan geven.
   Giovanna Jansen blogde over…Too busy to be organizedMy Profile

 4. Wat handig! Ik ga het zeker eens gebruiken.
  Darina blogde over…La rentrée- het laatste kwartaal van 2019My Profile

  1. Leuk! Succes ermee!
   Giovanna Jansen blogde over…Elke maand een zelfhulpboekMy Profile

 5. Deze ga ik onthouden. Bedankt voor de tip!

  1. Graag gedaan!
   Giovanna Jansen blogde over…Zo werk je aan je schrijvers-mindsetMy Profile

 6. Zelf had ik nog nooit van de website gehoord. Dank voor deze tip!

  Zo simpel is dan geluk blogde over…Vakantie: zon, uitjes en me-timeMy Profile

  1. Graag gedaan!

 7. Ik moet zeggen dat ik meestal wel inspiratie heb. Ik heb een tijd geleden oude artikelen op mijn blog een SEO update gegeven en ik merk dat ik ‘vroeger’, toen ik net begon met bloggen, vreselijk lange artikelen maakte. Als ik daar nu op terug kijk, vind ik ze zelf zelfs veel te lang. Dat gaf mij dus ook super veel inspiratie om bepaalde onderwerpen er uit te pikken en daar dan weer nieuwe artikelen mee te maken. Ik schrijf veel over cosmetica en interieur, en daar valt natuurlijk meer dan genoeg over te schrijven.
  bychristiana blogde over…My style | Orange autumnMy Profile

  1. Heerlijk dat je eigenlijk altijd wel inspiratie hebt! Dat is dubbel voordeel, dat je bij het updaten van je blogs ze inkort en beter SEO-gericht maakt, én daardoor nieuwe stof hebt voor je blogs. Ik was toevallig vandaag ook een paar blogs aan het updaten uit de begintijd van mijn blog (ik had geen idee van SEO toen) en voor ik het wist zat ik een andere blog te schrijven haha. Zo simpel is inspiratie. 🙂
   Giovanna Jansen blogde over…Je boek zelf uitgeven of laten uitgeven door een uitgeverij?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.